[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Doar Solar Marin, 4 tuburi aprinse de la 7 dimineata pana la 12 seara.

Din cand in cand mai sting 2 dintre ele, seara. Asta da o imagine selenara, mai intunecata a bazinului, de mare efect, cand le sting pe alea de pe spate, aproape nu se mai distinge spatele acvariului si pare mult mai lat de 70cm. Imi place mai mult cum se vede doar cu 2 tuburi aprinse, dar pierd "verdeata" daca tin asa tot timpul.
Secretul: JBL SOLAR Marin Day
Cand ai timp si chef vino sa tragem o tigara si un pahar in fata lui
Incepe sa apara "gazonul".

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Dimineata am observat un pui de elongatus intre 2 pietre. E caraghios cum ia cate o bucatica de mancare si fuge inapoi in ascunzatoare

http://www.youtube.com/watch?v=JzFFABc9AeY

Sunt curios daca supravietuieste.
poate se indura si-si deschide si el topic cu Tropheusii lui....sa vezi ce constructie faraonica de pietre a facut in bazinul lui

E din geam de 10 mm FARA fund dublu. Da' cu scirtz sub bolovani

Hai cu pozele sa ne delectam si noi.
Imi place ca va place, ca sa zic asa

Calin, as mai fi bagat pietre, dar mi-a fost teama. Unele sunt destul de masive si grele, abia le-am ridicat sa le bag in acvariu. Mai aveam vreo 5 mai mari decat ce am bagat, foarte misto, la care am renuntat din pacate.
O sa vad ce modele au, daca se potrivesc cu forma si textura pietroaielor mele.

Am mai facut niste poze aseara.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Am reusit sa bag si pietroaiele si nisipul. Partea proasta e ca nu am reusit sa maschez echipamentele. Partea buna e ca, de cand am bagat pietrele si nisipul, pestii sunt mult mai relaxati si nu mai se sperie la miscarile bruste de prin casa. Eu ma gandeam sa atasez 2 fasii de plastic negru, lipite sus pe intarituri sau 2 bucati de background 3D.
Are cineva o idee mai buna ?

Trebuie sa imi aduc aminte si setarile de la aparatul foto, care vad ca nu reda culorile si nuantele reale. In fine, hai sa va arat cum arata acum.

Filmuletul:

http://www.youtube.com/watch?v=PxMTGcKGusg

si cateva poze de incalzire:

imageimage
imageimage
imageimage
imageimage

Am adaugat si grupul de Daktari, despre care vorbeam in paginile anterioare. Am luat 10 bucati in jur de 2-3 cm, din care o sa imi aleg un mascul si femelele. Momentan se acomodeaza in jurul acestei pietre.

image

Ii astept sa creasca si sa se coloreze.

In weekend am excursia la munte, de unde aduc pietroaiele. Sper ca luni seara sa am timp sa il amenajez si sa inchei acest proiect si sa incep sa ma bucur de el, ca pana acum numai munca am avut la el, nervi si injuraturi
Multam!

Eu inca nu il consider frumos, din cauza ca e gol practic, dar sper sa am inspiratie cand aranjez bolovanii si nisipul sa iasa ceva frumos, macar din perspectiva mea.
ps: cum am avut tupeu sa imi fac 15 acvarii toate aprox 1 tona/ total, o sa-l fac cu siguranta si pe asta

Cu tot cu ale mele
Am uitat sa modific prolilul, acum stau inPajura...
Noutati ceva ?
Mi-am adus aminte ca am un Aqua-Glo de 30W, pe care nu il folosesc. Daca il vrei, ti-l dau cu placere. L-am folosit vreo 2-3 luni.
Am colantat si capacul.

image

Urmez exemplul altor colegi si va arat o poza de ansamblu, cu "unitatea de masura" aferenta

image

Ce se vede in poza este "lampa" si e mobila. Capacul vine peste, pe toata suprafata acvariului ;)
popey, "se lasa" este la trecut, acum nu se mai lasa, ca i-am facut niste intaritoare puse pe cant, se vad in prima poza
In sfarsit am terminat capacul. Cu multa migala, draci si taieturi pe la degete l-am terminat

Asta este lampa DIY, la care m-am chinuit cel mai mult din cauza ca se lasa, cu tot cu "neoane" in apa.

image

Instalatia electrica nu e inca cosmetizata, caci trebuie sa dau lampa la o parte cand o sa aduc bolovanii. Am folosit 4 balasturi electronice de 40 W, 4 tuburi de 30W, 2 intrerupatoare care vor fi lipite pe lateralele ramei capacului si evident, 2 stechere

image

Momentan, acvariul arata cam asa:

image

Este finalizat 90% zic eu, urmeaza sa colantez capacul care acopera lampa (momentan este la uscat ca am folosit si silicon la fabricarea lui), sa pun o polita la mijlocul standului si sa maschez polistirenul de sub stand deci maruntisuri.

Poze si filmare cu setupul 100% terminat pun la sfarsitul lunii, cand pun bolovanii si nisipul.

Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au ajutat intr-un fel sau altul, sa realizez acest proiect, in special lui snakefishmike, Gherey, malawi_crys, Lofty, minnardy.
Mai bine nu dadeam stire in tara ca sunt pietre la Moeciu, acum cand ma duc eu, poate nu mai gasesc

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: