| Message |
|
|
|
1: Christmass moss amestecat cu un muschi autohton (rezista bine in acvariu, il am de un an, il tineam la 25-27*C), sunt crescuti uni intr-altii, sunt foarte de efect x-mass-ul se intinde pe orizontala iar cel autohton pe verticala(din pacate nu am o poza sa va arat).15 lei potul ( poturi , un pot este cam 7x5cm).Daca ii vreti pe toti costa 100 lei.
2 : Un pot cryptocoryne brown, destul de maricel (cat palma ...) pret 15 lei.
3 : Ceva echinodorus mic, neidentificat, 10 lei.
4 : Un pot de rotala rotundofoila, nu foarte lungi, 8 lei
Cine vrea tot pachetul, costa 110lei.
Cumparatorul sa fie preferabil din Cluj-Napoca, dar la nevoie trimit prin curier.
|
 |
|
|
Vand sea apple, rosu/galben cu tentacule rosii/violet/alb, cu 120 lei sau schimb cu corali soft, LPS, gorgonia fotosintetica sau cu o pereche de occelaris.
http://saltaquarium.about.com/od/seacucumberphotos/ig/Sea-Cucumber-Pictures/Christopher-s-Sea-Apple.htm
Atentie! Sa nu fie pus in acvariu cu pesti mari, arici de mare, stele mari, paguri, ca omoara tot ce misca!
|
 |
|
|
|
Acvariul arata foarte bine.
Eu am avut occelaris in 50 de L si unul a sarit, deci recomand plasa.
|
 |
|
|
|
Schimb mar de mare rosu/albastru cu tentacule violet cu galben, cam de 10cm, pe orice corali(in afara de sps) sau pe un goby mic.
|
 |
|
|
|
Da, se inteleg, desi la zebre lear placea un acvariu ceva mai lung...
Te asigur ca o sa ai rezultate mai bune daca mai iei vreo 7-8 neoni. O sa arate si mai ordonat acvariul.
|
 |
|
|
|
Neoni... daca sunt de la 15 in sus.
|
 |
|
|
|
De la acvariul acela, poti scoate multe daca:
Ori faci un aquascape serios: pui lumina, buna, un covor de HC, pui fundal alb, un card de ceva rasbore mici (vreo 20 bucati).
Ori faci un biotop asiatic, cu ceva pesti argintii, pui fundal negru, filtru extern, niste pietre mai frumoase.
In orice caz, pune apa pana sus.
Bafta!
|
 |
|
|
|
Mai bine pune 5 neoni. Daca bagi tetrazoane o sa fie prea ''varza''.
|
 |
|
|
|
Salut!
Legat de aspect:
-PLante cu frunze prea mari=> acvariul pare de 20L.
-Aranjamentul e prea in mijloc, si prea pe verticala. Acvariul are nevoie de mai mult dinamism.
-Speciile de plante sunt prea variate.
-Prea putine crengi, pietre, etc.
-Nu respecta regula treimilor si regula diagonalei.
Totusi, e un acvariu bun de inceput.
Daca ai o filtrare buna, pune ceva mai multi neoni, sau alti pesti colorati (neoni rosii, negrii sau din aceia numai cu albastru s-ar potrivi cel mai bune).
Bafta!
|
 |
|
|
BGD46 wrote:
Lemnele mele nu lasa culoare in apa, si nici nu vreau sa bag chimicale doar de dragul unor poze spectaculoase.
Merci mult ptr idee. 
Pestii amazonieni (majoritatea), se simt mai bine intr-o apa acida. Ph 5.5-6.5 e cel mai ok.
|
 |
|
|
 Oops.... Scuze, 3.400-4.000k
|
 |
|
|
|
Incearca pe viitor sa schimbi lumina cu ceva mai cald (34.000-40000 K). Eu in 300l am tinut valisneria cu un bec de 26w, 34.000K.
|
 |
|
|
|
As fi recunoscator.
Cat de multa este?
|
 |
|
|
|
Am si eu cateva pareri apropo de decor:
-Plantele sunt aranjate prea ordonat. Incearca sa pui niste valisnearia sa creasca printre crengi, o sa obtii un efect demential. Pietrele sunt prea putine, prea mici si prea inchise la culoare. Lumina e prea puternica si prea alba. Dar este un biotop placut privirii. Mai ales crengile sunt bine alese si asezate perfect!
Bafta!
|
 |
|
|
|
Cat costa cheato?
|
 |
|
|
|
Cred ca un ocelaris l-a rontait si Paff.
Oricum cine l-ar mai cumpara...Plus ca imi place mie.
|
 |
|
|
|
N-am teste de apa.s-au terminat , si nu am mai cumparat vazand ca totul merge bine.
Acuma nu stiu ce sa fac cu marul. Il mai las o zi doua in carantina si apoi il bag in acvariu. Nu vreau sa-l dau.
|
 |
|
|
|
Da sunt morti amandoi.
Cred ca au murit din cauza marului.... Desi asta nu explica oomicetele alea.
|
 |
|
|
|
Pestele aseara era bine merci. N-avea cum sa faca NH4 intr-un timp asa scurt.
Am gasit si cel de-al doilea peste...
|
 |
|
|
|
Nu am nici skimmer nici biopelete.
Clar a fost totul de la mar.
Am gasit un peste. Mort.
|
 |
|