[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
viulian wrote:Manat de success-ul lui Koala cu skimmer-ul intern silentios, sunt dispus sa renunt la biocirculator-ul de la Dennerle si sa-l inlocuiesc cu un skimmer intern care pare sa ocupe la fel de mult loc si cu o pompa Koralia nano care sa plimbe apa.

Nu pune skimmer la un acvariu asa mic! Si eu cochetam cu ideea de skimmer la nano-ul meu, pana am aflat ca o sa scoata si elementele de care au nevoie coralii.
Daca vrei reef, nu e ok. Poti sa faci ceva sistem all-in-one (acvariul sa fie 90/55/40, din care sa iei 15cm, pe care sa il compartimentezi si sati faci un fel de mini sump) , dar vei avea nevoie de incarcatura biologica cat mai mica (putini pesti, 3-5), nu o sa poti tine multi corali in lipsa refiugiului(de cat zoanthusi, xenia, kenya, ciuperci), vei avea nevoie de mai multa piatra vie in display, un skimmer foarte bun, un compartiment sa fie DSB,schimburi saptamanale de 10% si costurile tot nu ar foarte diferite . Treaba asta cu all in one nu prea merge la acvarii mai mari de 100L.

La 180L o sa ai ceva de cheltuit (pe la 1.000E)... Plus ca o sa fie un sistem mult mai complex. Dar si un nano de 60/40/35 poate aduce multa satisfacite.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14907.page
Alegerea e a ta!
Succes!
Salut!
Daca ai ceva experienta cu apa dulce, apucate de marin!
Satisfactia va fi pe masura!
Daca faci un acvariu de 30-50L, nu o sa te coste foarte mult (500ron daca vrei ceva mai simplu).
Si mi-ar mai trebui si niste macro alge, cheatomorpha sau caulerpa.
Multumesc de oferta koala, singura problema e ca stau in Cluj-Napoca .
Multumesc, oricum, pentru intentie!
Cumpar polipi din urmatoarele feluri de corali:
Kenya tree, discosoma , GSP, zoanthus, pulsing xenya si ricordeea.
Nu vreau sa fie foarte multi. O pietricica cu 1-2-3 polipi e perfecta .
Astept oferte pe PM !

Multumesc anticipat!
Pot fi mai multe cauze:
-Ori din cauza ca-s prea grei;
-Ori din cauza gravitatiei;
-Ori ca nu au apa destula cat sa ajunga sus;
Ca sa fim siguri da-ne mai multe informatii despre ce mai ai prin acvariu(filtrare, ciclare, plante, vecini, scafandri, corabii, etc.)

P.S: Scuze, da nu m-am putut abtine. Incearca pe viitor sa dai mai multe detalii despre acvariu cand deschizi un topic
koala wrote:
- Compartimentul acela cu nisip si pietricele... eu l-as fi umplut cu matrix pana la 1/2 din inaltimea coloanei de apa... apoi as fi aruncat niste macroalge in jumatatea superioara. Si atat!
- Asa, cu nisipul ala acolo, o sa-ti ia o juma' de an (pe putin) ca sa se maturizeze treaba. Parerea mea!

Da, da Matrixu' nu face ce face DSB-ul . Nu-mi fac griji pentru perioada de maturizare, am celelalte filtre in paralel.
image
Acestea sunt compartimentele.
Parametrii sunt:
PO4-<1
No3-25mg/l
pH-8
kH-6
Salinitate:1.024
Primele animale :
image
image
image

Urmeaza corali
Chromis viridis sunt destul de pasnici.
''The Blue Green Reef Chromis is desirable not only for its beauty, but also for its peaceful demeanor (despite its designation as a true damselfish) and ability to be kept with almost all other community fish, invertebrates, and corals''

Sursa: http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1926+115&pcatid=115
Display-ul:
image
Refugiul (in lucru):
image
O pietricica:
image

Am lipit sump-ul (din komatex albastru) , am umplut acvariul cu apa,am facut un DSB de 12cm (mai mult nu pot), am aranjat pietrele( si a iesit fain).
Marti o sa-mi vine niste asterina starfish si cativa bristle worms pentru DSB. Sper sa pot face rost si de ceva macroalge in viitor.
Poze maine, cand se limpezeste apa!
Probabil ca s-a deciclat acvariul, cand l-ai mutat si ca ai pus albastru de metilen.
Probabil iideranjeaza amoniacul din apa.
Despre hemmigramus nu stiu ce sa zic. Poate are popeye(daca spui ca are ceva la ochi). Pune-l intr-o carantina.O poza ar fi de ajutor.
Nu exista veterinar care sa trateze pesti.

Succes!
Phuh... Nu ma grabesc cu NO3ul. Oricum pestii si hermit-ul nu o sa vina de cat la sfarsitul lunii.
Melcii si asterinele sper sa-i pot comanda mai repede.
Am dat comanda pentru biodigest.
Schimburi fac saptamanale de 5L.
Pana la urma ce sa iau NOPOX sau BIODIGEST? Nu am bani pentru amandoua, sau ar trebui sa renunt la iluminare.
De animale ce ziceti, sunt ok?
Am dat de alte probleme:
PO4 de 0.5mg/l (asta cred ca se datoreaza faptului ca am mutat phos-ex-ul din HOB-ul mare in cel mic).
NO3 de 30mg/l (Asta se datoreaza lipsei de adaosuri bacteriene)
Am comandat 2kg de nisip pentru display (pt. ca o sa iau 2kg de nisip viu pentru DSB) si BIODIGEST, ca sa insamantez bine DSB-ul.
Zilele astea iau silicon si komatex(cred ca asa se scrie) negru pentru sump.
Am completat lista de vietuitoare:
Nevertebrate: 1x hermit crab, 3x trochus snail, multe asterine pentru DSB.
Vertebrate: 1x yellow watchman gobby si 1xNemateleotris Magnifica .
Daca credeti ca lipseste ceva, sau ca e ceva in plus dati-mi de stire cat de repede!

Multumesc anticipat!
Betta sunt niste pesti imprevizibili. Eu am vazut betta care nu aveau nici o problema cu crevetii, dar era mult moss in acvariu.

Ok... 3 LED-uri de 3w nu e lumina slaba, da nu e nici grozava.
Salut!
Nu poti tine betta cu nici un peste de mijloc, eventual in acvarii foarte mari(300-500L) foarte bine plantate, si putini pesti, dar calmi).
daca o sa vrei alti pestiin acvariul mare, singura modalitate ar fi sa-l tii pe beta intr-un nano de 10-15L, cu lumina slaba, 2-3 leduri de 3w, cateva plante easy, un filtru micut si un incalzitor de 25w, si ceva creveti, sa nu fie asa gol.Sunt multe astfel de acvarii pe forum.
Temperatura acvariului ar fi ok 25-27*C.
Succes

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: