Datele problemei:
- acvariu 160 litri
- populatie: 3 gurami (cca 2 cm), 2 cory (1 cm si putin), 2 carasi voal (unul auriu de cca 4,5-5 cm, unul mai pricajit, de cca 3 cm)
- filtru Eheim, 2 bile cu "bulbuci"

, incalzitor (21 grade), termometru
- 2 plante: Anubias si inca una cu frunzele lunguiete care a rezistat
Problema:
Caraselul pricajit a fost ultra sensibil de la inceput. De cand l-am luat innota pe o parte, dar era foarte vioi. Nu innota mereu pe o parte, uneori, apoi iara se redresa etc. A stat cca 1 luna si jumatate intr-un acvariu micut, pana am ciclat acvariul mare. A fost ok acolo, pentru ca erau si ei micuti. Apoi l-a stresat o molie, si iara a inceput sa intoate nervos pe o parte. Cca o zi nu s-a mai ridicat de pe fundul acvariului. Am indepartat molia din acel acvariu si dupa o zi si-a revenit. Apoi a avut fungus, i-am facut tratament si s-a vindecat. Acum cca doua zile un guramior mai "sportiv" s-a luat dupa carasei (fara a-i ataca). De atunci parca stresatul meu de caras din nou se comporta extrem de ciudat. innoata pe o parte, cu capul in jos, face tumbe suspecte..... Nu mi-ar fi atras atentia pentru ca de vreo 7-8 luni tot asa se comporta.... Dar acum am vazut ca din pacate i-au cazut solzii.... Nu mai are solzisori nici pe o parte, nici pe alta, decat foarte putini....
Cu ce sa incerc, ce sa fac? Ce tratament imi recomandati? Poate isi revine singur, dar totusi ma doare sa il vad asa. De mancat mananca, de ridicat la suprafata se ridica, asadar totul pare ok, dar mie mi se pare ca se chinuie saracu.....