| Message |
|
|
Alea din dreapta sunt ca la mama acasa, acasa la pesti adica  , le-ai aranjat si exact cum trebuie  , dar in stanga parca ar mai merge una micuta, in fata celei mari, ca sa o completeze.
Asa cum e acum, mie mi se pare prea pusa cu mana, spre deosebire de grupul din dreapta, care ti-a iesit ca la carte, cel putin din puctul meu de vedere. Exceptie face aia ascutita, care sta pe cele din dreapta, eu as scoate-o.
Eu ma bucur ca am vazut acvariul LIVE, nici o poza sau filmulet nu se compara cu privitul unui asa acvariu de la 1 metru
PS: M-am apucat de mesterit la pvc-ul ala, e al naibii de migalos si l-am umplut de injuraturi, dar daca iti place cum imi iese, ramane cum am stabilit ;)
|
 |
|
|
|
Le-am gasit prin Moeciu, pe langa intersectia cu drumul spre Cheile Gradistei.
|
 |
|
|
Pe langa ce au scris colegii, eu zic sa aranjezi unele pietre in asa fel incat sa maschezi filtrul intern, asa cum am facut eu cand aveam acvariul cel mic, de 200 litri.
Uite cum aveam eu : http://www.youtube.com/watch?v=PL3ruwxN-VA
|
 |
|
|
auzi da sincer zi, cum stateai la prima umplere? cum iti era inima?
Sincer, nu prea am avut emotii. Am bagat furtunul si am dat drumul la apa, se umplea incet incet, iar eu dadeam ture de bazin, ca sa verific ca nu curge pe la lipituri.
Dupa ce s-a umplut chiar am plecat de acasa cateva ore, fara sa il golesc.
Deci, lumina aia Pomi e prea puternica si centrata
Ala e capacul de la acvariul mic, pus pe centru, nu e lumina "oficiala" a acestui acvariu. Pare asa luminos si din cauza performantelor telefonului in a face poze si din cauza ca extremele sunt intunecate. Cred ca si lipsa nisipului face ca lumina sa se reflecte inapoi inspre capac.
Lumina oficiala va fi distribuita uniform pe toata lungimea acvariului.
|
 |
|
|
Pestii sunt la apa de vreo saptamana, cu filtrul vechi, Hydor Prime 30.
Parametrii apei sunt OK, apa limpede, nici o problema.
Aseara am bagat si noul filtru, un Fluval FX5, care este imens pe langa Hydor, sunt sigur ca am filtrare arhisuficienta.
Maine ma apuc de capac, il fac din lambriu de PVC, iar pe 27 aprilie aduc pietrele si finalizez ,in sfarsit acvariul.
Momentan arata ca dupa razboi, fara nisip, cu echipamentele la vedere, cu capacul si pietrele de la acvariul mic

|
 |
|
|
Trebuie sa postez si eu zici  asa ca , ce sa zic, a iesit bine, pestii sunt frumosi.
Felicitari!
PS: Eu zic sa mai bagi pietroaie, nu doar pe laterale, ca pare cam gol.
|
 |
|
|
|
E batuta in cuie reclasificarea Pseudotropheus Kingsizei in Metriaclima Pulpican ?
|
 |
|
|
prima umplere ...

|
 |
|
|
|
De ce nu tii doar femele, oricum la platy diferentele dintre sexe, inafara de gonopodiu, sunt insesizabile.
|
 |
|
|
Afra pare a fi in forma buna din poze, o sa devina numarul 1 in ierarhie in cateva zile.
Astept filmulet cu prima lupta 
|
 |
|
|
... si cu localizare prin GPS  )
|
 |
|
|
Uscarea siliconului e un chin pentru mine, asa ca am facut o poza de plictiseala.
Nu aruncati cu pietre 
|
 |
|
|
|
S-au dat toti.
Nu inchideti topicul ca urmeaza noua generatie. Multumesc!
|
 |
|
|
Ce rau esti domnu'
Eu sper sa gaseasca ce vrea, mai ales kingsizei lupingu pentru mine  .
Fir intins!
|
 |
|
|
|
Adica proiectele se muta aici, sau se pun doar poze cu rezultatul final ?
|
 |
|
|
Cat ia decorul din latimea acvariului? Mie din poze mi se pare ca ia jumate sau nu apreciez eu bine.
|
 |
|
|
O sa ma gandesc cum fac pana la urma.
Eu ma gandisem sa ii fac capacul foarte practic, adica sa nu trebuiasca sa il ridic mereu cand umblu la acvariu.
Ma gandeam sa ii fac o rama care imbraca acvariul, deasupra sa vin cu lampile de lumina si de abia apoi sa vin cu o chestie care acopera totul. Ceva facut din doua bucati ca sa imi fie usor sa manevrez.
Astfel nu trebuie sa ridic niciodata capacul cu tot cu lampi, ci doar acele placi de deasupra. E asemanator cu al lui Lofty,caruia o sa ii fac o vizita in curand, daca nu e cu suparare  ca sa ma inspir putin.
|
 |
|
|
|
Pai si daca vin pana pe intaritoare, cum mai umbli la el sa prinzi pesti etc ?
|
 |
|
|
|
Interesant, imi place cum arata dar nu e la fel ca in cazul lampilor suspendate din tavan ?
Adica nu exista riscul sa sara pestanii din acvariu?
Daca pun un gratar sa nu sara, imi strica estetica bazinului.
|
 |
|
|
Din cosiderente de buget, m-am decis sa iau intai filtrul si incalzitoarele ca sa am cu ce sa dau drumu' la ciclare. Pe parcursul ciclarii am timp sa strang bani pentru confectionarea capacului. Am ales asa in ideea sa transfer pestii mai repede in bazinul mare. La o adica pot sa ii tin si fara capac o perioada, dar fara filtru si incalzitor nu pot
Trebuie sa ma mai astepti daca vrei sa luam materialul pentru capac impreuna, varule.
|
 |
|
|