[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Dupa ce mi am facut calculele si m am gandit la solutia cea mai usor de pus in practica, de mine, am decis sa fac capacul din pal, as vrea sa arate ca a lui Humbert, doar ca pe negru, sau ca a lui Koala.
Inca nu am comandat pal-ul, instalatia de iluminat este in aceeasi stare.
Porcu - referitor la o saptamana de uscat nu stiu ce sa spun - cel c are mi a lipit acvariul, face mereu acvarii asa mari si dupa 24 h le umple cu apa, si nu a avut probleme. Ma gandesc ca daca rezista acvariile lui, al meu care are deja doua sapt si vineri va avea trei va rezista cu intariturile lipite dupa 48 h.
Nu stiu ce sa zic.
Poze cu "sicriul", cum zice sotul meu. A fost lipit acum doua saptamani cu Bison negru ptr acvarii. Aseara am lipit si autocolant negru pe spate.
Vineri imi vin si intaritoarele longitudinale din sticla de 10 mm, si cred ca duminica ii fac proba cu apa.
Nu merg impreuna. Juwel sunt tot africani dar nu de Malawi nici Victoria si nici Thanganika. Traiesc in alte rauri.
Cel mai bine sa stea singuri.
colonelul wrote:
danielb wrote:salut tuturor.sunt si eu nou in materie si vreau sa spun ca apa mia iesit bine la tes dupa abia 3 saptamani.va spun cat de curand ce tip de avariu am poate imi da-ti un sfat daca se poate

...dar cu bacu cum stai ? ai luat bacu anul asta ?

A luat bacul spre Galati...
Instalatia de iluminat, sunt si neoanele - deocamdata e pe o bucata de polistiren la serviciu, urmeaza sa o trnsfer pe capac.
Personal nu l am avut, am vrut sa iau si eu unul, dar am primit si pareri pro si contra.
Pana la urma e un filtru chinezesc - te poate tine f bine sau nu. Daca il iei de nou ai garantie 2 ani, daca nu riscul e mai mare.
Oricum ii scade debitul nu vei avea in realitate 1400l/h.
Eu am un filtru intern SunSun de doi ani si ceva si l am tot mutat prin toate bazinele, i am schimbat mediile, si isi face treaba cu bine. Parerea mea este ca la filtrele chinezesti, daca ai noroc, te pot tine f mult.
narcis wrote:mai bagi un intern mai marisor si gata.

E o idee f buna, pe care aplic si eu. Deja am achzitionat un filtru intern de 1400 l/h, ptr noul acvariu.

Humbert - stiu ca e grozav un filtru 1501, dar cand startezi un bazin costurile se aduna de la toate echipamentele.
Eu am avut un acvariu de 120x30x45, deci mai mic decat al tau, cu cilide africane. Erau 15 pesti intre 6-7 cm, si 7 erau sub 4 cm.
Cu un JBL 901 luat de nou, cu MicroMec si Siporax, am ajuns la concluzia ca nu a facut fata.
Toti mi au zis ca nu e suficient, dar stii cum e - las ca stiu eu mai bine. Uite ca nu a fost asa.
Apa trebuia sa o schimb la max 4 zile, era murdara, iar cand am deschis filtrul, dupa o luna, era plin de mizerie, avea ca un fel de mal in el.
In acelasi bazin cu plante, cu acelasi filtru, dupa trei luni nu arata nici 10 % asa de murdar.
Africanii fac enorm de multa mizerie.
Parerea mea este sa te orientezi spre ceva mai mare.
elis wrote:Bafta la lipit acvariul !

Multumesc.
Am facut comanda azi de drosere si neoane doua si doua, acum o sa vedem .
Vineri vine si sticla, poate o lipesc in weekend.
Humber m ai bagat de tot in ceata.
Eu citisem de doua 865 si doua 830 sau unul 865 si trei 830. Acum tu de fapt spui sa nu pun deloc 830.
Sincer in primul bazin am avut numai 865, dar plantele nu au mers niciodata bine.
Am sa le cumpar la 1 septembrie când vin din concediu, poate ma lamuresc pana atunci, ca acum o iau cu dilema de la capat dupa cele spuse de tine.
Tu ce iluminat ai in bazin? Ai un acvariu cu plante f sanatoase, pe care îl urmaresc frecvent.
Le: am vazut ca ai doar 865.
Osram costa in jur de 15 lei tubul. Stiu ce vrei sa zici Stefan vis a vis de pret ca mai bine mai strâng ceva, dar acum sunt multe de luat: sticla, drosere, capac, inclazitor, înc? un filtru...Poate le schimb cu timpul pe rând.
Bunnn, in cazul asta, am sa iua doua balasturi electronice Osram 2x54 w - 58 lei/buc
In afara de combinatia fericita data de maestrul Porcu', o combinatie mai economica de la Osram , care ar fi?
2*830+2*865 sau 3*830+1*865?
oate le comand o data de la Marbo Trade.
Multumesc.
Ai mare dreptate Narcis, dar totul se rezuma la bani.
Am sa i au electronice ptr ca asa am "bugetat" de la inceput.

La neoane ma gandesc la 2 Sylvania Grolux+2 Osram 865 (sau unul 830), oricum am timp sa iau o decizie.
La faza cu droserele nu ma pricep deloc, dar colegul e electrician, sper ca stie ce vb.
Multumesc pentru raspuns, am sa caut neoanele specificate sa vad preturile.
Azi comand sticla, si poate saptamana viitoare il lipesc.
La ce distanta de margine sa pun banda de hartie - 2 mm e k?
Vreau sa comand si neoanele, deorece am un coleg care imi face legaturile si a zis ca iau drosere cu starter ca sunt mai ieftine si le monteaza el dar ii trebuie lampile.
Ce parere aveti de droserele cu starter fata de cele electronice? e vreo diferenta in timp?

Ce neoane sa iau -vreau 4 x54 W Osram- ce coduri?
Acvariul se vrea plantat , cu plante easy spre moderate.

Multumesc.
Pal ul trebuie dat cu câteva straturi de lac ca sa nu se umfle, iar pvc ul este destul de moale, eu nu am fost multumita, chiar si dublat ai întarit pe latime.
Recomand komatex, se poate taia si lipi f usor.
Nu am reusit sa descarc pozele tale, dar din ce am vazut in poza mica si prin descrierea comportamentului as zice ca sunt Penguin Tetra - (Thayeria boehlkei).
Ii am si eu
Multumesc Stefan.
Acvariul mi l lipeste tot Luis, dar am sa comand sticla peste vreo 10 zile, cand i au salariul, poate reusesc sa l lipesc inainte de 14 aug, sa se usuce pana ma intorc din concediu.
Din cele 5 poze, patru sunt cu acvariul lui Koala

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: