| Message |
|
|
In primul rind, separa toti pestii cu probleme. Apoi gindeste-te bine daca nu ai schimbat ceva la acvariu, masoara parametrii apei si baga un ochi aici - http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 - poate te ajuta cu ceva.
Descrierile date de tine sunt destul de vagi din pacate...dar sunt sigura ca ii vei da de capat. 
|
 |
|
|
Dar nu trebuie sa-l dai!!!! Ii cumperi si lui un acvariu mai micut - nu are nevoie de spatiu prea mult, 2-3 plante de suprafata gen Ceratopteris sau Pistia si te vei putea bucura in continuare de el. 
|
 |
|
|
Uite aici un articol foarte bun despre Ciclul azotului care te va lamuri ce si cum - http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati.
Daca il citesti cu mare atentie si il si il intelegi pe deplin, problemele vor disparea.
Intre timp, mai poti folosi schimburi mici si dese de apa in care sa pui SERA AQUATAN cf prospectului. Nu baga alte substante pina nu intrebi, ca mai rau poti face.
Succes! 
|
 |
|
|
Ia priveste aici un articol extrem de interesant despre micutul tau prieten. Iti va fi de mare folos sa intelegi de ce ti s-a atras atentia sa nu il pui cu alti pestisori.
http://en.wikipedia.org/wiki/Betta_splendens#Reproduction_and_early_development
Daca ai nevoie de o traducere, da un semn. Noi aici ne ajutam reciproc, sa stii. 
|
 |
|
|
coxanelu wrote:
cam cati cm cresc sae aia?
Uite aici - http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile102.html ; dar treaba cu algele nu fac decit cind sunt mici, cum s-a mai tot zis pe aici.
|
 |
|
|
Daca arata asa - http://www.aqua-fish.net/show.php?h=echinodorustenellus - e E. Tenellus.  E o specie dedicata pentru gazonul din acvariu si simpatic foc. Daca nu e Tenellus si e deghizat, da-i masca jos. Il vei vedea cind creste si cind se dezvolta. 
|
 |
|
|
Poate asta te va mai imbucura putin - Reef - Show-room si Magazin: Str. Savulescu Alexandru, Nr. 4, Sector 2, Bucuresti
Fax: 021 3202002
Email: office@reef.ro
Program: Luni-Vineri: 10:00 - 20:00
Sambata: 10:00 - 13:00
Duminica: 10:00 - 13:00
|
 |
|
|
Ia incearca la Reef. Adresa e pe site, serviciile super, oamenii extrem de amabili si nici nu risti sa te pricopsesti cu vreo boala. Garantat. 
|
 |
|
|
Uite cum arata Mayaca (Mayaca fluviatilis) - http://www.aquariumplants.com/Mayaca_Mayaca_fluviatilis_p/bp021.htm. Eu zic ca ce ai tu acolo in acel bol e Elodeea.  - daca la ea te referi.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ar mai fi pietrele acelea albe...  Iar la suprafata as pune niste Pistia sau Ceratopteris.  Daca mai imi vine vreo idee, si acum ca am permisiunea ta  - o voi spune. Dar cred ca ceea ce ti-am trimis e destul pentru moment. Oricum, daca sunt lucruri neclare, intreaba, ca e mai bine. 
|
 |
|
|
Pozele ti-au iesit absolut superbe!!!!  Dar apar niscai mici problemute si parca mi-a si teama sa ti le mai zic.  Pentru ca nu vreau sa interpretezi iar gresit. In primul rind - substratul - in nici un caz albastru.
Vad insa ca iti plac tare mult gurami - si as vrea totusi sa ma lasi sa te ajut putin de tot, daca imi permiti, normal.
Vezi ca ai un PM de la mine - daca esti interesat/a - lectura placuta! 
|
 |
|
|
fishyman wrote:Dolly, ai udat florile cu apa din acvariu? Asa e posibil sa fie un muschi de acolo...
Nuuu!!! Uite ca asta nu mi-a dat prin cap.  Dar e o idee super! O sa ma autodenumesc Mademoiselle Amano de la Roumanie.
|
 |
|
|
Skyppy wrote:@Dolly - tu chiar traiesti cu impresia ca restul plantelor din acvarii au trait din tot deauna în acvarii? nu tot din natura sunt luate?
Scuze, nu am vrut sa ofensez pe nimeni. Normal ca toate plantele provin din natura, doar ca ma gindeam ca unora poate le trebuie o perioada mai mare de acomodare si mai lina. Oricum, sa stii ca si eu sunt de parere ca atunci cind iti place ceva, merita incercat sa faci tot posibilul sa il ai in casa, pe linga casa, etc. :-)
Uite, de ex - mie in ghivecele de flori de pe balcon, m-a aparut nu stiu de unde, o gramada de muschi - nu stiu de care o fi, da sigur nu-i de acvariu  si inconjoara niste curmali crescuti de mine de ani de zile. Anul acesta au aparut si trifoi. E o priveliste un pic atipica, dar mie imi place. 
|
 |
|
|
cozmin_amr wrote:Se pare insa ca pe masura ce cresc, temperamentul lor se 'ascute' si incep sa 'dessurubeze' tot ce pot prinde...vom vedea, oricum, vor avea casa lor pana cand vor deveni agresivi.
Ei vezi, tocmai de asta ma temeam - sa-l vad pe Gogu (nume real Toto - canis pitic mic si timpit si super curios  ) ) cu un rac in ciotuletul ala de coada ce-l mai are sau cu un cercei la urechi. Cred ca ar chirai de l-ar auzi tot cartierul. Un acvariu mai mic nu mai am - le-am donat...Dar mai rontai la idee...stai pe-aproape. Imi va veni mie o idee creata. 
|
 |
|
|
cozmin_amr wrote:
daca te bate vre-un gand, ma pot desparti de 3-4 bucati 
Multumesc tare mult si tare frumos. Singura problema e ca trebuie sa studiez in prealabil ce maninca, cum se comporta, daca sau nu bune maniere ca parca mi-as pastra degetelele intregi. Si faza cu inmultirea ma intereseaza ca n-am chef sa-mi mut domiciliul instant, brusc si dintr-o data.  Basca ca mai am si un catelus caruia nu cred ca i-ar prinde bine o "fundita" la codita. Sa nu evadeze ca e jale.
Dar de frumosi, sunt tare frumosi....M-ar interesa sa vad daca se impaca cu crevetii. Atunci chiar mi-as dori 2 buc, nu mai mult. Eu, de fapt, imi doresc creveti de mult, dar nu am avut timp si de asta.
Ma gindesc si te anunt. Iti multumesc tare mult din nou. Daca mai gasesc un articol, il vei primi tot aici, poate mai sunt si altii interesati. 
|
 |
|
|
Simpatic si ingenios! La niste Procambarus clarkii Red Swamp Crayfish te-ai gindit? Sau nu merg impreuna? Nu le prea am cu racii, dar am mai citit cite ceva.  . Chiar sa ne tii la curent cu experientul acesta ca pe mine una ma intereseaza. Sunt tare buni pentru musafiri nepoftiti.
De unde i-ai luat? Se poate zice?
|
 |
|
|
luci92050 wrote:nu te-am luat la misto..si nici nu am dorit sa sugerez asta...
data viitoare o sa tac...poate e mai bine...
Nu ti-am zis sa taci, Doamne fereste! Nu mi-as permite sa fac asta cu nici o persoana cunoscuta sau necunoscuta mie.
Mi s-a parut doar ca m-ai inteles gresit - atit. Si am incercat pe cit posibil sa mentin un echilibru pe forum. Pt ca unele discutii degenereaza si se ajung la insulte inutile si care nu fac bine nimanui. Un lucru as vrea sa fie clar pentru toata lumea de aici - nu sunt si nu voi fi niciodata sefa nimanui. Nu pt asta sunt aici. Nu dau ordine sau comenzi. Nu imi doresc decit sa dau un sfat sau o parere. Si eu am o gramada de invatat de la voi. Si m-ati ajutat cind altii rideau cu gura in hohote. Astea nu se uita. Si asa iti dai seama cine iti sunt prietenii adevarati.
Hai, te rog eu mult, cind ai timp pune niste poze din alea traznet, ok? 
|
 |
|
|
Perfect atunci.  Si daca ai totusi nevoie de un mic ajutor, aici ma gasesti. Ma bucur ca iti foloseste - asta e important.
Da ce vrei sa faci cu crabii aceia albastrui bleu-jandarm? Ca ma facusi curioasa.... Daca se poate spune, normal. Daca nu, nu. Am si uitat de ei.
|
 |
|
|
Daca stii limba engleza, uite aici - http://www.bluecrayfish.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1378
Daca nu, il pot traduce eu, dar abia miine, ca la ora asta creierul meu va intra curind in greva  .
|
 |
|
|