Prospatura la orizont
Imi fac si eu intrarea (sper sa scap fara asa numitul "botez"): ma numesc Sarghi Sorin, am 27 de ani, sunt din Arad si sunt pasionat de acvaristica.
De peste 10 ani am aceasta pasiune, dar trebuie sa fiu sincer si sa recunosc, mai mult in joaca fiindca nu acordam prea multa atentie cresterii, necesitatilor si dezvoltarii atat a plantelor cat si a vietuitoarelor, sau mai bine zis a supravietuitoarelor, din acvariul meu. Am avut cateva acvarii in scurta mea cariera de stresant al pestilor, printre care cel mai barosan fiind unul de aprox 80L care parea mai degraba o taraba cu de toate (castelase, corabioare, bolovani etc) un adevarat aquascape ce sa mai
Am decis totusi sa trec la ceva mai aproape de adevar, la ceva mai natural si sper cu ajutorul vostru sa-mi iasa ceva ok. Acestea fiind spuse am trecut la achizitionarea celor de trebuinta de la mai multi colegi de pe siturile de profil de la noi,bineanteles pe parcursul mai multor luni de stoarcere a portofelului, dupa cum urmeaza:
-Acvariu 320 litrii brut ( 130*45*55) din sticla de 10mm
-Lampa suspendata HQI Aquamedic 2*150 watt HQI (metal halide) becuri 6000K methlux
-Suport 130*70, 2 usi, structura metalica din teava rectangulara 3*2cm facut cu pricepere si cu simt de raspundere dupa cum imi spunea si pe buna dreptate tovarasul Bogdan Hojbota
-Sistem CO2 Dennerle format din : Butelie 2.4kg Co2 Dennerle (inspectia pana in 2017), Reductor de presiune Dennerle evolution (2 manometre Reglaj fin), furtun numarator si electrovalva, tester co2 , valva antiretur , reactor intern tip scarita am primit si unul extern home made da nu stiu cum se foloseste o sa revin cu poze, ph controler insa fara cutia la care se conecteaza electrovalva si sonda (daca are cineva astept raspuns).
-Filtru extern Eheim Profesional 2228 cu set Lily Pipe si un skimmer surface
Dupa ce finalizez si ultimele cumparaturi( incalzitor, substrat, radacini si pietre decor, un filtru substrat , si alte mici chichinete) o sa incep si munca la el sa vedem ce smecherie cu surub o sa iasa.
Voi reveni cu nelamurile pe care le voi intalni si o sa va rog sa imi scuzati intrebarile de novice in domeniu. Astept sfaturi pt trecerea la fapte si de ce as mai avea nevoie pt a ma apropia cat mai mult de ceea ce inseamna un colt de natura, ceea ce am vazut la majoritatea jurnalelor de pe aici
Va multumesc si ape limpezi