Uite ce as face eu:
1-As da toti pestii in afara de neoni si cory (poti pastra si xifo sau gourami). Scalri eu nu as pune intr-un acvariu mai mic de 250L cu o inaltime mai mica de 45cm. Daca vrei neaparat ciclidae pune o pereche de apistograma sau ramirezi (ram chiclid). Insa atunci nu poti sa ai si gourami sau xifo. Perechea ar trebui sa fie m+f, sau macar doua femele.
2- As lua un acvariu de 25-30 L, pe care o sa il poti folosi pe post de carantina, insa acum as tine in el doar cei cinci neoni si cory, fara nisip, fara pietre, doar cu filtrul acela (acvariu steril). Sa pui in el apa din acvariu, dai mancare putina, schimburi de cate 3-5L la doua zile cu aspirat kktei de pe fundul acvariului.
3- As lua un filtru extern. Daca o sa vrei rezultate foarte bune nu vad alta solutie dacat un filtru extern. Daca vrei sa iesi mai ieftin poti bricola tu unul, nu e foarte greu si rezultatele vor fi la fel de bune. Ai nevoie de un butoias din acela din plastic pentru muraturi de 5-10 L, o pompa de aprox. 500l/h, niste bucati de furtun in functie de diametrului iesirii pompei, niste silicon pentru acvarii (90 lei) si de materiale filtrante (preferabil 3/4 sa fie material biologic (sera siporax sau eheim substrate pro) si 1/4 burete cu o foita de vata perlon deasupra, sau in cel putin 1/2 sa fie material biologic. Studiezi tu cum sa faci filtrul. Nu e asa greu.
4- Daca vrei plante usoare (recomand cryptocoryne, cabomba aquatica, valisneria, microsorum, moss) as lua nisip cat sa am in fata un strat de 3cm si in spate 5 cm (trebuie sa creezi o panta, o sa arate mai bine dpv estetic). Pentru cryptocorine as pune JBL 7balls la radacinile lor. As pune si JBL Ferropol in masa apei. Lumina ar trebui sa fie de minim 0.3w/l cu un spectru de 3.000-7.000K.
5- As face un decor din crengi uscate (de vita de fie sau prun)
6- As cicla acvariu ca lumea.
7. As mai lua 5 neoni si 4 cory. Peste inca 1-2 sapt as lua si o pereche de ramirezi (daca o sa fie M+F o sa ai si pui).
8- Peste un an m-as plictisii si as da reset, as face un setup cu plante grele si creveti, si multe altele

.
9-Bafta!