Message |
|
opincarul wrote:Plm, noi ti-am zis,da' tu nu si nu!
Ai avut dreptate, prietene.
|
 |
|
Ajutoooooor
|
 |
|
Ce faci mah, dai info din viata mea?
|
 |
|
|
 |
|
Ziua 3
Pedepsit.
|
 |
|
Ziua 2  curatarea filtrului extern (Ehein 2260)
Asa cum spuneam si ieri, trecusera 6 luni de când nu mai umblasem la filtru. Filtrul mergea brici, insa am luat aceasta decizie, de a-l desface, doar pt a scoate bure?ii din el si a pune vreo 5L de piatra ponce si niste JBL Tormec. Asadar, filtrul este full de material bio. La un moment dat a fost full+ ??. A trebuit sa mai renuntla cateva bucati de lava vulcanica.
Ca material filtrant bio am asa : piatra ponce vreo 5L, matrix 4L, siporax 3L, denitrate 1L,ada bio-rio 1L si vreo 2-3 de lava vulcanica.
In formula asta, sper sa-l mai deschid peste un an.
Ca bonus, din partea familiei, fiindcasi azi baia a aratat mai multe urme de mizerie ??, am primit acceptul de a face curat in toata casa. ??????
|
 |
|
Ce sa patesc?... Evident vreo cateva zile o "doare capu"  . Asta e. Macar pestii sa fie fericiti.
Moaaaa, te-ai refugiat?!  Nu prea ai fost responsabil
|
 |
|
O poza, asa mai pe sufletul meu
|
 |
|
Azi mi-am facut timp si am scos tot din acvariu.  Din vara trecuta nu am aspirst deloc nisipul (1-2 mm) si observasem ca are niscai mizerie in el. Am curatat si scoarta de pe lemne (corcodus, gutui si cais). [senzatia pe care care am simtit-o cand a intrat sotia peste mine in baie,... cred ca o stiti. Poza e edificatoare  ]. Am mai rarit si plantele. Am pus si niste bile fertilizante de la JBL pe la radacinile Cryptocorynelor  . Iar maine, urmeaza episodul 2, spalarea filtrului dupa 6 luni  . O sa scot cei doi bureti de la fundul canistrei sibo sa pun vreo 5L de piatra ponce. Am sa pun si un saculet cu JBL Tormec.
Aaaa, era sa uit sa ma laud.  Cum acvariul asta nu vede fertilizanti, CO2, lumina dedicata, pot spune ca plantele merg bine. Radacinile sunt sanatoase tun
|
 |
|
Salut Vali si bine ai venit pe acest forum
Mentioneaza colegilor , ca sistemul tau de overflow este cel cu 2 tevi + sistemul de filtrare cu role , cel din sump.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Am auzit de Berceni, e cartierul ala de pensionari
Mars pe tramvai
La mine pe Giurgiului, eu sunt cel mai puriu  + ca covid 19, inca nu a ajuns. Cica a ramas doar in zona Colentina/Europa. Asa ca, mare grija ma' frend
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
ionut_dt wrote: Asa ca, lasa spriturile de primavara
Ce limbaj.. of
Noi, bercenarii, nu apreciem spriturile. Noua ne place cu sec
|
 |
|
koala wrote:Plm, te banez... clar!
Prea ma enervezi cu bazinul asta.
Pai urcate domne in Rubicon odata, scoate niste radacini stufoase de corcodusi de pe camp, le pui la inmuiat, + niscai pietre si asta e.
Pesti sunt pe toate drumurile... Plante de-asemenea... Asa ca, lasa spriturile de primavara si apuc?-te de treaba.
Spor sa ai
|
 |
|
Lemon wrote:Chiar arata super
Multumesc
|
 |
|
Ce-i apuca zbenguiala pe barbusii mei dupa schimbul de apa.
Am vreo 2 baieti, se fac negri de la atatea lupte.
|
 |
|
La multi -multi ani inainte!
|
 |
|
Referitor la agitatia tetrazonelor, am observat o chestie. In jurul orelor 12-15:00,sunt foarte cuminti. Stau grupati si abia daca se misca. (precum lenesii aia de discusi  )
|
 |
|
koala wrote:Ohh, da. Asta e tipul cu bazinul.
Merci de linkuri, o sa studiez.
Uite aici a mai pus pesti
https://youtu.be/EKo7KCanvn8
|
 |
|
koala wrote:Sumatranii sunt nijte pesti bulangii, asa ca o sa fugareasca/ciuguleasca pestii mici sau "voalati".
Nu "ca ii mananca", da' nici nu-i lasa in pace... o sa ai pestii stresati.
Nentoo, la mine se fugaresc/ciugulesc, lovesc doar intre ei. Am cativa masculi care fac adevarate meciuri. Se fac negri de furie si la propriu ?i la figurat.
|
 |
|
paradoxx wrote:intrebare: cum se comporta cu pestii mai mici ? presupun ca fiind multe tetrazone si pesti nevoalati in acvariu,nu au treaba cu restul,nu ?
Pestii (barbus tetrazona) sunt cuminti. Din vara anului trecut si pana acum, n-am vazut sa-i fugareasca pe colegii de acvariu. Si rasbora hengeli sunt mai micuti decat fratii lor arlechini. Singurii hartuiti, dar nu intotdeauna, au fost niste melci Pomacea.
|
 |
|