[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ionut_dt
Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
raul.tatulescu wrote:Daca vrei strict profilul uite aici https://webshop.mam-bricolaj.ro/produs/profil-aluminiu-trecere-100-mm-2m
Ce leduri vrei sa folosesti? Ma bate si pe mine gandul sa ma apuc de bricolat.

Si eu eram/ sunt interesat de o lampa pt acvariu (120 cm). Facand niste calcule , asa in mare, aproape ca ma apropii de o lampa Fluval care se gasete la Hornbach la vreo 700 lei (cu tot ce-i trebuie)
dan.pavelescu wrote:Fara nici un apropo la Dumi, mi-am adus aminte. Povesteam ca la barbus tetrazona le-am zis dintotdeauna tetra. Dar si pentru pestii zebra (danio rerio) aveam o denumire: jandarmi

Aaaaa, aici m-ai lovit in moalele capului. Chiar nu mai gaseam unul pe care sa-mi lustruiesc pulanul.
Stai cacte cauta fratele tau cu mascatii.
Noroc ca esti patron de stomatologie, ca altfel.... Sa nu uiti sa-ti iei la tine o cutie de chibrituri (pt dinti )
dan.pavelescu wrote:
opincarul wrote:
Sefu', Ionut e baiat salon.

Ti se pare cumva ca nu-l cunosc?

Esti singurul meu prieten acvarist din sectorul 4.
Fara tine, viata e pustiu.
dan.pavelescu wrote:Vezi sa nu apese din greseala cineva butonul de panica si sa vina baetii rai sa-ti explice cu ce se ocupa
Grasul ala e gagicul meu, imi permit sa-l dracuiesc

Traiasca gagicu' tau
La baietii rai, te referi la vreo 6-7 strumfi daia mici. Daca da, prefer sa negociez cu mamicile.
opincarul wrote:

Sefu', Ionut e baiat salon. Mi s-ar fi parut anormal sa nu scrie ceva, il cunosti doar: tacut ca un calugar
Ai pup iu!

Asa-mi place sa fiu in "social media", tacut. Feis tu feis va fac praf.
dan.pavelescu wrote:
opincarul wrote:
Nu, nu! Te vei tavali intre milfetele pline de smoala pe coapse, alea care au urme de gudron pe pulpa sanului si funingine pe fata, de la focurile cazanelor

Du-te dracului de gras.

Asaa.. am cumparat azi de la HB 20 de tetra micuti, 6 cory paleatus, doi otto si spre surprinderea mea, am gasit si doi melci neritina zebra
Ii mai las o ora la picatura si le dau drumul in paradis

"grasule" , daca unchiu' Pave devine obraznic, sa-mi zici imediat. Ma duc la cabinet si ii torn dero in acvariu. . Ca mai apoi, sa le dau la cei mici (la copii) cuburile alea de congelate vechi de 3 ani. Le zic ca-i ciocolata
Gabi C wrote:
raul.tatulescu wrote:Ca sa fim eficienti cand deschizi jurnal nou sa dai si datele lui Koala pentru Creme

Pacat ca unii din acvaristii care faceau acvarii la fel sau mai reusite ca ale mele au migrat spre FB....

Asta-i mahnirea mea cea mai mare. Pe langa faptul ca infirmatia ajunge si are acces toti neica-nimeni, nici nu poti tine un jurnal, unde sa se poate vedea evolutia unui acvariu/acvarist.
Una bucata poza cu pestii, dupa ora intructie. . Rar ii prind sa stea memiscati pe sumatrami.
DraCoNi wrote:Deci trebuie sa ajungi la vulcan

Am fost eu azi la vulcan.
Nu avea cine stie ce.
dddxz wrote:La Hornbach gasesti pietrele alea albe calcaroase. Sunt foarte bune pt ciclide pt ca prefera apa mai dura si piatra aceea contribuie la cresterea duritatii apei . Eu am nisip negru acum dar am avut si alb si nu a fost nici o problema.Problema e cu granulatia nisipului pt ca daca e prea fin, risti sa iti ajunga in pompa filtrului si sa o deterioreze (asa am patit eu)Oricum ciclidele o sa iti redecoreze acvariul tot timpul. Ale mele cand se imperecheaza muta nisipul intr-o veselie

Ce filtru ai avut, de a reusit sa ajunga nisipul in pompa?
dan.pavelescu wrote:Pai, la ce animal de filtru e, cred ca e mai usor sa cureti de mizerii grosiere un prefiltru. Asa umbli mai rar la filtrul mare..

Cam asa ma gandeam si eu. Sa spal "prefiltru" la 6 luni, iar filtrul, niciodata

Oricum, asa cum e acum tot la 6 luni il curat.
Lemon wrote:
ionut_dt wrote:Sa mai cumpar un filtru dasta (costa doar 650 lei) si sa-l leg in serie cu asta.

La cat de mult material intra in el, se mai simte nevoia unui prefiltru?

Am zis si eu ca nu stica putin exces de zel.
Doar e moda cu "n" filtre +prefiltre.

Oricum am un burete pe "in"
mihai florescu wrote:Eu asa le am in momentul asta, dou? canistre in serie. Ca material filtrant am început cu bioballs, eheim fix apoi buc??i de diferite priorit??i. Revin cu o poza

Salut Mihai, hai cu pozele
dan.pavelescu wrote:Multam, boierule

Stii ce ma bate gandul?!
Sa mai cumpar un filtru dasta (costa doar 650 lei) si sa-l leg in serie cu asta. Adica ala sa fie mai degraba prefiltrul . Il umplu cu bureti si aia e. Asta de-l am acum e plin cu material bio.

Faza e, oare se merita, + ca in dulap, tre sa decupez peretele sa trec furtunul. + ca toate "cacaturile" din stanga " (3 rafturi pline ochi) nu prea am unde sa le mai bag prin casa.
dan.pavelescu wrote:Barosane, cand ai timp, te rog sa masori si tu cat spatiu e necesar pentru filtrul ala mamut. Ma bate un gand dar nu stiu daca incape in dulap..

40x40 cu h70. Asta asa, ca sa stai linistit
La mine, spatiul este de fapt 50x40x80
Dupa schimbul de apa
ionionut wrote:Si la mine raportul sexelor e masculi 2:1 femele, dar poti avea numai masculi DOAR daca i-ai cumparat adulti si ai urmarit intentionat ca toti sa aiba botul rosu : )

I-am luat de mici, da-i reaku de turbati.
ionionut wrote:Ce ma seaca faptul ca nu scapa nici macar o icra/un pui de gura parintilor !
Eu aprind lumina seara la ora 7, si imediat se aleg una-doua perechi care se pun pe depus. Si cum apar icrele... cum le si manânca...
Ce mai scapa si ajunge in pietris, se manânca la eclozare.
In stilul asta, nu stiu cum naiba se inmultesc in natura.
La tine e plantat bogat, a reusit vreodata vreun alevin?

Sincer, niciodata n-am stat sa urmaresc asa in detaliu. Pestii mei sunt agitati toata ziua. Ba cu masa, ba cu luptele, ba cu footaiul. Insa cert e ca n-am vazut nicio icra.

Oare din cei aproape 30 de sumatrami, sa am doar baieti? .
Sa fie asta blestemul unchiului @Koa...?!
koala wrote:Foarte misto!
Din cauza acestui bazin mi-am luat sumatranii...

Multam de apreciere.
Adevarul e ca nu prea are ce sa nu-ti placa acesti pesti.
dan.pavelescu wrote:Meserie!

Multam!
Dane, asta-i varianta de acvariu de om lenes.

Forum Index » Profile for ionut_dt » Messages posted by ionut_dt
Go to: