[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Message
Scuze ca ma bag si eu , dar nu pot sa nu observ cat suflet pune colega noastra Lavinia. Foarte frumos ai lucrat Lavinia! Si eu sunt la inceput si ma lupt cu tot felul de necunoscute ...
Vreau sa va intreb cum recunoasteti sexul la Gurami ? Pe moment in acvariul provizoriu am doar 2 carasi si 3 guppy , dar in acvariul mai mare vreau si 2 Gurami.
O alta intrebare ar fi legata de substratul tau. Ce este ? Parca ai mai scris pe undeva dar nu sunt sigur ...
Buuun , deci granulatia de la Manado e acceptabila ? Atunci am sa folosesc in mare parte ceva nisip fin si in zona de hranire ceva mai marisor , cam de marimea granulelor de Manado , numai ca ceva mai greu ca sa nu se ridice in tot acvariul.
Ce parere aveti de un setup in felul urmator.
Substrat Aqua Basis in zona plantata, strat subtire de Manado apoi nisip JBL Sansibar . Apoi cum zicea colegul Silviu , un despartitor de polistiren sau alt material care sa nu fie vizibil intre zona plantata si cea libera unde voi face hranirea. In zona de hranire doar Nisip sau Gravel foarte marunt pana in 3 mm sau Manado cum zicea colegul Kirucd (la Manado ma tem sa nu il ridice ). Cum vi se pare acest plan ?
Pietris ceramizat : ce inseamna acest termen ?
Este un material de incredere de folosit in acvariu sau o prostie ? Nu am pus nici o data mana pe asa ceva. E un material neted sau mai are si margini taioase ?
Va rog pareri si/sau recomandari.
Ce granulatie recomanzi la pietris ? Am Elodea in acvariu provizoriu . Pestii nu par atrasi deloc de ea ... . Nici de restul plantelor. Poate cu timpul li se va schimba gustul dar pe moment nu au stricat nimic ...
Silviu Man wrote:In zona neplantata eu as pune asta:
Nisip natural Dennerle Plantahunter River S 4-8mm
Cauta si vezi cum arata.
Carasii sunt "scotocitori" asa ca trebuie sa ai un substrat prietenos, adica fara asperitati. Regula este valabila si pentru sanitari sau SAE.
Daca pui Manado (nu conteaza unde) o sa-l ai in tot acvariu. Repet, sunt patit!


Nu e cam mare 4-8 mm ?
dan.pavelescu wrote:De ce sa pui aqua basis la un bazin cu carasi?? De ce sa pui nisip si un pietris usor la un bazin cu carasi?? Si la ce plante te-ai gandit, poti sa dai 2-3 denumiri?

Acvariul va avea doi carasi .
-Aqua Basis vreau sa pun ca substrat pentru plante.
- Nisip sau pietris usor vreau sa pun ca sa pot sifona apa in zona respectiva. In acvariul ce il am in prezent pietrisul este grosier si Koala mi-a spus ca nu poate fi sifonat corespunzator. La plante m-am gandit la Anubias ( sa vad ce sortimente voi gasi ) , Elodeea , Hygrofila si Monte Carlo pe care vreau sa il concentrez in jurul unor buturugilor.
scorpionul wrote:o sa ai o ciorba acolo. Daca se amesteca manado cu pietrisul pe care il vad mai sus va arata naspa. E imposibil sa nu mai scoti din plante sa le inlocuiesti in timp si cand vei scoate plantele din radacina o sa vezi dezastrul. Manado nu lucreaza, e substrat inert


Da stiu ca e inert , dar scrie pe el ca fiind poros poate fi foarte bine colonizat cu bacterii. La mine problema e una de optica. Vreau sa am substrat negru in zonele neplantate ( ceva natural tip quartz ) . Manado e un pic prea deschis pentru gustul meu .
Eu ma gandeam ca in zona unde pun plante sa pun Aqua basic plus si apoi Manado , iar in zonele unde nu pun plante sa pun Aqua basic plus + Manado + Sansibar. Unde gresesc ? Ce sa modific ?
Pt inceput apar la orizont cheltuieli destul de maricele . Acvariu , stand , filtru extern . As prefera sa pun instalatia de Co2 mai incolo ( peste 1-2 luni ). Pana atunci , care este cea mai buna varianta de CO2 ? Lichid sau tablete ?
Silviu Man wrote:Ai grija cu Manado. Nu il poti izola, "fuge" in toate directiile. Daca ai si carasi, obisnuiti da barboteze substratul, uita de "plaja". Eu am patit-o, nu mai am "plaja" din fata.
contramasuri ? Daca "trag" peste manado un start fin de JBL Sansibar , se schima treaba ? Daca pun peste Manado nisip sau pietris , Manado mai " lucreaza" ?
Intreb aici ca sa nu mai deschid alt topic. Nisip de granulatie 1 nu este prea fin ? Pestii mai mari sunt cei 2 carasi si vreau si 2 gurami , in rest 1 sau 2 sanitari si 3 guppy ( pe astia 3 din urma , nu ii vreau neaparat , dar i-am primit si fiica mea tine la ei .
Vreau sa pun acest nisip in zona de " plaja a acvariului " , urmand ca zona plantata sa fie acoperita de JBL Manado. Daca peste stratul de JBL Manado pun un strat fin de nisip ( circa 1cm ) ii afecteaza functionalitatea la Manado ?
Liv wrote:Ar mai fi.
2-3 pt. prize programabile. 2 pt. un eventual phmetru+valva. Poate o sa ai nevoie de o pompa de valuri (sau recirculare), o pompa de aer e buna in caz de probleme. Si 2 ca rezerva.


Dar o sa am un filtru intern si unul extern ... pt ce sa mai am nevoie de pompa de aer ? Cate prize sunt necesare pt sistem de Co2 ?
Poti sa imi spui ce fel de pietris ai folosit in acvariu ? Este foarte frumos.
Acvariul Juwel vision 180 l a fost comandat. Astept sa ajunga si apoi voi incepe lucrarile de realizare a unui dulapior pe care sa stea acvariul. Trebuie sa am loc inauntru pentru pompa externa ; co2 ; mancare , teste etc. Trebuie sa trag si curent in coltul respectiv al casei. Asa ca idee , cam de cate prize am nevoie ? Eu numar asa : 1 filtru extern ; 1 filtru intern ; 1 incalzitor ; 1 lumina . Mi-a scapat ceva ?
o intrebare am ? cum ai dat jos filtrul original Juwel ?
O intrebare legata de carasii mei : uneori stau foarte linistiti si cu codita lasata . Aproape nemiscati. ce inseamna acest comportament ? Dorm ?
kirucd wrote:
Si da. trebuie sa ciclezi acvariul din nou.

Si vezi ca exista niste substante, care se pun peste Aquabasis, pentru activare, atunci cand
startezi acvariul, nu imi aduc aminte cum se numesc, gasesti pe site la JBL.


Ce rol au aceste substante ? Pentru pornirea ciclarii sunt ? Sunt obligatorii sau pot sa merg pe varianta lenta cu asteptatul ?
Pe Manado scrie ca trebuie spalat in prealabil , sa nu il spal ?
Scuze , nu vreau sa deturnez topicul colegului dar ma apropiu de aceeasi faza in care este el.
kirucd wrote:Nu.


imi placea la nebunie decorul ala. Voi v-ati baga pe ceva definitiv la un acvariu ?
kirucd wrote:Cu silicon, dar acolo ramane, nu il mai scoti.


Alta varianta de lipire ar exista ? ceva ce sa se poata dezlipi in cazul in care la o reamenajare doresc altceva . Ceva substanta de lipire care sa nu fie daunatoare pt plante sau pesti ?
skija wrote:Cauta-ti un filtru cu furtune de 16/20 si un pic mai mare ptr acvariul tau , Eheim experience 350 este ceea ce iti trebuie tie ptr acest acvariu .

Nu mai ai nevoie de pompa de aer


Am ascultat opiniile veteranilor si voi lua Eheim. Care e numele complet al acestui filtru ? Eheim 2426 Experience 350 ?
Oare se incadreaza in bugetul meu ?
M-am gandit sa pun ca fundal decorul Juwel Stone Granit. Stie cineva cu ce se lipeste acesta de sticla ? Cat de durabila e aceasta lipitura ?
 
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com