[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Cozmastie wrote:Superb!Imi place ca toata lumea folosestu nick-u nou

Gabi C wrote:Aquaman eu zic ca e ce trebuie . Linistit imi pot imagina personajele din film in cadrul asta .

Am intirziat putin dar recuperam. Am ajuns la ideea finala : o insula din Seiryu, suspendata pe doi piloni, ca un platou continental, un promontoriu care lasa spatiu destul pentru zona submersa. Va fi plantat cu Anubias (varietati cu frunza mica), Buce, gazon. In apa, mult coral moss, Cladophora, ... Acum studiez solutii de plantare emersa pentru Anubias si Buce. Orice sfat binevenit!
GDA.
Gabi C wrote:Foarte tare! Felicitari!

Multam, Gabi!
Inainte de ... coasa!

image

image image

image image

image image
image
Dr Nano wrote:La nitrati am aproximativ 10. La nitriti am 0. Era sa zic ca nu mai stiu.

Verifica si vorbim.
Ce valori ai la nitriti si nitrati?
Dr Nano wrote:Eu am redus lumina la 5h (3+2) din cauza algelor brune care au inceput sa apara la 1,5 luni dupa start. Verzi nu am avut dar cred ca mai multe plante ar putea ajuta.

Se gaseste asa ceva care sa previna absorbtia puilor si crevetilor https://www.nevertebrate.ro/sorb-hobby-vario-adjustable-sucker-nozzle-12-16-mm-29012 .

Si CO2 lichid ajuta in combinatie cu cel dozat.

Daca ti-au (re)aparut alge maro, nu la lumina trebuie sa te uiti ci la filtrare. Reaparitia algelor maro arata o deciclare partiala/periodica. Ceva face ca, din timp in timp, sa iti apara amoniac in apa. Eu as face niste teste apei. Ce filtrare ai (filtru, material filtrant, mentenanta, ...)?
Cozmastie wrote:Pei ma gandeam ca surplusul de nutrienti e consumat de alge...voi reduce lumina la 6 ore si o sa schimb apa de 2 ori pe sapt cate 4-5l.

Eu as schimba chiar cite 10 litri!
Algele verzi nu sunt influentate de fertilizanti, chiar daca nu ai plante cu crestere rapida. Eu as reduce lumina la 6 ore si as face schimburi de apa mai frecvente. Umple clopotul cu gaz mai des, eventual ventileaza-l mai des.
Forumul inca pastreaza un mare avantaj : jurnalul. Chiar si pentru autor e interesant sa-si reciteasca jurnalul si sa vada cum s-a modificat proiectul initial, unde putea sa faca mai bine ...
OK. Revin cu un plan de lucru. Nu stiu cind si cum, ca mai am vreo trei proiecte in lucru dar ... dasesc eu timp. Oricum, pina la primavara mai e! Pina atunci, orice sfat sau sugestie ... mai mult decit binevenite.
Tie iti convine, ca esti cu doua ore in urma. Eu am cam terminat berea!
Gabi C wrote:Hai ca a desfacut si nevastamea un Rose de Purcari . O sa pretind ca il beau cu tine .

Iaca s-a schimbat.
Asadar, pot sa-mi fac un vodka martini “shaken but not stirred” si, in linistea noptii, sa pronunt :
My name is Man... AquaMan!

Niciodata sa nu uitam de unde am plecat! Si sa ne intoarcem cu drag. The green, green grass of home!
koala wrote:Vrei sa-ti schimbi nickname-ul?
Da-mi PM si se rezolva imediat... restul detaliilor raman aceleasi si nu se pierde nimic din contul vechi.

image

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: