[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
NOROC ca am avut inspiratia sa startez un acvariu steril pt. inmultit zoasi acu ceva timp. Am mutat totul in el, marul l-am pus intr-un lighean cu o piatra de aer.
Levi mi-a pus pe un taximetru 20l de apa facuta si o fiola da biodigest. Sunt aproape salvat.
Oricum urma sa trec pe un acvariu mai mare zilele asteea.
Dezastru...
Azi dimineata ma uit la acvariu si vad:
-apa laptoasa.
-Am aprins lumina de o ora toti coralii sunt inchisi,
-Pestii au disparut- nu sunt pe jos nu sunt in colturi,
-Niste filamente ciudate pe pietre,
-puf pe toti lpS-ii.
filtrele merg toate,aseara acvariul era ok....

Poze
image
image
image
image
Iti sugerez sa incepi cu un acvariu de 30-50L. Ai nevoie de un HOB cat mai mare, 2kg piatra vie, 4kg nisip viu, un bec ca acesta (http://www.pepika.ro/21~Acvaristica/548-Acvarii-Nano/557~Sisteme-de-iluminare-si-becuri-PL/7830-Bec-PL-Aquatic-Nature-Solar-Lux-Bulbs-13-W-Blue-30000-K.html), teste de apa, eu zic ca cel mai important ar fi de NO3 si PO4(eu numai din acestea am avut si am dus-o bine), sare vreo 4kg (iti sugerez red sea), un salimetru plutitor (nu din ala in care bagi apa ca se strica una doua). Pentru curenti daca vrei sa iesi mai ieftin poti folosi un powerhead de 300l/h, la care ii scoti plasticurile (tubusoare, spraybaruri)si lasi elicea goala( daca ai ceva creveti sau pesti poti sa incerci sa faci niste gratii protectoare)eu am avut un powerhead asa si pentru niste zoasi ciuperci si xenia a fost ok.
Animale poti tine corali mai easy(zoasi, ciuperci, gsp, xenia fraguri mai mici de lps),un CUC(doi turbo si un hermit o sa fie super la 20L) niste sexy shrimpi si un goby mic (ceva gobiodon okinawe/histrio), daca ai de la 50L in sus poti tine o pereche de ocellarisi.
Ideea e sa nu te grabesti cu ciclarea. Cand ai Po4 zero( o sa ai nevoie de ceva antifosfat pt. asta, eu folosesc de la JBL, dar vreau sa-mi iau ceva mai destept) poti baga pestele si coralii. Hermitcrab-ul il poti pune din a doua saptamana, e foarte rezistent, melcii mai incolo. Daca ai piatra vie si nisip viu, nu o sa ai nevoie de adaosuri bacteriene. O sa ai NO3 ceva mai mare( eu acuma cred ca am 30ppm si toata lumea o duce bine).

Succes!
Daca ai 1000lei iti recomand sa faci un acvariu de macar 50l. Citeste jurnalele colegilor de pe forum.

Succes!
Ofer 10 lei pe frag cu un polip, 15 lei pe doi polipi si 20 pe trei polipi. Daca este un zoas mai frumos, ofer si 20 lei de polip.
Sigur aveti careva o colonie din care sa puteti ciupi!
Nu pot de cat sa ma bucur ca acvariul meu e sursa de inspiratie.

Si asa creste romania moss-ul :
image

Si asa e acvariul (necuratat de kkcei)
image
Multumesc de aprecieri

Deci:
O fungia orange si un sea apple:
image
Si o tona de zoasi
image
Am nevoie de cat mai multe fraguri micute( cu 2-5 polipi, si cu unu e perfect) de zoanthusi/palythoa. Pot sa fie de orice culoare.
Astept PM-uri!
Sfatul meu e sa incepi cu apa dulce. La marine ai nevoie de ceva mai multa experienta si de ceva mai multi bani.La 55L ai nevoie de minim 500lei...
Daca totusi te hotarasti ca vrei acvariu marin, iti sugerez sa citesti mult si sa studiezi jurnalele colegilor de pe forum.
Cred ca e ceva pencilfish.
Inca un filmulet :[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=_IT8Fl9reDg&feature=youtu.be[/youtube]
Daca nu gasesti brigitae, iti sugerez Boraras urophthalmoides , sunt si mai mici.
Cumpar crevetii de mai sus, intre 5 si 15 bucati.
Pana la urma am ''instalat'' un covor de romania moss.
Am luat o manuta de moss, l-am ciopartit in bucati mici cu foarfeca,am dat filtru la minim, si am asezat ''miezurile'' pe manado. Culoarea e un pic mai inchisa de cat la HC. Sa vedem cum se comporta.
]Din pacate nu am reusit sa fac de cat doua poze prezentabila , datorita unui trepied olog...
image
image
Au la nevertebrate.ro cu 10 lei buc. redbelly.
Sa citesti articolo despre ciclarea acvariului si ghidul incepatorului.
Daca tot am desfiintat acvariul mare, iar nano-ulde 26L, era .... si pentru ca am gasit in pod cubul de 40L, am startat un nou nano, plantat:
-acvariu 35-35-35, sticla nu e ultraclara, dar e de o calitate superioara(nu e verde).
-filtru hang on no-name, pe care il voi schimba cu aquael-ul de la marin.
-un powerhead de 200l/h pentru curenti,si pentra a amesteca CO2-ul.
-Lumina -26w-4500k
-Substrat JBLaquabasis + Manado.
-Hardscape-ul facut cu crengi si cu granit (si a iesit mult mai bine de cat ma asteptam);

Livestock:
Plante: Christmass moss, Romania moss , microsorum de doua feluri, ceva anubias, cabomba aquatica,rotala rotundofoila,ceva echinodorus, o planta indigena la care ii merge f bine si planuiesc sa imi pun si un gazon de HC.
Neverterate:Nertinia, o plasuta de melci de substrat, niste RCS cu oua, si tare as vrea niste bee shrimp.
Pesti: 5 neoni si urmeaza 6-7 boraras.

POZE: deseara.
0. Nu trebuie neaprat sa ai pesti. Poti pune melci, si cate un pic de mancare in apa sa produca amoniac.

Daca vrei sa ai biotop amazonian pentru neoni nu are ce cauta prea multa verdeata.

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: