popey wrote:Ideea era ca sa nu pun prea multe astfel incat sa favorizez aparitia algelor.
Pe de o parte, algele in exces vor fi halite de pesti. Pe de alta parte, tocmai algele sunt cele care "dau bine" pe decor intr-un acvariu cu africani.
popey wrote: In legatura cu lumina doua tuburi T8 AquaGlo de 120 cm/40 w ar fi suficiente sa inteleg ?
Exact.
popey wrote:In primul post, la punctul 2 am pomenit de ce specii m-as apuca
Elongatus si Caeruleus sunt dintre cei mai pasnici. Eu am aceeasi generatie de 6 ani in bazin si niciodata nu mi s-au parut violenti. Tot mai blanzi sunt si Iodotropheus Sprengerae sau Metriaclima membe Deep. Important e sa te hotarasti asupra unor culori care sa iti placa. Cu dozajul corect al proportiei masculi-femele se poate forma o colonie "linistita" pentru majoritatea speciilor de africani. Nu exista neaparat ceva recomandat, toti sunt destul de rezistenti si usor de intretinut fata de alti pesti. O recomandare ar fi mai degraba sa nu combini Malawi cu Tanganyika. Sau sa incepi cu Malawi daca ai apa mai putin dura si nu ai chef de aditivat cu diverse produse.
popey wrote: Apropo de substrat, de care sa fie
Culoarea trebuie sa-ti placa tie (alb, auriu, cenusiu etc), important este sa fie cat mai fin (sub 1mm diametrul bobitei de nisip).
Succes! (aka daca te baneaza cineva, te debanez eu)
amatorudaciclide wrote:Pestii sunt rezervati pentru filip_m pe o perioada de o luna. Daca dupa o luna mai sunt pestii la mine, imi rezerv dreptul de a dona pestii urmatorului doritor din lista (valislorita, danu7z, escape, trandafir). Multumesc.
Userii akapac si akagabriel ne parasesc, fiind unul si aceeasi persoana.
Mai sunt o serie de useri care posteaza din prima la rubrica "Anunturi", asa ca postarile lor ajung direct la tomberon.
Nu am fost martor la depunere, dar elongatusii nu stau in fata celor doi masculi imensi de caeruleus nici macar in cursul "activitatilor obisnuite", darmite in timpul depuneriilor.
A facut parte dintr-o serie de vreo 30 de pui. Toti erau galbeni-aurii cu exceptia astuia care era "pestisorul cel urat". Mi-a placut de el, asa, "oropsit de soarta", si l-am oprit, restu' i-am donat. A crescut singurel o vreme, alaturi de puii de Membe si cand a sarit de 5 cm i-am dat drumul in bazin. Are teritoriile lui, aproape de peretii plini cu alge de culoare asemanatoare si nu deranjeaza pe nimeni: el patruleaza prin masa apei de-a lungul bazinului, in timp ce "fraierii" ailalti sunt cu gandul la spatii de locuit si placeri trupesti. Oricum, e clar ca ceva "nu e in regula" cu el. Numele lui e Bond. Vaga Bond. Referitor la hibridizare, pot sa afirm ca de cand am aceste 3 specii, niciodata nu i-am vazut sa se deranjeze intre ei in timpul imperecherii. Pestii se ignora reciproc din punctul asta de vedere, si nu au treaba decat cu cei "colorati identic". Cel putin la mine in bazin.
Cu exceptia Membe Deep (care sunt la a doua generatie) si a catorva pui de Caeruleus care au reusit sa creasca prin eforturi proprii, pestii au aproape 6 ani, iar in primii 5 ani nu am avut mai mult de ~ 20/25 de pesti in bazin; asa ca probabil au avut un start bun
In continuare, cateva poze si un scurt filmulet. Enjoy!
Masculul dominant de Caeruleus (cred ca se apropie de 15 cm) :
Femela dominanta de Caeruleus in "garsoniera" ei:
Masculul dominant de Elongatus:
Un tanar mascul de Membe Deep:
Surpriza serii:
Daca inca nu v-ati dat seama ce specie e micutul , poate filmuletul e de ajutor:
Dupa 50 de zile, au mai ramas 13 pui. Am prins 4 dintre ei si i-am pozat/filmat separat, ca sa va faceti o idee despre cat de mari sunt. De mentionat ca au beneficiat doar de 2 mese pe zi de Hikari First Bites. Cei ramasi prin bazin au disparut la cateva zile dupa ce am separat grupul din care au supravietuit cei 13. I-am mutat intr-un bidon cu gauri mai mari si mai rare.
Sa ne intre bine in cap... Se sterge postarea celui care a intrebat despre actualitatea anuntului pentru neprezentare la rubrica corespunzatoare si se inchide topicul.
Pacea fie cu voi.