| Message |
|
|
Da' n-ai trecut locatia!  Please do it! Macar atit.  In My Profile.
|
 |
|
|
Tu stii ce este si la ce se foloseste carbunele activ? E un procedeu de filtrare chimica a apei, care inlatura si elementele chimice necesare plantelor si nevertebratelor din acvariu pentru o crestere sanatoasa.
Substratul are rolul lui. In el cresc si se dezvolta plantele.  Carbunele activ se pune in filtru. Cred ca ai facut o confuzie.
Vezi ca ai uitat ceva - sa treci pe la rubrica Despre noi cu o prezentare si sa-ti treci locatia.
|
 |
|
|
|
@ciprianm.2008 - sunt convinsa ca ai intentii bune si vrei sa ajuti. Dar te rog foarte mult si frumos ca mai inainte de toate sa treci pe la rubrica Despre noi, sa te prezinti si sa-ti treci locatia in My Profile. In felul acesta, vom putea sa iti uram "Bun venit" si sedere cit mai lunga si placuta printre noi.
|
 |
|
|
luci92050 wrote:...sunt sub forma de pete mici verzi...care chiar si dupa ce am dat cu burele...nu s-au luat..  (maine pun poze ok..ca sa se vada despre ce e vorba)...ce as putea face?....chiar am nevoie de ajutor..deci va rog..cat mai repede...
Citat din rubrica Alge - Album de alge
" Algele sub forma de puncte:
Cresc in pete subtiri, tari, circulare de culoare verde deschis, de obicei pe sticla acvariului dar si pe plante care stau in conditii de lumina foarte puternica. Este considerata normala pentru acvariile plantate. Trebuie sa fie indepartata mecanic. In acvarii acrilice se folosesc carpe moi sau lavete si multa munca din umar . In acvariile din sticla raclarea este foarte eficienta."
|
 |
|
|
ThePhotographer.ro wrote:
Mai bine inchidem topicul, stiu ca e off-topic
Faca-se voia ta!
|
 |
|
|
OK, ok gata! Suntem pe aceeasi lungime de unda!  Cu reeful era alta poveste - no more comments.
|
 |
|
|
LeicaBogdan wrote:totusi eu tind sa cred ca nu e gris pentru ca nu vad nici o pata pe ei. se vede nush cum sa va explic pe unii se vede ca si cum ar fi de catifea asa pe pesti (vb lu ciprian)
Observa pestii cu atentie. Si asa i-ai intoxicat cu Tremazol!!!
Daca esti foarte convins ca au catifea, citeste aici: http://www.acvaristica.info/boli-provocate-de-flagelate.html
Si sa stii ca la gris, scarpinatul e debutul bolii. Punctele albe apar mai tirziu.
|
 |
|
|
|
Bio Bacter 2 in 1 si ProdiBio Start-Up sunt consortii de bacterii. Cunostii ceva mai bun? Daca da, te rog spune-ne si noua. Eu nu vreau sa contrazic sau sa ma cert cu nimeni. Dar daca nici un consortiu de bacterii nu e cel mai indicat, atunci chiar nu stiu ce altceva ar putea fi.
Eu am incercat toata gama de la ProdiBio. Cu rezultate mai mult decit excelente. Si nu obisnuiesc sa recomand ceva cuiva doar ca sa ma aflu in treaba. Ca toate costa bani, e normal. Nimic nu e gratis pe lumea asta. Dar de aceea eu recomand si magazinul Reef - "cu atita caldura, ca un cine turbat", cum a binevoit sa ma numeasca cineva caruia ii dadea bunul simt pe dinafara. Il recomand pentu ca stiu ce fel de marfa au, ca nu m-au pacalit, nu m-au fraierit si toate produsele luate de acolo merg si functioneaza impecabil.
Iar daca are cineva impresia ca fac reclama magazinului pt ca iau spaga, comision sau am alte avantaje - e total gresit. Cind cumpar ceva, platesc ca orice om normal.
Cine vrea sa-si faca cumparaturi - pesti, plante sau alte acareturi din piata Obor, Coralis sau alte locuri sau colturi de strada - n-are decit. Dar cind isi va lua o mare teapa si va veni cu lacrimi de crocodil sa se vaicareasca pe aici, va fi prea tirziu din pacate.
Lui Relu eu i-am mai recomandat 2 produse. Sunt sigura ca se va descurca. In privinta lui nu am nici o indoiala.
|
 |
|
|
LeicaBogdan wrote:nu am carbune in filtru.

|
 |
|
|
Ca fotograful vor mai fi si altii. Oameni care stiu sa faca diferenta dintre o cirpaceala si un lucru bine facut. Intre Obor si un magazin cu produse de calitate.
Una peste alta, ne bucuram cu totii pentru tine! Sa folosesti sanatos ce ai cumparat! 
|
 |
|
|
LeicaBogdan wrote: ataca plantele?
Asta nu mai stiu. Dar sa scoti carbunele activ din filtru si sa maresti aerarea. De asemenea nu stiu daca decicleaza sau nu acvariul. Eu am folosit doar in bazin de carantina.
|
 |
|
|
Haideti, nu mai speriati omu' asa! Daca vinzatorul i-a dat nisip/pietris pt Cichlidae, pacatul lui sa fie. Tot ce are Relu de facut e sa observe comportamentul pestilor. Daca nu se simt bine, se vede imediat. Stau retrasi, sunt apatici, fara pofta de mincare, etc. Trebuie sa aiba ceva, un vas de rezerva si apa lasata la declorinat sau tratata unde sa ii tina pina schimba substratul. Acest lucru trebuie facut insa cel mai repede. Cu Bio bacter 2 in 1 nici nu mai are nevoie sa stea 1 luna si sa astepte ciclarea bazinului.
Singura pierdere ar fi alti bani, alta distractie pt un nou substrat. Stiu ca e usor de zis, dar macar nu se va lasa cu victime.
Inca ceva - nu cumpara toti pestii odada. Pune mai intii guami pitic, lasa-l vreo 2 zile sa se acomodeze, apoi poti sa ii iei si pe restul. Pe care ii vei tine in carantina obligatoriu. Ca nu se stie cu ce vin. Daca ii iei tot de la Reef, atunci ii poti baga linistit fara carantina, pentru ca pestii de acolo nu sunt bolnavi. Doar sa ai grija cum le faci acomodarea. Nu le dai drumul direct in acvariu. Pui punguta in bazin si o lasi asa pt 2-3 ore. Apoi, iei apa din acvariu si pui in punguta. Procesul trebuie sa dureze citeva ore pt a evita socul de pH si temperatura care le poate fi fatal. Nu e greu. Trebuie doar rabdare.
Si invatati sa ginditi mai pozitiv! 
|
 |
|
|
Mai revin cu ceva foarte important - corydoras nu suporta sarea. Pt ei doar Sera Costapur mai e salvarea. Te rog sa ma scuzi, dar acum am vazut. 
|
 |
|
|
|
M-am interesat - Sera Tremazol este o solutie gata de utilizare impotriva infectiilor cauzate de viermi paraziti lati la pesti. Nu are nici o treaba cu grisul. Viermii lati se vad si cu ochiul liber. Ai observat asa ceva?
|
 |
|
|
|
Te rog sa treci pe la rublica Despre noi si sa-ti faci prezentarea. Aici e forum de acvaristica, nu ocazii.ro.
Iar daca vrei sa vinzi pestii, e mult mai bine sa pui poze. Reale.
|
 |
|
|
Si atunci la ce-ti mai trebuie aquasafe?  Daca ai Aqua-San nu mai pui nimic altceva.
Si cind ai nevoie de ceva, intreaba. Cind sunt discutii civilizate si de bun simt, nu se supara nimeni. Chiar daca unii membrii sunt mai insistenti, altii incepatori, altii cu probleme grave in acvariu. 
|
 |
|
|
Lasa-l incolo de ecopur! Sare de muraturi gasesti??? Daca da, din aia sa pui.
Si urmeaza schema pe care ti-am dat-o. In 2 zile ii faci bine. Lui Ciprian, dupa ce le-a schimbat apa, le-a pus sare si le-a marit temperatura, deja isi mai revenisera. E drept ca lui i-am zis si de albastru de metil. Daca e de la farmacie si e mai concentrat - 5 picaturi la 60l coloana de apa. Daca nu vrei sa te complici si cu acesta, nu-i bai. Daca faci tratamentul cu sare - inceput acum si pina dupa- amiaza nu-si mai revin - vezi de unde faci rost de Sera Costapur. Grisul nu e o boala chiar asa de grava. Se poate trece peste. Dar trebuie sa ai grija si la temperatura. O maresti cu un grad-doua pe ora - nu mai mult.
|
 |
|
|
Foloseste Aquatan de a SERA in loc aquasafe care e apa de ploaie. Sa inteleg ca solutiile de care ti-am zis nu le-ai gasit. Nu e nici o problema atita timp cit faci schimburi de apa mici si dese.  Nu exista peste de acvariu sa nu iubeasca apa curata. Practic ea si cu mincarea variata si bogata in vitamine ii mentin sanatatea.
Cit despre aia care fac anumite solutii...unii dintre ei sunt similari cu cei care creaza castele, scafandrii, cranii, pietricele colorate si alte asemenea decoratiuni. Toti vor sa-si vinda marfa. Cine pica in plasa, e super ok pt ei. Ca bani...costa o gramada.
Noi de asta am facut acest forum. Tocmai pentru a nu lasa pe nimeni, pe cit posibil, sa ia asemenea tepe grosolane. Si pentru a mai indruma pe ici, pe colo pe cei care au ochi de citit - ca urechi de auzit nu pot sa zic in acest context. 
|
 |
|
|
Cu Ciprian ai vorbit? Ca stie el ceva.
Un peste care se freaza/scarpina de obiecte sau de substrat inseamna ca are niste paraziti si incearca sa scape de ei. In cazul acesta eu am suspectat grisul. S cred ca nu m-am inselat. In primul rind trebuie sa maresti teptat temparatura pina ajunge la 29 grade.Se pune sare - de peferinta neiodata - o lingurita la 10l apa.. Tratamentul ar fi bine sa se faca in alt bazin de carantina, dar nu stiu ce pesti mai ai in cel mare si daca sunt si ei afectati. Pentru ca daca toti pestii din bazinul mare sunt bolnavi, atunci il faci acolo, ca sa scapi si de chisturi, definitiv.
Schimb de apa din doua in doua zile cate 10-15% din volum. Igiena stricta. Odata vindecati, nu intrerupi tratamentul imediat. Il mai continui inca 4-5 zile.
Daca pestii sunt in stare destul de grava, nu mai faci ceea ce ti-am scris mai sus si treci pe SERA COSTAPUR. Respecti indicatiile de pe prospect cu sfintenie.
|
 |
|
|
@ Pestiuca - te rog foarte frumos sa nu mai deschizi 10 topicuri pentru acelasi subiect. Pe cel cu " Lumina de 9 la..." ti l-am inchis.
Incearca sa citesti si sa intelegi cu atentie ce te invata oamenii de bine de pe aici, fa-ti o lista concreta cu ceea ce crezi tu ca ai nevoie, prezint-o si pe forum, dar sub o forma clara. Eu nu sunt inca deloc convinsa ca stii exact ce vrei. Se vede din ceea ce scrii. Sau nu ai inteles. Daca e asa, poti sa ceri detalii pina te lamuresti, ca nu-i nici o problema. Si e pacat sa dai niste bani aiurea. Si e si mai mare pacatul sa iti vezi acvariul aranjat ca intr-o luna se umple iar de alge sau ca iar iti mor pestii.
Asa ca nu trebuie sa te grabesti. Presupun ca nu vrei un acvariu de expozitie, ci unul pentru sufletul tau. Asa ca grija si atentia trebuie sa fie de doua ori mai mari. 
|
 |
|
|