[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
carasel cu comportament ciudat!!!!!!!  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
luckyyou
Junior member

IP:

Datele problemei:
- acvariu 160 litri
- populatie: 3 gurami (cca 2 cm), 2 cory (1 cm si putin), 2 carasi voal (unul auriu de cca 4,5-5 cm, unul mai pricajit, de cca 3 cm)
- filtru Eheim, 2 bile cu "bulbuci" , incalzitor (21 grade), termometru
- 2 plante: Anubias si inca una cu frunzele lunguiete care a rezistat

Problema:

Caraselul pricajit a fost ultra sensibil de la inceput. De cand l-am luat innota pe o parte, dar era foarte vioi. Nu innota mereu pe o parte, uneori, apoi iara se redresa etc. A stat cca 1 luna si jumatate intr-un acvariu micut, pana am ciclat acvariul mare. A fost ok acolo, pentru ca erau si ei micuti. Apoi l-a stresat o molie, si iara a inceput sa intoate nervos pe o parte. Cca o zi nu s-a mai ridicat de pe fundul acvariului. Am indepartat molia din acel acvariu si dupa o zi si-a revenit. Apoi a avut fungus, i-am facut tratament si s-a vindecat. Acum cca doua zile un guramior mai "sportiv" s-a luat dupa carasei (fara a-i ataca). De atunci parca stresatul meu de caras din nou se comporta extrem de ciudat. innoata pe o parte, cu capul in jos, face tumbe suspecte..... Nu mi-ar fi atras atentia pentru ca de vreo 7-8 luni tot asa se comporta.... Dar acum am vazut ca din pacate i-au cazut solzii.... Nu mai are solzisori nici pe o parte, nici pe alta, decat foarte putini....

Cu ce sa incerc, ce sa fac? Ce tratament imi recomandati? Poate isi revine singur, dar totusi ma doare sa il vad asa. De mancat mananca, de ridicat la suprafata se ridica, asadar totul pare ok, dar mie mi se pare ca se chinuie saracu.....
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

un prieten are tot ca tine un carasel din asta. el zice ca e asa din cauza ca a mancat prea mult. dar isi va reveni.
asta zice el. zice ca a mai avut si la maxim o luna ii trece daca nu mai baga in el ca spartu'
Asta zice el.
Daca o fi asa pune-l in acvariul mic si lasa-l la regim

Daca sunt altii care stiu mai bine problema sa posteze.
Pestoaica
Junior member
[Avatar]
IP:

Daca inoata pe o parte este posibil sa aiba o problema cu vezica inotatoare. E o problema la foarte multi carasi si are mai multe cauze. Daca asa este de cand l-ai luat, poate sa fie chiar si dintr-o cauza genetica sau o infectie. Daca este genetic nu prea ai ce sa-i faci, dar sunt multi carasi care au trait bine chiar si in conditiile astea. In caz ca e de la mancare (este si asta o posibilitate) poti incerca sa il hranesti cu mazare sau mancarea cu care il hraneai inainte sa o lasi sa se inmoaie un pic in apa inainte sa i-o dai. Nu e o idee rea nici sa il lasi sa faca post negru o zi acolo.
luckyyou
Junior member

IP:

Le dau de mancare o data pe zi. Intr-adevar le-am dat mai multi fulgi decat alte chestii, dar l-am trecut pe mazare acum. Ceea ce ma ingrijora era totusi lipsa solzilor. Dar de doua zile imi pare mai ok. Probleme cu directia a avut de cand l-am luat, dragul de el....
Pestoaica
Junior member
[Avatar]
IP:

Sunt o groaza de variabile aici care pot determina caderea solzilor. Cel mai bine ar fi sa iti dai tu singur seama care ar fi cauza pentru ca tu stii ce se intampla acolo in acvariu. Eu pot doar sa presupun, si sa iti raspund ca de cele mai multe ori nu e o boala. Cel mai posibil este sa fie ori de la stress, ori de la vreo creanga sau piatra pe care o ai in acvariu si de care el se freaca sau se loveste. Elimina toti factorii care crezi tu ca sunt de risc
Matteo
Junior member

IP:

Daca asa are de cand l-ai luat - cum zice pestioaica - e o problema cu vezica - comuna la carasei - de obicei se accentueaza cand calitatea apei scade(cresc nitratii etc). Ca nu mai are solzi - cel mai probabil de la inotul ciudat - ar putea fi si un inceput de canibalism ; iarasi l-am intalnit la unii carasi cand diferenta de talie e semnificativa.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sfat - daca vrei sa ti cont de el bine, da nu, nu - caraselul nu are ce cauta cu gourami. Daca ai cumva mascului din aceasta specie, se vor ciomagi reciproc si va suferi si caraselul. In plus, lui ii trebuie spatiu, ca se face mare. Si daca il vrei mare si frumos, tine-l macar intr-un acvariu de 60-80l. :-)

Forum Index » Cyprinidae
Go to: