| Message |
|
|
|
Despre gurami cred ca ti-am spus deja. Scrie acolo. Poti sa iti iei cca 6 neoni, sau Rasbora heteromorpha, sau Hemmigramus rhodostomus, sau Pristella ridlei sau Hemigrammus erythrozonus - asa numitul "neon roz" sau Hyphessobrycon flammeus. Sunt pesti micuti, zglobii si potriviti pentru un acvariu de dimensiuni mai mici. Sunt pesti de cird si se simt bine cind sunt de la 6 in sus. Cauta-i pe net sa ii vezi.
Poti sa iei si guppy, dar acestia se inmultesc intr-o veselie si ai sa te umpli de pui. Sau doar masculi de guppy, pt ca doar acestia sunt frumos colorati.
Poti sa lasi masculul de gurami, dar nu ii mai cumpara femela. Si lucrurile se simplifica. Acestea sunt doar citeva idei, repet. Decizia iti apartine.
|
 |
|
|
|
Fa ce crezi tu ca e mai bine. Eu ti-am explicat cit de clar am putut. Bazinul e mic si nu prea plantat. In bazine mici, e logic sa fie cit mai putini pesti si nepretentiosi. Altfel, echilibrul si asa precar, va fi tot timpul dat peste cap. Vrei musai pereche de gurami - atunci ofera-i conditii sa supravietuiasaca. Mai vrei si alti pesti pe linga, eu nu te opresc sa cumperi.
Nu ma mai bag cu nici un sfat. Am dat si asa destule si au fost interpretate si rasinterpretate. Sunt bazinele voastre, descurcati-va.
Dar pentru boli, alge si alte probleme sa nu ma mai asaltati cu PM-uri, va rog foarte mult.
|
 |
|
|
|
Sa stii ca iti ve aglomera bazinul si vei avea mari batai de cap. In primul rind, daca vrei o pereche de gurami, bazinul trebuie amenajat intr-un mod mai special. Trebuie sa ai vase sparte, scorburi si multe, multe plante unde sa se ascunda femela. Daca masculul vrea sa depuna si ea nu e pregatita, o alearga si o bate pina o omoara. Nu vrei sa fi martor la asa ceva, crede-ma.
In al doilea rind, cu alte doua perechi in bazin, va trebui sa stai cu ochii pe ei non stop. Si nu ca sa te relaxezi. Ia mai bine citiva pestisori micuti - neoni albastri, rosii, rasbora, etc care sa nu-ti dea prea mult de furca. Cel putin pina mai capeti experienta.
|
 |
|
|
Cu gurami acela pitic ce faci? Sper ca nu ai de gind sa bagi 3 perechi din specia asta intr-un bazin asa de mic si destul de slab plantat. Daca renunti la el, nu cumpara pesti de talie mare. Intreaba si pe aici. 
|
 |
|
|
Cit despre bol, Bogdan are mare dreptate.  Pestii nu se tin in boluri. Le deformeaza imaginea, nu ii poti observa cu atentie si nici macar un incalzitor nu cred ca ar incapea acolo. Daca vrei sa ii pui sau nu filtru, asta faci cum crezi tu. Dar sa stii ca de schimburi regulate de apa are nevoie.
Un acvariu de 15l cu un betta este foarte bine. Sa nu uiti sa ii pui ceva plante de suprafata ca Ceratopteris sau Pistia.
Daca schimbi 5 l saptaminal si aspiri bine, e perfect.
|
 |
|
|
alber wrote:http://www.jbl.de/factmanager/frame_page.php?action=show&PageMode=2&IdType=2&Id=100&linklabel=Test-Set+CO2%2FpH-Permanent
Este exact acelasi link. 
|
 |
|
|
Nu are nevoie nici de filtru. Un filtru curata si aereaza apa in acelasi timp. Cum de aer suplimentar nu are nevoie, intretinerea bazinului o faci tu la schimburile de apa. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
ReluOlaru wrote:Am luat un autocolant de la Hornbach cu o imagine marina ceva, care se pune pe peretele din spate, dar n-am mai avut aseara rabdare sa-l pun. Il pun dupa amiaza cand vin de la servici.
Nu pune un autocolant cu o imagine marina unui acvariu de apa dulce. O sa fie fix ca...nuca-n perete. Iti trebuie unul simplu, negru sau albastru.
|
 |
|
|
Nu se va sterge nimic din ce e aici. Posturile nu se sterg aiurea. Dar, pt mai multa siguranta, poti sa-ti copiezi intr-un document pe calculator ca sa stai linistita. 
|
 |
|
|
Ei, ai vazut ca n-a fost asa de greu?  Dar ce fel de capac ai? Si ce fel de neoane? 
|
 |
|
|
Pestiuca wrote:Totusi sunt curioasa daca aveti plante, cum ati procedat cu lumina?
Trebuie sa intelegi un lucru - daca vrei plante frumoase, iti trebuie mai multe - documentare, lumina bine dozata, fertilizare si CO2. Nu poate exista una fara cealalta. Dezechilibrele duc la adevarate dezastre - explozii de alge, nedezvoltarea plantelor sau distrugerea lor. Ca si amestecaturile de pesti. Nu poti tine de ex scalari cu carasi, cu zebre, cu guppy sau cu oscari. Daca vrei un acvariu decent, ia de citeste cit poti de mult.
Daca nu respecti anumite reguli, sa nu te intrebi oare de ce s-au imbolnavit sau de ce planta asta arata in halul asta.
|
 |
|
|
bmgmike wrote:imi poate spune cineva cum se deosebeste masculu de femela scalar ?
Te rog frumos sa treci mai intii pe la Rubrica Despre noi si sa te prezinti si sa stergi toata polologhia aia de la semnatura. Citeste si Regulamentul, ca acesta e primul pas care trebuie facut cind intri pe un forum.
Iar daca citeai cu o pagina in urma, gaseai si raspunsul.
|
 |
|
|
Cu mare placere! Si alta data! 
|
 |
|
|
Grija mare! In afara de Anubias, restul chiar au nevoie de ingrijiri speciale. Doar bilele acelea nu cred ca vor rezolva totul. Bine ca macar stii ce ai. Acum, de tine depinde daca le va merge bine. 
|
 |
|
|
ThePhotographer.ro wrote:
La plante am pus la radacina cate o bila fertilizanta JBL, nu vreau sa iasa din acvariu, sa fie sanatoase si atat.
Ce plante ai mai exact in bazin? Hai sa vedem cit sunt de pretentioase, vrei?  Daca nu le cunosti denumirea, vezi ca pe pagina de forum a fost creat un Plant finder si gasesti marea majoritate a plantelor de acvariu acolo. Te uiti si apoi notezi denumirea aici. Unele dintre ele se prea poate sa nu aiba nevoie nici de acea bila de la JBL.
Iar bilutele daca sunt bine ingropate in substrat si nu ai pesti precum coridoras care sa le deranjeze radacinile, nu ies.
Si mai scrie odata ce fel de substrat ai pus, te rog, ca nu mai retin si nu mai stau sa caut.
|
 |
|
|
Sa stii si tu ca acelea se numesc ghilimele. Cratima e cu totul altceva.  Si nu e nevoie sa arunci cu noroi si sa ne faci ciini turbati, ca nu te-a jignit nici unul dintre noi cu nimic. Daca nu poti pastra un ton civilizat, esti liber sa ne parasesti. Nu ne dorim astfel de personaje pe aici. Iar cit despre laudele tale, magazinul Reeful nu are nevoie. Are destui clienti si oameni care il apreciaza. Si da, s-a inteles altceva. Chiar crezi ca ai de a face cu 2 oameni timpiti? Nu e cazul, te asigur. Nici unul dintre noi nu e handicapat.
Iar eu te rog insistent sa incetezi sa mai postezi in acest topic, care sper sa fie inchis cit mai curind posibil de un admin!
Multumesc.
|
 |
|
|
Daca vrei plante sanatoase si frumoase, un sistem de CO2 e sfint. Daca ai plante mai putin pretentioase, merge si fara. Dar vor creste mai greu.
Iti reamintesc - trece locatia, te rog frumos. Ca nu se stie de ce mai ai nevoie si sa stim unde sa te indrumam. 
|
 |
|
|
|
Daca boala e in stadiu avansat - Sera Costapur. Dar nu stiu cum va reactiona pleco la acest medicament.
|
 |
|
|
Tocmai iti scrisesem mai sus ca zebrele sunt pesti agitati, vioi.  Nu se impaca cu neonii. Acestia sunt calmi. Daca vezi ca ai probleme cu filtrarea, de ce nu schimbi filtrul? Daca ai un filtru performant, pompa de aerare nu-si mai are rostul.
Zici ca pestii bolnavi au fost tratati. Sa te mai intreb cum si in ce fel? Stii exact ce boala au avut? Ai aplicat tratamentul corect?
La plantele pe care le aveai un singur neon nu era suficient.
Toti pestii isi vad de treaba lor...nu prea inteleg ce inseamna asta. Ce ai vrea sa faca? Ca de vorbit, nu pot, saracii.
La punctul 3 - nu am idee ce sa iti raspund. Eu m-as orienta spre o singura specie de pesti, as studia despre ea si as incerca sa ii ofer tot ce depinde de mine. Nu as amesteca atitia pentru ca uite unde se ajunge. M-as informa si despre citeva plante si totul ar fi altfel.
Despre cit se streseaza altii...hai sa nu discutam, bine? Ca daca ne uitam la acvariile expuse pe aici, ar fi multe de zis
|
 |
|
|