[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
A mai crescut iarba. Ramirezii depun, mai am o pereche cu icre intr-un acvariu separat.

Totul e bine, lampa noua face diferenta

Si filtrul de la dennerle pt nano acvarii eate dead silent. Eu am la munca si stau toata ziua la 50 de cm de el si nu se aude absolut nimic.
Nu-i problema, in max 1 sapt. ar trebui sa fie ok. Poti sa le dai pe la nas ceva mancare congelata, daca sunt sanatosi tentatia va fi prea mare.
Arata f bine.

Zi-ne si noua te rog care e firma aia ca pretul e excelent.
Eu am primit cam acelasi pret de 1500 lei pe materialele pt un stand de 60x60x70 de la o firma din timisoara - deci pret dublu fata de tine.
Pai eu si cred ca majoritatea dintre noi nu hranim atat de variat. Eu cel putin niciodata nu am dat mai mult de 2 feluri de mancare, in nici un caz in functie de peste.
Ierbivorii de exemplu nu i-am hranit niciodata special.

Cat priveste marcile, nu cred ca cineva poate sa spuna ca una e mai buna decat alta si probabil sunt toate cam la fel.

Eu folosesc tetra discus si tetra colour sau energy sau tetra din alea verzi dar asta nu pentru ca am studiat si am concluzionat ca e cea mai buna mancare
Sunt sigur ca si celelalte sunt ok. Nu conteaza asa mult pentru un acvariu cu pesti normali.
Daca de exemplu vrei sa cresti discusi pentru concurs, atunci probabil ca alimentatia e f importanta, dar altfel nu.
trebuie schimbat cu totul, ca daca-l cureti in apa de acvariu nu ai facut nimic
sau daca esti lenes ca mine si uiti sa cumperi, il speli la chiuveta )
la mine deponitul are 5 ani si nu simt nevoia sa-l schimb
pentru mine "hrana variata" inseamna 2 feluri de mancare uscata + ocazional mancare congelata.
daca mancarea e prea mare pentru pestii pe care ii ai, poti sa o sfarami in mana cand le-o dai.
o fi buna aia de la dupla, dar e mult prea scumpa si mai e si greu de gasit in Romania

pentru mine cea mai buna varianta e sonda aia reincarcabila no name pe care o am eu
20 de kile e cam mult sa atarni de acvariu, mai ales ca greutatea nu e distribuita uniform, pe toate laturile.
Posibil sa tina, dar eu nu as face asta.

Fa un suport din plexi transparet care sa stea in acvariu si pui jardiniera pe el. Practic se vor vedea doar lateralele suportului.
referitor la recalibrare, teoretic da, ar cam trebui recalibrate lunar - nu e neaparat sa se decalibreze la o luna, dar este posibil, deci e "best practice" sa le recalibrezi lunar.

de aia am zis mai sus ca se recomanda sa ai indicator vizual de ph/co2 in acvariu - in felul asta vezi pe loc daca e sau nu o problema cu CO2-ul si cum la acvariu te uiti cam in fiecare zi, nu mai tre' sa te chinui sa recalibrezi.

eu de exemplu recalibrez sonda cam la 1 an, ca mi-e lene.
E o intrebare buna asta cu valabilitatea solutiilor. Ar trebui sa scrie pe cutie cat sunt valabile.
Adica e clar ca solutia folosita trebuie aruncata, pt ca deja are apa si urme din cealalta solutie in ea, dar intrebarea e cat tine solutia nefolosita.
Eu mi-am luat recent de pe ebay pliculete cu prafuri pt o singura utilizare (se dizolva in apa distilata).
Pentru ca inca aveam de cativa ani solutii de calibrare la recipient de 250ml, le-am testat si pe alea si sunt inca bune.
Nu cred ca se evaporeaza ceva din ele ca nu cred ca au apa in ele, dar sigur ca se pot degrada in diferite feluri. Insa nu a fost cazul cu ale mele.
se gaseste la petshop, de ex animax, coralis, hornbach

de exemplu asta
https://www.google.ro/search?q=hrana+congelata+ocean+nutrition&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiR3NWqo8HaAhVOr6QKHRvVA5MQ_AUICigB&biw=1920&bih=959#imgrc=bRp-KR8NVgRbOM:

cresc f bine cu orice fel de hrana, ca-s scalari nu discusi desi na, asa se zice, ca ar fi mai hranitoare

eu am zis asa, daca ai ocazia (de ex te duci in mall) sa iei pentru varietate si pt spectacolul pe care il fac ei
idei:
- bucati de lemn pe stand si jardiniera o suspenzi de ele cu profile din alea tip L pentru polite - o poti suspenda cu soricei din plastic, desi o sa aiba cam 20 kg, e cam grea
- alternativ, poti sa o suspenzi direct de perete, daca ai perete aproape
- faci un suport din eggcrate sau plexiglas si il pui in acvariu iar jardiniera peste el
- pui jardiniera in spatele acvariului pe ce vrei tu (daca ai loc), dar in cazul asta nu mai poti face traseul apei prin fundul jardinierei, in caz ca asta planuiai
NightOwner wrote:Cand calibrez , pe controller imi apare "rinse sensor in PH 7 solution" , " rinse sensor in ph 4 solution" , controllerul are mufa BNC .

da atunci trebuie solutii de 4 si 7
la controlerul pe care il am eu pot sa specific ph-ul calibrat, adica practic pot sa il calibrez cu orice solutie cu ph cunoscut

dar nu sunt mari diferente fata de solutiile chinezesti, la nevoie merge si cu 6.86 (oricum ph-ul mai variaza si cu temperatura)

dupa cum ziceam, mai important decat valoarea exacta la milimetru a ph-ului este stabilitatea in timp a citirii

adica nu ma deranjeaza daca sonda zice ca am ph 6.8 si el de fapt e 6.7, dar e nasol daca sonda zice azi ca ph-ul e 6.8 si maine zice ca e 6.7 cand de fapt ph-ul apei nu s-a schimbat
Sonda mea are 3 metri. Tb sa-l intrebi pe om ca sa fii sigur, parca tin minte ca avea si cu 1.5 metri (asta acum 5 ani).

Toate sondele ar trebui sa mearga cu toate controlerele atat timp cat e aceeasi mufa, respectiv BNC. Nu cunosc controlerul de la JBL deci tb sa verifici tu ce mufa are. De asemenea, ai putea sa mai citesti o data manualul, sa nu fie vreo minune de genul ca controlerele jbl nu merg decat cu sonde jbl (putin probabil, dar na)

Nu conteaza cu ce calibrezi atat timp cat calibrezi.

Referitor la alegerea sondelor no name de pe ebay, poti considera ca toate au aceeasi calitate, adica slaba. De aia trebuie sa iei 2, ca sa nu ramai in pom cand ti-e lumea mai draga. Eu le foloseam cam 1 an de zile (pana cand nu se mai puteau calibra), dar asta nu inseamna ca toate merg 1 an de zile. Se poate intampla sa crape dupa 1 saptamana.

Daca vrei neaparat o recomandare, pot sa-ti recomand pe cea de la gainexpress, ca eu de la el am luat si controller-ul si sondele.
Oricum, eu nu mai folosesc sonde din astea de 5 ani si acum vad ca arata altfel decat ce luam eu, deci chiar nu stiu nimic despre calitatea lor.

Daca iei 2, eu as lua din alea la 6-7 dolari, nu la 20. Habar nu am daca alea la 20 sunt mai bune decat astea la 6, dupa cum ziceam "pe vremea mea" nu erau aceste sonde - eu intr-adevar pe alea de unica folosinta plateam 20 usd, de aia am si facut switch la aia reincarcabila de 40, ca era mai economic.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=ph+electrode&_sop=15

Sau poti sa o iei pe aia reincarcabila pe care o am eu la 40, dar tb sa iei si solutie de KCL ca sa o reumpli (cam la 6 luni - 1 an)

De asemenea eu zic ca trebuie sa iti iei un tester vizual de ph/co2. Asta e valabil cu toate sondele, dar mai ales cu cele chinezesti / no name.
Se pot decalibra din senin si dupa aia stai si te uiti la acvariu si nu intelegi de ce te umpli de alge. :-)
luminat cu led chinezesc de 5W si 7 dolari
deocamdata e ok lumina

image
nu e neaparat ca ai dat banii degeaba pe plantele de plastic.

cu plantele naturale situatia sta asa: sunt bune pt acvariu, fac mult bine, arata grozav, iti permit sa tii pesti mai multi decat daca nu le-ai avea (pentru ca ele mananca nitratul din apa care e nociv pt pesti si dau si oxigen), dar si complica lucrurile, uneori destul de mult (le trebuie o combinatie echilibrata de lumina, co2 si nutrienti gen nitrat, fosfat, potasiu si microelemente.

deci depinde de tine cat vrei sa te complici.

mie mi se pare ca acvariul arata f bine dpdv estetic asa cum e acum.

poti sa il tii fara plante naturale, dar tb sa ai grija sa nu suprapopulezi cu pesti, sa schimbi apa saptamanal si mai ales sa nu hranesti in exces, ca mancarea in exces e dezastru (tb sa le dai 1 data sau maxim de 2 ori pe zi, nu mai mult decat mananca in 2-3 minute)

pestii au nevoie de f putina mancare si oricum mancarea asta pentru ei e foarte concentrata iar orice mancare neconsumata polueaza semnificativ apa, deci e foarte important.

ai putea sa mai iei niste melci, ca mai aduna si ei mancarea in exces.

exsita sonda de ph de unica folosinta pe ebay de la chinezi la 6-7 dolari - tine aproximativ 1 an, e bine sa iei 2 de la inceput plus solutii de calibrare

urmatorul nivel de pret este sonda reincarcabila no name la 40 de euro
https://www.ebay.com/itm/pH-electrode-BNC-Glass-High-Quality-Design/323150317957?hash=item4b3d428985:g:APYAAOSwosFUVJP3

de asta am eu de vreo 5 ani si e ok - nu e f exacta dar e stabila, ceea ce e suficient; trebuie recalibrata periodic

urmatorul nivel de pret sunt sondele de la firmele de acvaristica, apoi urmatoul e hanna sau milwaukee (nu stiu de unde se pot cumpara din RO)

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: