Rick, ai toata admiratia mea! Un setup superb!
Iti urez multa sanatate si pofta de viata! Daca le ai pe astea sunt convins ca ne vei incanta in continuare.
PS Urmarind setupul tau, pot spune din nou ca: 'Am fost acolo'.
Odata cu ocazia Sfintelor Sarbatori, va prezint acvariul meu cu apa salmastra care il gazduieste pe Domnul Puffini. Un Tetraodon Biocellatus (figure 8 puffer).
Bazinul are aprox 56 de litri, filtrul intern plin cu ceramica de buna calitate, decor natural si o salinitate mica, respectiv o Gravitatie Specifica de 1.005.
Am incercat sa urmaresc suav apropierea de un colt din natura in care pufferul se regaseste.
Si iata ca Pastele se apropie vertiginos! Urez pe aceasta cale un Paste Fericit tuturor acvaristilor din Romania dar si celor apropiati, si chiar si iubitorilor de animale, ca sa nu mai spun ca... de fapt, urez multa sanatate si bucurie de viata tuturor!
Si intrucat nu sunt singurul care face aceste urari, pun si un film cu pestanii mei care va ureaza la randul lor numai de bine, in felul lor!
Sa-ti traiasca, sa se faca mari si pofticiosi! Asteptam cu nerabadare nu doar cresterea lor, ci si acel bazin de 500 de litri!
PS Si duc vorba lui Crys mai departe si zic, varianta de 500 e buna pentru discusi, dar poate fi buna si pentru niscaiva tanganyikani! Asta asa, daca nu te reprezinta "farfurioarele"!
Urmarind penultima filmare, pentru moment am crezut "ca sunt acolo". Foarte frumos si natural, bravoooo!
Sa-ti traiasca Buflea Buzatul zis Pistruiatul & Co! Biotop, jos palaria!
Mai mai! Ce ochi format ai maestre! Asa este! Nasosul mai are doar o femela de rezolvat si se poate relaxa luna asta. Apropos, ai vazut ce vlastar frumusel a iesit din perechea consacrata de labeotrofeusi?! Baietu` ala micu, care acum are vreo 8-9 cm. Probabil ca va trebui sa-l marit, dar mai astept putin.
Cat despre Borleyi, am ramas socat sa vad ca doar la ~9-10cm face ordine. Bine, Moorii era la spa, labeotrofeusul in focuri si el si iodotrofeusul la fel. Dar, deja face valuri
Salut. Nu contest necesitatea unui refractometru, ba chiar este un lucru foarte binevenit. Insa, legat de salimetru plutitor: eu am un bazin de ~60 de litri salmastru in care tin un Tetraodon Biocellatus (Puffer Figure 8) si mentin SG la 1.005. Ei, si cand vreau sa testez apa din bazin, cel mai simplu imi e sa scot niste apa din bazin intr-o sticla de ceai Nestea la 1.5, aia cu gura larga si apoi bag salimetru plutitor acolo si masor lejer apa. Apoi pot sa pun apa la loc, desi de obicei fac asta cand schimb apa.
Mi-am facut mana cand dozez sarea la amestec si chiar nu-mi oscileaza citirea. Eu am o cuva de 25 de litri, si fac acolo amestecul, si il las cam 30 de minute. Mai mult nu ca sa se amestece sarea ci ca sa ma asigur ca reoxigenez apa la loc. Dar, la bazin salmastru chiar e ok, daca sunt mici variatii si merge si asa. Adica imi pemit imprecizia salimetrului plutitor. Bafta
PS Nu stiu la marine care e treaba, dar in general ca sa ridici KH poti sa pui Bicarbonat de Sodiu. Eu asa pun la acvariul cu ciclide africane si am pus si la puffer ca sa tin KH undeva la 10. Repet, nu stiu daca la acvariile marine se foloseste si ce implica. Merita investigat mai ales ca un plic de uz alimentar de Bicarbonat de Sodiu este usor de gasit si costa infim. Atentie, se dozeaza cu mila, in sensul ca la africani pun maxim un plic la 250 de litri schimbati. Iar la puffer cred ca o lingurita rasa! (asta ca sa-mi ridice KH de la 7-8 cat e la robinet la 10-11)
Pai, daca intrebi masculul de chilumba o sa-ti raspunda: "Care lethrinopsi?" Ei, hai ca poate si-or imparti teritoriul corespunzator. Foarte frumos masculul, se vede ca e drac!
Mmm, tocma` bun de snorkeling! De inaltime zic. De grosimea lipiturii nush ce sa zic, dar intr-adevar, ai lucrat super atent si giugiuc, cum se spune!
Ai toata admiratia mea la faza asta! Practic, te vei mandri ca ti-ai facut propriul "African", si asta e mare lucru!
Petrutz2003, si eu am o nedumerire, si scuza-ma ca sunt un pic acid... dar de ce nu ai citit atent posturile lui Crys?! Ca sa-ti improspatez memoria:
malawi_crys wrote:Duminica, am reusit sa terminam, in mare, de lipit acvariul. Mi a fost mult mai usor pentru ca am primit ajutorul sotiei mele. Conteaza mult sa fii macar in doi cand faci asemenea treaba.
Crys, esti nebun, acel frumos nebun dupa cum spune Gheorghe Gheorghiu in versurile lui. Desigur, in interes acvaristic
Si eu subscriu si revin, pentru ca am sugerat voalat la inceput, sa faci totusi niste straifuri jos, chiar si din sticla ordinara, pentru siguranta noastra, astia care-si vor rezerva beletul de avion
Bafta man, abia astept sa-l vad populat "a la carte"!
Domnilor, dragi interlocutori si onorati membrii ai acestui forum! Bazinul meu se pare ca intra la apa din pacate. Intr-adevar, eu fiind obisnuit cu dihaniile realizez rareori (cand mai trec printr-un petshop sa zicem) cum ca uite mah, asta e un Iodotrofeus, dar ce mic e! Morala, este ca oricum o dai nu e bine. Daca respecti toate sicanele, ajungi sa ai baboi mari si spatiu insuficient. Da daca faceam un bazin de 250-300 de litri si aruncam Delfini acolo si Borleyi, chiar daca pitici, nu-i asa ca ma lua lumea de urechi?!
Acum, ce pot sa zic, este ca voi incepe sa gandesc mai activ, la un spatiu mai mare, si atunci voi gandi din start un locsor incastrat intr-un mare perete (colona centrala) pe un living, care sa aiba stand din beton si eventual si un duct de ventilatie sa scoata umezeala celor 3-4-5... fara numar.... de tone de apa! Pana atunci, insa, mai e mult de munca, si mai trebe sa-mi traiesc si tineretile.
Va salut cu respect si arunc un mic bonus si o filmare anterioara pe cand masculul de Borleyi isi facea de cap prima oara in acest bazin. Rezultat? O femela de Borleyi cu gusa. Scuzati calitatea filmarii (reflexii etc), era pe ziua si imi batea soarele ciudat pe acvariu (nu bate direct).
Deci, domnule Crys, presiunea exercitata este pe toata laterala, ba chiar as spune ca in nici un caz nu e mai mare mai sus decat mai jos! Gandeste-te, sus ai sa zicem presiune de 20% volum de apa, jos ai 100% Oricum, aici e vorba de fizica, un capitol mai trist al vietii mele, si e posibil sa ma insel Totusi, sa pui neshte straifuri si jos, ca marele atu la treaba asta nu e ca ar preveni curbarea sticlei, ci faptul ca iti dubleaza suprafata de contact a lipiturii! Nu mai spun ca daca faceai cu fund dublu din start, stateau jamurile laterale la marele fix, odata lipit fundul intern Dar, esti in zona safe.
Iulian, lasa omu` cu d-astea, pluginuri and sh.. stuff! Deci, Crys, cel mai sfant este Copy/Paste. Ba chiar eu unul, daca stiu ca-mi lungesc sesiunea poetica, editez direct in Kate (un fel de Notepad). S-apoi dau cu Copy/Paste!
Deci, Copy/Paste is your friend!
Doamnee! Ce post! Merita, exact cum spunea un coleg mai sus, toata admiratia pentru gradul de executie, planificarea si determinarea pe care le-ai avut.
Crys, esti nebun de legat dom`le. Singur, sa lipesti asa monstru Pentru cei care nu stiu, maestrul in cauza, are toti muschii la el Asa ca rogu-va nu incercati asa ceva acasa, ca e riscant tare.
Revenind, superb, nu avem cuvinte. Asteptam evolutia.
PS Si acum, sa intep un pic! Crys, da nu dublezi si tu fundul? Macar cu niste straifuri ceva?
Bafta mare si uscare placuta in continuare! Da, nu e de glumit. Cand iti vezi deja acvariul pe pozitie la uscare, deja gradul de neimplinire al asteptarii, se transforma intr-o usoara satisfactie. Deja curg planurile cu filtrarea, decorul si finalmente, baboii ce vor umbla nestingheriti p-acolo. Succes in continuare.
Scuze, dar nu stiam ca-mi urmareste topicul cineva la ora asta. Mai era o setare... ceva de facut. Acum, totul e sub control, inclusiv "pelicula".
Vizionare placuta si o seara cat mai frumoasa
Repostez filmul, sa fie clar ca merge. Imi fac spam pe propriul topic
Hai sa traiesti Pomi. Stai linistit, ca o sa inceapa si la tine show-ul. Atunci sa ne tinem, filmare HashDeu frate! Cu pestii in actiune, pentru adulti!
Domnule Crys, iti zic si aici. Nu ai nici o scuza cu ditai raul in spatele casei sa nu iasa ceva TAREEEE! Asa ca iti urez succes si bafta maxima la lipeala aia!