[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flyer01
Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
in primul rand...bibanul soare a.k.a ``regina`` este un peste care face ravagii in ce priveste icre si puietul altor specii...
in problemele cu paraziti,cel mai indicat este sa aduci ori un veterinar ori un piscicultor ..
eh,macar ti-ai facut damblaua cu totate ca stiai la ce te astepti.carasii sunt niste pesti draguti,dar care necesita in primul rand timp...succes la urmatorul setup ;).
@popey....pai discusul e tot cichlid
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page ..concluzia o tragi singur
betta nu este un peste bun de comunitate,ma mir ca mai ai guppy intacti...
carasi? ce temperatura ai in bazin?...sunt pesti de apa rece,nu au ce cauta cu ceilalti...
molly si xipho cresc mari...
eu te sfatuiesc sa te fixez pe specii de pesti care sunt compatibile intre ele si pe masura bazinului...
ori iti faci un bazin mare,ori scapi de el...sa stii ca valoreaza ceva... ;)
in 12 litrii incap,dar nu se simt bine...in 12 litrii poti tine in limite un betta...
sfatul meu este sa iti lasi debitul la tetratec in parametrii normali si sa iti faci un filtru gutiera atat timp cat nu ai nevoie de aditie de co2..
astept raspuns la pm...
acum vreo luna am avut ocazia sa vad in un petshop vreo 6-8 pui de tropheus tinuti in un bazin de 100l impreuna cu 3 femele monstru de xipho si cu vreo 6 ancistrusi mari pusi la reprodus...
intrand in discutii cu omu` care detinea petshopul l-am intrebat daca e ok sa ii tina asa,ce mancare le da,etc,la care maaaare mi-a fost mirarea cand a spus ca au spatiu destul,si mai mare soc cand a inceput sa ii hraneasca cu inima de vita
apoi incepuse sa ma abureasca(sau altcineva la aburit pe el si ia bagat pe gat pretul ) ca a dat 70 ron pe un pui,si asta ca il cunostea persoana respectiva )...
abia spre final mi-a spus ca asteapta spirulina de la jbl...
saracii pesti noroc ca ciuguleau din zori la algele de pe un lemn...
luni am drum pe acolo...sunt tare curios cum decurg lucrurile
eu nu mai caut,am alte planuri cu viitorul bazin ...
in natura nimic nu se pierde,se transforma...in acvariu,nimic nu se pierde,se mananca
cred ca ancistrusii au dat atacul in nocturna )...
acum na...vor venii si nepotii vreodata

nu stiu cum am uitat sa precizez chestia cu cornierul si chitul )..eheee
hai sa nu mai poluam topicul omului
acvaristii mai batrani nu cred ca aveau bazine si mobila juwel in ``77 ....
oricum,un cutremur de 7,2 grade se intampla rar...sau hai sa zicem ca se intampla un sa fie unul de 4-6 grade,se poate intampla sa se sparga chiar daca masa este facuta ok...depinde de cum si unde este asezat,de ce este pe langa el,de cladire...etc
daca masa nu era buna sigur auzeam cuvinte speciale adresate catre firma juwel...
rio 240 parca este facut din sticla de 8mm parca :-??
ce grosime are sticla?daca sticla este de 8mm ar rezista..
dar faptul ca acvariul sta pe colturi spune sticla la presiune mai mare,nu este un lucru ok si iti poate ceda bazinul..intariturile pe margini la acvest volum sunt fix 0,nu ajuta cu nimic,mai ales in cazul tau.
cumpara un pad special, si punel sub bazin cat mai repede posibil...sunt ieftine si sunt ok
http://www.tierundteich.de/bilder/produkte/gross/JBL-AquaPad_3.jpg
http://atlogistics.ro/images/JBL%20Aquapad%20bn.jpg
deobicei cand se fac decoruri cu pietre grele se lipeste o bucata de polistiren extrudat pe fundul acvariului ,peste care se pune nisip...
o fertilizare ok o poti face cu tropica plant nutrition si eventual un easy carbo...
tropica plant nutrition la 250ml costa @35 lei se pun 10ml/50l saptamanal
easy carbo la 250 ml @27 lei 1ml/50l zilnic
astea doua sunt ok pentru inceput..
ai putea sa mai iei pentru substrat jbl the 7 balls-11 lei sau the 7balls+13 (care e super oferta) la 21 lei
costa si acestea ceva..dar merita
pe viitor nu ezita sa il amazonia...dar asta nu inseamna ca trebuie sa lipseasca tropica+easy carbo si atunci
e mai dificil cu bugetul asta...dar ce sa facem
@Bogdan_Musat
masa aia este proiectata foarte ok din pdv tehnic,doar din pdv estetic este mai ``ciudata``,dar e ok...
cu banii isi facea bazin mai mare intradevar,dar bazinele de la juwel nu sunt chinezarii,sunt o investitie ok pentru persoane care nu vor/pot sa se complice cu un proiect diy sau care nu au pur si simplu loc unde sa puna un bazin mare.

@scarabell
deci,manado ala sta el bine si sub nisip,este cam putin dar este bun pentru dezvoltare radacinilor.
dupa cum ti-au spus si colegii,e un substrat infertil...
eventual ai putea sa aplici 2 metode ca sa faci ceva ok pentru plante acolo:
1. bagi niste bile de la jbl sau capsule de la tropica(daca gasest...) la radacinile eventualelor plante.
sau...sa te complici
2.sa scoti apa (care ideal ar fii sa nu o arunci...macar jumate din ea sa o tii) si sa pui in partea din spate/jumate peste nisipul asta care il ai niste ada amazonia soil ,pe care eventual il ``blochezi ``cu niste pietre/lemne la baza sau il lasi asa (foarte atent cand umplii bazinul inapoi)
uite aici niste exemple de cum se foloseste in modul acesta:
http://www.njagc.net/images/meetings/20070217/aquasoilfilling.jpg
http://importology.com/wp-content/gallery/45f-wabi-kusa/dscf3158.jpg
http://www.aquascapingworld.com/magazine/images/stories/Issues/NovDec2010/Setup_5.jpg
metoda cu amazonia merita sa o aplici daca iti permite bugetu si vrei sa le asiguri plantelor ceva super ok.te asigur ca nu e chiar asa de dificil de facut si merita,ochiul spune tot

acum despre pesti:
oricat de greu iti este sa scapi de pleco si de pangasius,intelege ca nu faci altceva decat sa ii chinui si sa iti faci in bazin scara magarului sau parlamentul din romania,deci ia masuri si vezi cum le gasesti o persoana cu conditii pentru ei.
acum,la un juwel de 240l de ce vrei tu guppy stiu ca sunt frumusei,dar nu prea le vad locul acolo.ai posibilitatea sa faci ceva frumos la un bazin de marimea asta,gen acvariu semiplantat/blackwater +vreo 30 de neoni+6 cory+niste ramirezi/apistograme (cam asta e combinatia mea preferata )sau orice alte combinatii ok
sigur nu le pui ceva afrodisiace acolo in apa ?
ce sa mai....pestii sunt superbi,sa iti creasca nepotii voinici si sanatosi !
ceva detalii in plus?
ce tuburi sunt folosite,ce lungime are toata,are balast,o trimiti in tara sau e doar local(daca e doar local pune si tu locatia in profil).
Hikari micropellets - za best
@geo13
k e langa m....

@ oana
se mai intampla si minuni,dar eu nu cred ca a disparut alga din cauza neonului..
referitor la CO2,nu are rost sa investesti de la inceput in un sistem complet,intai experienta,apoi buget ..oricum,easy carbo nu este laudat degeaba
am citit si eu articolul cand a aparut...dar nu mi-se pare cine stie ce...
este ciudat totusi ca acolo nu apar carasii,care sunt victime in acvariile comunitare in care fac ciorba si mai completa...
nu apar oscarii care sunt luati de mici (ca sunt frumosi domne`) si lasati in bazin sa creasca pana nu au loc,si multi altii..
incepatorii au ce invata si din acest articol,deci ochii pe monitor

Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
Go to: