[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Sa-ti traiasca pestii domnule! Arata f bine atat ei cat si treaba asta cu luminatul. Natural, de efect, asa cum ne-am obisnuit!
Grazie Crys! Multumim de complimente!

Va uram un An Nou plin de bucurii si fie ca toate visele voastre sa se implineasca!!!

Legat de elongatusii burtosi, ei sunt asa de un an de zile... Daca era bloat nu dadeau coltul pana acum?! Se comporta absolut normal, par sanatosi tun. Parca nu as trata tot acvariul pentru 2 burtosi
Mai vedem, pana una alta... acum schimb apa la baboi, sunt la curatenia saptamanala.

Sa ne auzim cu bine!

Craciun Fericit! Va uram sanatate, bucurii si prosperitate!

Felicitari Domnule Crys! Ai avut o participare de exceptie, si chiar daca nu a adus si vreo distinctie, suntem multi, printre care ma includ si pe mine, care credem ca meritai un loc pe podium!

Oricum, indiferent de rezultate, chiar si pe viitor, eu cred ca astfel de participari aduc aminte acvaristilor si aquascaperilor de faptul ca exista si ramura - Ciclide africane.
Si sa faci un astfel de biotop, desi pare joaca de copii, nu este atat de simplu. Realitatea este mult mai diferita. Alegerea speciilor, grija sa fie din acelasi areal dar si compatibilitatea lor si cum se completeaza ca si comportament...

Bravo Crys! Bazinul si pestanii sunt de mare exceptie!

Eu unul, astept in continuare sa vad evolutia acestui bazin. Vreau sa vad baboii aia MAAARI! Cat mai mari!

Sa ne auzim cu bine!

Desigur, puteau sa scrie si "Shake the package content to mix in the elements from the order..."

Acum, serios vorbind. Bizar, dar la fel am patit si eu la schimburile apei unui acvariu salmastru. Primele dati am crezut ca am dozat eu gresit, insa ulterior mi-am dat seama ca nu e coincidenta, imi varia salinitatea cu o unitate in minus (sau plus, nu mai retin) cand ma apropiam de fundul sacului si aveam si cateva suspensii care se dizolvau mai greu in galeata unde tin powerheadul de premixare. Folosesc sare Grotech CoralMarine EasyMix.
De atunci incep sa amestec inainte sa ma aproprii de fudul sacului

Coincidenta sau nu?!

PS Dragos, sa-ti traiasca fetele! Multa sanatate si bucurii sa aveti!
viulian wrote:PS: sa ma fac si eu util. Ca sa scurtezi timpul de editare si upload, foloseste http://handbrake.fr/downloads.php pentru a resalva acelasi film in Full HD. Codecurile de pe camere nu fac asa bine compresie deoarece nu au suficienta "forta" si timp. Dupa aceea merge mai usor

Si au si pentru Ubuntu... mmmmm.... bun-bun!

Scuze de OffTopic Crys, ma vad nevoit sa-ti mai laud inca odata proiectul, dar si pe tine ca om Voi prelua cele scrise de Dragos, ca nu mai am cuvinte (au intrat la apa in acvariul tau mare)
Iuliane, m-ai omorat! Ai exprimat chintesenta ideii mele (preluata de la alti iubitori de natura in acvaristica), pe care o si aplic in general in acvaristica!
Ai facut un rezumat beton.
Acum, ce pot sa zic, la inceputuri am avut vise despre acvarii plantate, si am avut destule incercari, insa toate au gresit datorita nestiintei si a nerabdarii.
Poate ca la momentul asta, as fi in stare sa ma apuc de ceva mai challenging, DAR parca lucrurile facute asa, mai aproape de natural, imi dau pe langa satisfactie si o stare de liniste.

Sa ne auzim cu bine,
Bobby

PS Am vazut ca au fost niste update-uri la pluginul de GreaseMonkey! Felicitari si multumesc (in numele meu) pentru efortul depus.
Salut Radu, multumesc pentru aprecieri.

O sa incerc sa cuprind toate detaliile tehnice si nu numai.

Acvariu Cocoon 6 - 32 litri.
Filtrare: 2 filtre cascada - Hailea SL 206 si Crystal 2 debite de 250l/h si respectiv 400l/h. Umplute cu Ehei Substrat Pro si prefiltrare din fasie de burete langa pompa. Deci practic am aruncat materialele cu care veneau si inainte de compartimentul filtrant este un burete pe care il clatesc la 2-3 sapt. In rest sunt bile mici ceramice de calitate, Eheim.
Lumina: Lampa Aquatic Nature Solar Duo Boy 13W.

Substrat: fertil JBl Aquabasis si substrat inert JBL Manado.
Fertilizare - NU.
Aditie CO2 - NU
Program lumina : 10-13 si 17-23
Plante easy: cryptocoryne 3 varietati si Microsorum Pteropus.
Schimburi de apa: saptamanal, de obicei fac 2 a cate 40%, in rare cazuri a fost un schimb de 50%.
Fauna: Macropodus opercularis mascul, 3 ancistrusi si 4 corydoras aeneus, 2-3 creveti uitati de vremuri si niscaiva melci.

Numai bine
Bobby
Multam de aprecieri.
kirucd wrote:Nice
Am vazut ca nu ai nicio filtrare, cata apa si cum schimbi?

Salutare Dragos,

Tocmai asta e shusta, unghiul din care am filmat ascunde bine echipamentele.
Am un filtru mic tip cascada - Hailea care este plin cu Eheim SubstratPro (cam un pumn). Daca te uiti atent ai sa vezi ca plantele se unduiesc, deci apa se misca
Insa, apa schimb cam 30-40% de 2 ori pe sapt. Operatiunea dureaza maxim 5 minute, dat fiind volumul mic

gregorio wrote:Salutare. Super ..totul. Ca de obicei nu te dezminti. Felicitari. Putem spera la imagini...mai de aproape?

Salutare Domnule Gregorio. O sa mai intarzii cu imaginile, pentru a nu demitiza acest efect de Miraj

Sa ne auzim cu bine.
Crys, bazinul, pestanii - totul e la superlativ.

Felicitari si pentru acel eveniment, de la care asteptam un topic dedicat sau o mini-sectiune aici in topicul tau, dar musai
Cat despre reperarea noilor aditii, eu am vazut ceva p-acolo, dar de exprimat si specia.... ... Greu dom`le, ce mai, te lasam pe tine sa ni-i prezinti

Bafta si numai bine!
Bobby
Se poate si asa. UPDATE!

Puffini are colegi de camera niste endleri!

Acest setup nu este altceva decat continuarea unui setup mai vechi (Betta Kingdom) care mi-a gazduit un betta foarte longeviv, dar care in final s-a dus in vesnicele plaiuri...
Dar am schimbat locatarul cu un Macropodus opercularis si am adaugat si un Clean-up Crew (de apa dulce, evident)

Sa ne auzim cu bine.

Salutare,

M-am gandit sa va arat si un cub mic cu betanul meu negru ca taciunele. Enjoy!

Salut anykin,

Vin si eu cu o idee. Poate vorbesti cu niste colegi de pe forum, care stau mai aproape de zona ta. Sa dea ei comanda (evident le platesti) si sa tina pestii 1-2-3 zile, pana te duci tu si ii iei de acolo.
Bine, asta daca ai posibilitatea de transport pe acea distanta (masina personala, un prieten etc) Stiu, inseamna eforturi suplimentare, creste pretul de achizitie, dar in final vei fi rasplatit de un asemenea efort.
La cum a inceput acvaristica, nu are cum sa se bucure de pesti. Probabil ca e vai de capu` lui si se bucura la cativa zeci de lei. Si mai important e ca dpdv moral e un hot, pt ca asta e furt. Una e sa fii sarac dar sa aranjezi ceva in rate, sa ai vointa sa platesti pentru un bun, si alta e sa faci magarii d-astea. Deci presupun ca nici bani de filtrare nu prea... Nici de pesti nu o sa se bucure prea mult. Si o sa se apuce de alti pesti. Cine stie, poate nici acvariu mai mare de 100 de litri nu are... Poate doar un borcan... mai stii, o trai si el tot intr-un borcan

Acum, chiar ma gandeam si mai vorbeam si cu alti colegi. In momentul in care te-ai hotarat sa vinzi niste pesti, este clar ca oricat ai vrea nu poti controla ce va face viitorul propietar cu ei. Practic, ii pui la bataie.
Si atunci singura satisfactie, care pt mine este chiar minora, dar care sa dea un usor grad de control, este pretul pestilor si plata tranzactiei INAINTE!!! Da, INAINTE!!! Sau pe loc daca te intalnesti cu respectivul!
Cine se kaka pe el la 1-2 milioane (cand vorbim de pesti ca lumea) este clar ca nu are ce cauta in tranzactia respectiva, si-i urez succes si viata ieftina in continuare!
Urez acvaristica de calitate celor care o merita!

Imi pare rau D-le alexandrion911 pt ce ai patit, sincer! Sper sa-ti fie invatatura de minte, cum ca increderea pe care o ai in oameni trebuie mai intai sa-ti fie castigata de catre ei, INAINTE!

Daca s-a bucurat la inselatoria asta, sa ii fie rusine si sa nu aiba parte de ei. smilie

Salut,

Felicitari pentru inceperea proiectului!

Dpdv spatiu bazin, as zice ca e spre minimum de confort in privinta ciclidelor africane. Mergea mai mare, dar acum ne coafam cu ce avem. Si eu am inceput cu unul mai mic decat al tau, si mi-am facut scoala pe el.
Dpdv design, as zice doar ca piatra centrala sare in evidenta, dar odata umplute cu alge vor fi ok ca si colorit. Nu prea arata natural aranjamentul cu pietrele stivuite, dar daca iti place, pentru pui e functional.
Dpdv specii, cred ca Acei Msuli nu-si vor atinge potentialul in acvariul tau. Vor ramane pitici masculii sau se vor inghesui la greu.
Si Metriaclima cresc destul de mult, se fac ca niste porcusori. Si mai sunt si rai.

Insa mixul ca idee nu e rau. Posibil fortat si cu risul de a avea pesti subdezvoltati sa ramai sa zicem cu 1 mascul de Acei si 3-4 fete, 1 mascul de Zebra si 3-4 fete si la fel cu caeruleusii... Dar, daca citesti vei intelege cat de mult iti deschide orizontul un bazin mare, atat ca specii cat si ca lejeritate in intretinere (apa multa, dilutie buna, toxine putine). Eu as zice acum ca un bazin decent de ciclide africane ar trebui sa aibe cam 150cm lungime cu 60 latime si 50 inaltime (aprox 450 litri). Desigur, este parerea mea.

Acum, cel mai bine ar fi sa citesti sa te documetezi si singur si incet-incet o sa te pui la punct cu toate cele.
Si daca iti va placea ideea de a creste afrricani te asteptam la un topic de constructie a unui bazin MARE

LE Revin asupra numarului propus, spun mai bine cate 1 mascul si 5-6 fete la caeruleus si metriaclima si 4-5 fete la acei. Bafta.

Bafta.
A venit toamna si acvariul a devenit neincapator Micutii pui s-au maturizat si a sosit timpul sa-si caute casa noua!

Se vinde:

Labeotropheus Trewavasae Chilumba - pereche subadulta (vor deveni adulti in scurt timp, masculul aprox 9cm, 7cm femela) ...... 45 RON

Nu vand decat in Bucuresti!
Nu trimit in tara - rog nu insistati!

Telefon: 0721411003

Pentru vizionare bazin

In film se vad parintii la inceput, filmul fiind dedicat lor. Apoi la 1:14 si 1:32, pret de cateva secunde, se vede si masculul pus la vanzare. Femela vanduta este standard, precum cea care depune din filmare, doar ca mai mica.

Rog cumparatorul sa fie un acvarist cu experienta in ciclide africane si un setup corect dpdv spatiu si specii! Imi rezerv dreptul de a refuza tranzactia daca nu se incadreaza in profil.

Pentru alte detalii folositi nr de telefon de mai sus.
Mic update. O usoara reamenjare. Puffini se simte bine si creste... incet dar sigur.

Si iata ca a venit toamna!
Pestanii isi fac de cap, au crescut bine conform vorbei - "Da-le spatiu, da-le mancare si te calca in picioare"

PS `Batranelul` labeotrofeus inca e la treaba! Nu i-a ajuns vara asta... Cu dedicatie pentru domnul Malawi Crys

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: