[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stiucarul
Forum Index » Profile for stiucarul » Messages posted by stiucarul
Eu nu am sa tin niciodata scalari de exemplu, nu pentru ca nu-mi plac dar nu sunt de mine.
Toti pestii pe care ii avem in acvarii ar prefera sa fie liberi indiferent de ce le-am oferi noi. Si toti sunt luati din natura la origine.
Eu nu sunt un sadic , pentru ca imi place pestele asta , acest peste nu poate fi hranit cu granule si cu alte feluri de mancare facuta de om pentru ceilalti pesti, nu v-a accepta niciodata asa ceva.
Prima data cand am adus in discutie treaba asta,mi-am luat niste pumni in gura la figurat de la o alta reprezentanta al sexului frumos , a se vedea aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7050.page
Gresisem pentru ca am pus acel link catre un alt sit de acvaristica, dar nestiind ca nu este permis, in rest nu am facut misto de nimeni cum s-a sugerat. Noroc ca la profilul lui minnardy ii apare id-ul de mess si am reusit debanarea ca altfel nici dreptul la replica nu-l aveam.
Daca vroiam sa tin arowana eram oare intampinat cu ostilitatea asta ?
Eu unu nu inteleg de ce, daca putem sa tinem pesti din toate colturile lumii dar numai ai nostrii nu, de ce ?
Exemple, cu cei care au reusit:
http://www.youtube.com/watch?v=wPrfOPjsddY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UMJiqTHl45k&feature=response_watch
http://www.youtube.com/watch?v=41NFI3ECyOc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3mxjUylnuXw&feature=related
si mai sunt, se pot cauta din aceeasi sursa.
Un motiv pe care l-am auzit ca nu s-ar hrani in acvariu, dar se poate vedea in exemplele de mai sus ca se poate hrani in acvariu.
Eu m-am indragostit de frontose si cu ajutorul lui minnardy mai nou de tropheusi, la care nu o sa renunt niciodata .
Stiucarul petru ca pestele asta m-a inebunit, iar cand il prindeam eram in al 9-lea cer. Pescuiesc numai la pesti rapitori si numai la momeli artificiale, acest peste este pe departe favoritul meu. Cei care sunt pescari inteleg microbul care ,ca si acvaristica trece numai cu zeama de harlet ( a se citi cazma ).
Am vrut sa tin un astfel de peste in acvariu, sa-l am tot timpul langa mine, dar poate sunt prea incepator inca, poate intr-un viitor nu foarte indepartat , poate cu inca un acvariu mai mare , o sa pot realiza si treaba asta.
Desi am postat de cateva ori , nu m-am prezentat la aceasta sectiune, e nepoliticos, iertati-ma.
Sunt Iulian Bud din Baia Mare , am 30 de ani mare iubitor de pesti de mic copil, imi placea sa-i prind, adica sa-i pescuiesc.
Pana in primavara acestui an cand m-am hotarat sa-mi fac un acvariu. Am primit un acvariu de la un prieten de vreo 50l si mi-am cumparat 6 pui de oscar, de ce oscari, pentru ca mie imi plac pestii rapitori si fiind pescar, pestii foarte mari. Am ales oscari dupa ce am dat de acest forum, initial am vrut rapitori de la noi, mai precis stiuca.
Mi-am facut un acvariu mare de 576 l in care din martie pana acum am oscari si pleco, peste vreo 2 saptamani , pestii pleaca toti la cineva din CJ.
Renunt si ma dau pe africani de Tanganika, in special frontose, dar ma bate gandul si la ceva tropheus ikola si Synodontis petricola.
Va prezint un film cum arata acum acvariul meu in acest moment, dar fara nisip numai 3 oscari si 2 pleco si o sa revin cat de curand cu un altul cu ceilalti de mai sus, dar cu decor si nisip.
http://www.youtube.com/watch?v=7Jk7r7GzPOU
Motivul ti-l spun eu: ai drept de autor sa postezi cartea respectiva?
Cred ca sigur nu. Asta e motivul pt care iti sterg topicul moderatorii, poate intra situl acesta in belea.
Cred ca ai vrut sa scri Tetratec Aps 400 - 57 ron, sunt interesat de ea
Nu cred ca pastravii aia aveau ceva , erau sanatosi tun, numai ca era pacat sa dai asa ceva la oscarii tai, oricum in apele extrem de poluate ale "patriei noastre " sunt extrem de putini patsravi, care asa cum se stie traiesc in ape de munte si foarte curate, din ce in ce mai putine la noi.
Pastravi trebuie lasati sa creasca si nu adusi acasa ,daca vrem sa-i pescuim putem numai cu muste artificiale si numai cu naluci.
Ai grija sa nu fie rame de gunoi, ci sa fie rame de pamanat...in zona noastra cei de la magazinele de pescuit procura doar rame de gunoi, acelea nu sunt bune;nu stiu la voi cum e.
La noi se gaseste de ambele feluri, nu-i problema , numai ca sunt putine intr-o cutie.
Ce vreau sa va intreb ai vostri cum stau in timpul noptii, ai mei cel putin stau int-un colt sus si nu pe substrat, chiar m-am speriat odata cand i-am vazut pe vreo 2 ca stateau pe o parte , dar nu aveau nimic , asa " dorm " ei, fac asta mai tot timpul.
Ai mei noaptea stateau int-un intuneric aproape total,pana de curand, auzeam bufnituri in acvariu noaptea, cred ca se speriau. Asa ca le-am pus un moonlight, niste leduri la incept, 3 albe si 3 albastre alimentate la un incarcator de telefon, primite de la Porcu , chiar el mi-a facut legaturile , acum am 2 module moonlight cumparate de la Bilti, pe care le-am modificat, am scos partea de alimentare de pe fiecare modul si am legat in serie toate cel 12 leduri, am lasat doar o singura alimentare pe care am pus-o pe o placuta mai mica si sta in masa, ma omora gandul sa am fire cu 220v sub capac.
Si eu am oscari , cam de 8-10 cm , nu prea le place mancarea uscata, am Hikari Cichlid Staple si Jbl Novo Stick M, mananca dar numai daca sunt flamanzi rau, stikurile de la Jbl numai le sfarma in gura si imi fac o gramad de mizerie pe fund, in schimb manaca de sparg rame ,larve de tantar rosii congelate si mixtura de inima de vita.
Eu cred ca sanatatea unui peste consta in apa curata si cu proprietatiile apei din care provine pestele si mancare cat mai variata. De aceea nu cred ca trebuie hraniti numai cu rame, trebuie harniti diversificat ,din toate cate un pic.
Nu trebuie hraniti cu pestii decedati , pot avea tot felul de boli care ne va imbolnavi oscarii. Pestii astia sunt rapitori prin excelenta , pe langa alte "delicatese" din mediul lor natural, astia vaneaza nonstop alti pesti, deci le place carne de peste. Am cumparat de la Real file de pangasius , costa vreo 11 - 15 ron punga de un kg, pregatind pestele pt mine m-am gandit sa le tai niste bucati , cuburi cu latura de jumate de cm si sa le dau la oscari mei sa vad daca mananca, rezultatul , mananca de rup.
Imi procur ramele foarte greu, in general le-am cumparat, 2 ron cutia de la magazinele pt pescuit, am fost si la recoltat dar nu prea am aflat cate mi-au trebuit, cele mai multe le-am aflat dupa o ploaie zdravana, ramele ies din pamant pt ca acesta se umple de apa, dar in ultima perioada nu a mai plouat asa de mult ca sa le scoata din pamant si le-am cumparat.
Asa ca o sa le dau bucati de pangasius de acum + celelalte. Fileurile de pangasius sunt ieftine, o mancare curata , pe care oscarii o mananca cu foarte mare placere. Incercati si voi.
Nu ai o poza cu pestele.As avea tare mare nevoie de el.
Ma interesa si pe mine oferta dar dupa ce am citit ce a patit Catallin ma las pagubas.
Vreau si eu oferta .
iulian_bud@yahoo.com
Mie imi place pescuitul foarte foarte mult si m-am gandit nu la pesti exotici ,ci la pesti de-ai nostri,stiuca salau sau ceva rapitor.Cred ca se poate tine intr-un acvariu asa ceva.Dac se paote tine rechini ,am vazut pe un sit si tot felul de pesti "africani", de ce nu se poate tine si asa ceva.
Dupa ce am pust topicul mi-am dat seama ca am facut gresala de a pune linkul de la al sit si nu al vostru,daca era strain era mai bun intreb ?
Citez :
De exemplu daca dorim un acvariu cu urmãtoarele dimensiuni:
lungime (L) = 1500 mm,
lãþime (l) = 600 mm si
înãlþime (H) = 700 mm.
iar grosimea geamului este
(g) = 10 mm,
dimensiunile geamurilor ce vor fi comandate sunt urmãtoarele:
Fundul = 1buc: 1576 x 576 mm
Laterale mari = 2buc : 1500 x 700 mm

Laterale mici = 2buc: 576 x 700 mm
Întãritoare longitudinale orizontale = 2 buc 1476 x 90 mm
Întãritoare longitudinale verticale = 2 buc 1476 x 70 mm
Întãritoare transversale = 3 sau 4 buc 576 x 70 mm
minnardy merci mult pt sfaturi
As vrea sa-mi fac un acvariu cu dimensiunile L =150 cm ,l =60 cm si h =70cm.Am vazut articolul asta : http://www.aquarium.ro/e107_plugins/content/content.php?content.46.
Acuma nu prea detaileaza cum vine montarea,ceva schita ,cum vine fundul si asa mai departe.Dati-mi voi un sfat ,un desen ceav si varog aveti rabdare cu mune sunt incepator
Stima
P.S.: multumesc anticipat[/u]

Forum Index » Profile for stiucarul » Messages posted by stiucarul
Go to: