[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Cumpar o cantitate mare de white pulsing xenya si de gsp.
Astept oferte!
Aproape s-a deschis complet zoas-ul, care e mai portocaliu ca unele afise elctorale. L-am primit de la un acvarist clujean.
Poze macro:
Ciuperca verde:
image
Zoasi maronii:
image
Kenya tree:
image
Mutra unui nassarius :
image
Ciuperca maro:
image
Zoanthusul cel frumos:
image
Si dupa 3 ore:
image
Si o imagine de ansamblu:
image
Poze o sa mai puncand imi vin restu de animale.
Am demontat compartimentul acela, fiindca nu era lipit si circula apa aiurea prin el. Am facut in schimb un filtru anaerob la picatura, intr-o stilca de 2l.
Am pus azi niste corali: 2ciuperci maro, 1ciuperca verde, 1kenya tree, o piatra cu 8polipi de palythoa maronii si o pietricica cu 6 zoasi portocali,foarte frumosi+ un nassarius, care cauta mancare ca un catelus (trebuie sa iau mai multi, sunt adorabili). Nu mai am mult si o sa am bani pentru cardinal si shrimpi.
Cum pot sa mai scad nitratii? In afara de biodigest, de care nu cred ca o sa gasesc ceva vreme.
Cumapr pagur, preferabil de dimensiune mica sau medie, red sau blue.
Multumesc anticipat!
25.iun.2012,
Am reusit cu succes sa tin fosfatii sub control, JBL phos-ex dovedindu-se bun. Nitratii insa imi dau batai de cap, valorile crescand si crescand, pana au ajuns la valori de 30mg/l. Am facut un nou rockscape, mai aerisit, fiindca am gasit un cuib de detritus
POZE:
image
image
image
Gabriel wrote:Imi pare rau de pierderea ta.
daca te consoleaza cumva sa stii ca mie mi-a ajuns ieri un sun coral pe jumatate necrozat. Trimis din Oradea prin curier rapid in cutie termoizolanta.
Nu cred ca il pot salva.

Interesant... Am vorbit azi cu tipul la telefon si mi-a spus ca a trimis in Constanta un sun coral care a necrozat... Imi pare rau... si stiu cum te simti...
Totusi, e destul de serios tipul. Cred ca serviciile de curierat sunt de vina. Stau pachetele in dubitele alea si se-ncing. Mai stau o noapte in depozit...
Cu toate astea eu tot o sa fac comanda la sfarsitul lunii de la el. O sa iau niste shrimpi si un cardinal.O sa astept niste zile mai racoroase.
Vesti proaste...
Au ajuns animalele, insa pagurul si nerita au murit pe drum....
Turbo sun ok si deja papa alge.
Singura chestie e ca parametrii din marea neagra sunt destul de diferiti fata de cei din acvariile ''reef''(cu zoasi si sps, etc). In primul rand salinitatea e mult mai mica, si cred ca si silicatii sunt mai mari (dincauza nisipului).La volumul acela, si animale pe care le ai deocamdata, ar ajunge un filtru canistra, plin cu matrix si ceva antiphos+carbune activ.
O alta aditie, care cred eu ca ar arata super, ar fi actinii rosii si ceva palaemon elegans. Acestea nu ar da prea bine alaturi de macro alge, dar arata super.
1-2 ace de mare chiar ar fi o idee buna dupa ce se mai maturieaza acvariul.

Mult succes!
L.E. : Pune si 1-2 powerheaduri pentru curenti
Imi place cum arata!
Deocamdata e ok pentru nevertebrate.
Dupa ce o sa ai lumina buna, eu as pune macro alge maro, si ace de mare.
http://ecomareaneagra.wordpress.com/ecosistemul-m/
Alea cred ca sunt GSA. Cu o aditie de fertilizant cu PO4 ar trebui sa scapi de ele.
Poze cu noul reefscape:
image
Xenia:
image
Asterina:
image

CUCu' n-o sa ajunga numa poimaine: 2 turbo,1 nerite (am acvariul acoperit) si un pagur.
M-am hotarat asupra pestelui: 1 forktail blenny.
Poimaine o sa ajunga doi turbo si un hermit.
La sfarsitul lunii o sa ajunga restu animalelor:
2 sexy shrimp
1 anemone glass shrimp
1 pompom crab
1 cleaner shrimp
1 pseudochromis pacangelae/ bangai cardinal ( nu stiu sigur pe care sa il aleg)
Deci am dat comanda asa:
3 trochusi si un pagur.
Maine o sa ii am in bazin.
Am refacut aquascape-ul. L-am mai aerisit (era mult detritus printre pietre.
As lua si pompom crab-ul, el cred ca ar rezista, insa nu stiu ce sa zic de anemonele pe care le poarta.
Ok!
Atunci pe maine o sa-mi vina animalele.
Insa vreau sa stiu sigur ce sa comand. Uitati o lista cu animalele disponibile:
Dwarf Cowrie/Porcelain Snail (Ring)
Nerita Snail (Round)
Trumpet Snail
Strombus Snail
Babylonia Snail
Trochus snail (S)
Cleanner Shrimp - (S)

M-am gandit sa iau asa: 3trochusi, 1 pagur si inca ceva.
Cam peste 3 ore fac comanda asa ca spuneti-mi exact ce sa mai iau, sa fie un CUC eficient (dar sa nu ma coste fff mult!).

Multumesc anticipat,
Dragomir
Da, am dat drumul la lumina.
Temperatura e de 25C. Vreau totusi sa scad salinitatea la 1024.
Din cauza algelor, nu credeti ca ar fi mai bine sa bag melcii si hermitul zilele astea, si crabul, crevetii si cardinalul peste doua saptamani?
Nu prea au ce sa faca nassarius in cei 1-2cm de nisip pe care ii am in display (care oricum e miscat de bristleworms).
Credeti ca totusi e prea devreme sa pun cardinalul la sfarsitul lunii?
Credeti ca pompom crab-ul nu ar fi cea mai fericita achizitie (e detrivor, si de aceea l-as lua + ca sunt pasionat de relatiile simbiotice care apar in natura).
M-ar tenta sa pun si un Periclimenes Brevicarpalis (daca fac rost de ceva mushroom coral).

In rest:
Au aparut prostii dalea maro de alge pe pietre lucru care m-ar determina sa iau acuma melcii si paguru, si la sfarsitu lunii crevetele, pompom-ul, carinalul si evental Periclimenes Brevicarpalis. Ar fi mai ok? ( ca sa nu bag foarte multe animale deodata)?
No3- Se mentine la 25mgl
Po4-0-0.1mg/l
kH- a crescut la 8
Ph-8.5
Salinitate- 1025-1026(o sa o mai scad io pana la 1024).
Am primit o xenie albastruie nonpulsativa:
Ce fel de sanitari sunt aceia?
M-am hotarat cum fac cu animalele:
La sfarsitul acestei luni o sa iau :
CUC:
1xLysmata Amboinensis
1xDardanus Megistos
1xNerita Sp.
1xLybia tesselata
3xTrochus snail
Non-CUC:
1xBangai cardinalfish

E ok? Sa mai scot, sa mai adaug?

With this natural method, no protein skimmers or dosing is used. Studies of skimmers have shown that they remove various trace elements, along with pods and plankton. When people run protein skimmers, they dose trace elements to replenish them after their corals and skimmers use them. Because the skimmer removes most of the elements, such as iodine, it is dosed back in causing almost an endless cycle. The main problem this holds in nano reefing is that many of the trace elements cannot be easily tested for, so no one ever knows where their level is. This can lead to overdosing which will crash a nano reef in a matter of hours. The skimmer also begins to starve your corals by removing their food source. It's simply too risky.

Sursa: http://www.nano-reef.com/articles/?article=3

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: