| Message |
|
|
am citit si pe un site chestia asta cu formele,dar mi-se pare ciudat ca pe site-ul celor de la tropica nu apare deloc aceste detalii...apare doar ca in natura este gasita si emers,forma in care si infloreste..
``At those sites, it appears as amphibious swamp plant as well as totally submerged in springs and along small streams. ``
``It flowers when it grows emerged``
ce am gasit pe site-ul lor, ma facut sa ma intreb daca le pot tine cu pui de creveti :
``However, what makes Utricularia graminifolia unique to the aquarist is the tiny 2 mm long bladders that in nature traps crustaceans and ciliates seeking shelter among leaves and rhizomes``.
crevetii sunt crustacee,si se gasesc si in mlastini,care este si zona in care creste aceasta balarie,deci probabil ca nu este exclus sa se serveasca si cu ei..
vad eu in viitor...pana la urma cati pui sa manance  )
|
 |
|
|
|
din cate am citit am aflat se hraneste si cu insecte ,si cum puii de rcs in stadiul de larva sunt destul de mici...
|
 |
|
|
de aproximativ o saptamana am intrat in posesia acestei superbe balarii(care se dezvolta ok pana acum  )si vreau sa stiu daca pe viitor pot baga niste creveti acolo...
acum sigur ca nu are cum sa se delecteze cu cei mari,dar eventualii pui pot ajunge drept desert  ?
|
 |
|
|
|
@claudiavis
rasborele sunt pesti timizi...se simt bine cand sunt multi si cand sunt in bazine mari si plantate ok.
@goldman
nu e suparat nimeni pe tine..
``Ferropol jbl,mai bun de cat tetra!mai pot sa pui 2 razbora sau pereche pt molly.hrana de 4x/zi Putinsi schimburi de apa 2x30%/saptamana ``
``Hai sa va dezvalui secretele:1colega noastra doar atunci o sa schimbe bazinul cu mai mare evident(peste cateva saptamani,garantez)daca o mai pun sa cumpere pesti ``
1.nu ai spus in primul post ca ii dai aceste sfaturi pentru un acvariu mai mare.
2.referitor la rasbore,nu isi au locul in 25l pentru nu au spatiu de inot...5 ca sunt ok ca numar minim in un acvariu pe masura,aici la fel,nu ai precizat ca ii recomanzi numarul dat de tine pentru un bazin mai mare.
3.molly ,nu are ce cauta in 25l,femelele se fac prea mari...
4.2x30% saptamana?pai nu au timp elementele din mancarea aia putina care mai ramane sa se descompuna si sa fie un echilibru de nutrienti acolo,plus ca 60% in doua reprize poate duce la dezechilibrarea acvariului si eventual la o decilare partiala/totala.
am vazut acvarii unde nu se pune picior de micro,macro,trace elements,substraturi de renume,tuburi speciale,se fac schimburi cine stie cand si totusi balariile cresc ok.
daca hranesti pestii de 4xputin si schimbi apa 2x30% nu inseamna ca iti cresc balariile peste noapte,mai ales in 25l...totul depinde de echilibrul bazinului.
5.daca vorbesti de ludwigia repens rubin,pe care ai recomandato mai sus,eu stiu ca este o planta care creste in jur de 50cm si care are rata de crestere rapida,nu foarte rapida....
acum na,poate la tine creste la 90cm,dar nu cred ca in o saptamana...
referitor la bazinele mici,nu conteaza marimea bazinului pentru aspect,ci aspectul a ce este in el pentru marimea bazinului....
6.nu se leaga nimeni de niciun incepator...
eu unul nu cred ca dau sfaturi la ureche si de la mine din stomac...
de curios,cine face aceste schimburi de 120%zii?chiar nu am cautat vreodata acest subiect,pentru ca momentan nu ma intereseaza o astfel de instalatie.
felicitari pentru bazinul tau,dar faptul ca ai un bazin ok nu inseamna ca ai doar tu,si nu iti da dreptul sa te comporti cu o superioritate asupra celor care nu au...
LE: scuze pentru off-topic claudiavis...
|
 |
|
|
nu cred ca ai vrea sa tii combinatia asta de pesti..carasii sunt niste porcusori,care cresc mari,care iti mananca balariile,si care prefera apa rece..
3xipho+4 molly ...cresc mari si acestia...
5 neoni +6 sanitari... sunt singurii care merg cat de cat cu marimea bazinului
stiu ca nu e usor sa renunti la ceilalti,dar daca supravietuiesc cu bine ,eu zic sa ii schimbi/donezi...
|
 |
|
|
@goldman
..ma mira faptul ca ai dat sfaturile astea avand in vedere ca ai un bazin destul de ok
ludwigia repens rubin, creste si la 50 cm...unde baga asa ceva in 25l?daca ar sta sa o tunda mereu nu va fii deloc bine pentru ca nu are substrat,fertilizare,co2 si planta nu o sa raspunda ok la taieri asa dese.
@claudiavis
nu prea sunt deloc in masura sa iti dau sfaturi pentru plante rosii pentru ca nu am avut de a face decat cu foarte putine specii...poate te vor ajuta alti colegi daca vrei plante rosii pentru un bazin de 25l...eu ti-as fii zis sa bagi niste crytocoryne wendtii,dar avand in vedere ca acestea crest destul de maricele si ca ai deja in acvariu doua plante mari,nu ar avea rost sa fagravezi situatia..
eu te sfatuiesc sa iti achizitionezi un bazin mai mare,in 25 litrii este mai dificil cu plantele,mai ales daca doresti o varietate mai mare si speciala.un minim 60 de litri iti trebuie sa iasa ceva ok...
cat despre fertilizare eu iti recomand tropica,e foarte usor de dozat si da rezultate super ok...tot de la tropica poti lua un substrat super ok.
si la un easy carbo ar trebuii sa te gandesti...
|
 |
|
|
|
eu zic anubias nana petite si cryptocoryne x willisii ca sa nu se complice treaba pe acolo....
|
 |
|
|
|
cea digitala se programeaza mult mai usor decat cea mecanica,deci greselile de programare sunt mai mici.
din punct de vedere al exactitatii si al presetarii pe zile a programului este superioara celei mecanice..
la cea mecanica ,in cazul in care se ia curentul priza ramane in urma cu perioada in care sa luat curentul,cea digitala are acumulatori si totul ramane cum este programat pentru cateva zile bune
cred ca la tine sunt pe duca acumulatorii de sa blocat,ori ai incercat sa o re-programezi si ai ai omis ceva pe acolo
singurul avantaj al celei mecanice este ca e mai accesibila,undeva la 10-13 ron fata de 25-35 ron cat este una digitala..
|
 |
|
|
priza digitala este mai scumpa decat cea mecanica dar face toti banii ;)
plantele de suprafata sunt preferate de domnii betta,dar le poti pune orice planta care sa fie in parametrii de cerinta a pestelui ( temperatura,ph...)
colegul merlin nu spune degeaba ca merita acele frunze  ...
|
 |
|
|
@calin_gherman
pe unde este acest coralis,ca nu le am cu d`ale bucurestiului
mie imi plac la nebunie ciclidele mici...mai ales apistogramele
evident ca nu o sa ii pun in acelasi bazin,vreau doar sa am de unde alege..
pe viitor as vrea sa ma ocup cu ``colectionarea``lor
intradevar,si nanacara anomala sunt frumosi
@lazaringel
cam departe iasiul de mine,dar e bine sa stiu ca se gasesc si pe la noi bijuterii dastea
astept sa se lanseze site-ul despre care vorbea koala,poate gasesc si pe acolo ceva mic si bun
|
 |
|
|
unde pot sa gasesc si eu urmatoarele bijuterii  ?
Agassiz's Dwarf Cichlid
Blue Panda Apisto
Cockatoo Dwarf Cichlid
Dwarf Flag Cichlid
Bolivian Ram
|
 |
|
|
|
in 100 litrii nu prea se vad frumosi 2 scalari...inafara de asta este spatiu prea mic pentru a tine si neoni,scalarii sunt pesti teritoriali,mai ales cand depun icre, de aceea neonii pot ajunge in burtica lor.
pesti de banc care nu vor fii mancati 100% si sunt:
serpae tetra
rasbora heteromorpha
gymnocorymbus ternetzi (aici sunt sanse sa iti atace ei scalarii,au obiceiul sa ciupeasca inotatoarele lungi,dar asta se intampla rar daca ai un grup de 5-6 )
pyphessobrycon pulchripinnis (deobicei nu se asociaza cu pesti de talie prea mare,dar eu nu am avut niciodata probleme cu ei in un bazin cu scalari)
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
plantele le poti scoate si clatii fara probleme ;)
ciotul daca il poti fierbe e ok
|
 |
|
|
cu filtrul procedezi cum a spus si oana....pe viitor incearca sa faci curat saptamanal folosind un furtun mic.(opresti incalzitorul inainte,ca sa nu ai parte de surprize)
cu buturuga se face una portie de supa de buturuga fiarta zdrava cateva ore,si apoi se devoreaza  ...
chiar si dupa o fierbere indelungata mai elimina tanin,dar nu este periculos,ci benefic pentru domnul betta
|
 |
|
|
pe windows vede un Iframe-inf care e ``nonorocit``
pe ubuntu nadaaa  ))...
foarte ok site-ul  ,pentru userii de linux si mac  )
|
 |
|
|
|
filtru hang-on...nu ai ce sa faci cu un sterilizator la 22l...
|
 |
|
|
r3dmadalin wrote:adik pe exteriorul acvariului???? adica melcii tai mai ies din acvariu si se plimba prin camera si revin seara inapoi sa pape?? scuza.mi ironia dar nu inteleg
melcii pomaceea se pot aventura si inafara acvariului,iar la reproducere isi lasa coconul inafara apei,pe peretele acvariului.
acum poate intelegi 
|
 |
|
|
albastru de metilen sa il folosesti dupa ce ai terminat tratamentul 1picatura/10 litrii,pentru gris recomand jbl punktol+ o pompa de aer buna 
|
 |
|
|
incepe sa prinda forma,bravo! 
|
 |
|
|