[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Regulamentul forumului a fost modificat intr-un mod semnificativ.
Va rugam sa va puneti la curent cu noile prevederi si sa tineti cont de ele.
alber wrote:Si bidonul l-ai gaurit la servici, in pauza de masa?

Noaptea ce crezi ca fac? Dau gauri...

Alex.B wrote:Nu stiu ce face koala pestilor...

Hai bre, ca nu-i greu deloc: volum corespunzator de apa, populare corecta, redarea unui mediu natural in care pestii sa se simta "ca acasa", mancare de calitate si, evident, o preocupare pentru toate astea cum numai un suflet curat ca al lui ar putea avea...
Dogibeer wrote:Daca nu esti obligat sa scoti pestisorii din riscul de a fii mancati de altii, atunci lasai sa fie crescuti de parinti cat mai mult posibil...

Nu exista riscul asta, dar pe de alta parte nu-i pot hrani daca ii las asa. Din pacate programul de lucru de la 9 dimineata la 10 seara ma tine departe de ei, asa ca nu le pot administra hrana vie. In plus, nu am alt acvariu mai mic si steril in care sa ma desfasor cum trebuie. Asa ca experimentez. Am separat o parte din pui intr-un bidon de 5 litri taiat la gura, introdus in acvariu langa parinti. Bidonul are peretii gauriti cu acul (de mii de ori ) pentru ca apa din acvariu sa comunice cu apa din el si e pus cumva in bataia filtrului astfel incat inauntrul lui sa se formeze un mic curent de apa. Le-am dat dimineata Hikari First Bites, atat celor din acvariu, cat si celor din bidon. Cei din bidon mancau cu pofta particulele fine care se scufundau usor si treceau pe langa ei in bataia curentului, cei din acvariu nu apuca nimic (pana sa se scufunde, mancarea e absorbita de partea superioara a filtrului - e un Juwel intern). Nu stiu ce le-as putea da in conditiile astea.

Pana acum am avut noaptea o lumina de veghe (un bec slab de veioza lipit de marginea superioara a acvariului. De cand au iesit la zbor, o data ce se sting luminile in acvariu si ramane becul ala, grupul de pui se sparge si se imprastie in tot acvariul, iar parintii alearga disperati dupa ei ore in sir. Parca le-as da si lor o pauza...

Alex.B wrote:Sunt cei de la koala din bazin?

Da e una din perechile deja formate la el. Pe-ai mei i-am donat pe toti ca sa fac loc scalarilor lui koala, care trebuiau sa lase casa ciocolatiilor si tot asa... Nu'i usor cu spatiul locativ in ziua de azi...
ender67 wrote:S-ar putea sa fiu putin "off the line".... dar mi se pare ca juvenilul din ultima fotografie seamana mai mult a kribensis decat a apistogramma. De fapt nu sunt 100% sigur...

Ba ai dreptate 100%, e Kribensis ... nu stiu la ce m-am gandit cand am scris

Dupa 9 zile, toti puii au iesit la zbor iar perechea vegheaza atenta printre ei:

Prima zi, ambii parintii aduna cu mare grija "ratacitii" si ii aduc "la locul lor" :

Dupa o saptamana, masculul se dovedeste a fi extrem de devotat: cum nu ii convine ceva, ii muta repede de pe frunze pe o bucata de lemn :

A 8-a zi (azi dimineata), puii sunt adusi "la baza" si sunt lasati sa iasa la zbor :

Enjoy!

Ciocolatii sunt super frumosi, pozele nu pot reda realitatea.
Cativa au crescut vizibil de cand au fost cumparati si au si prins "culoare". In bazinul de unde au fost culesi nu erau "spectaculosi", insa masculul adult din bazinul de deasupra si modul in care tinea piept fara probleme unui mascul adult de oscar, l-a facut pe Koala sa se hotarasca instant.
E clar ca se simt bine si ca sunt "in largul lor".
E o chestiune de timp pana vom vedea puiuti in acvariu... si pana cand corydorasii vor incepe sa dispara unul cate unul...

In alta ordine de idei, scalarii au ajuns cu bine. Dintr-un total de 15 bucati ramasi din cei 17 cumparati in vara trecuta de la harry-ab, 4 au fost donati lui best_trophy si inca 4 lui escape (ambii useri mi-au dat PM-uri, in aceasta ordine, inca de la vechiul anunt pe care l-am pus la donatii). Am primit o gramada de solicitari, din pacate nu le putem onora pe toate...

Din cei 7 ramasi, am pus o pereche separat aici:
image

Restul de 5 (3 masculi si 2 femele) i-am gazduit deocamdata (pana se alege inca o pereche, restul de 2 masculi si o femela urmand a fi donati) aici:
image

Deocamdata stau in "turma", asa ca m-am "enevat" si le-am facut poze doar cu telefonul, fara sa-mi mai pese de luminozitati, reflexii, culori...

Asteptam cu nerabdare poze noi cu personajele principale ale topicului.

Pestii vor ajunge la fflorin_73 si eugen81.
Pe data viitoare.
Colegul best_trophy m-a contactat inaintea ta si pestii vor ajunge la el. Or sa mai fie pesti de dat, probabil saptamana viitoare; am retinut ca vrei si o sa-ti dau de veste in acest sens.
Donez 4 scalari clasici. Pestii provin de aici.
Marime corp (fara inotatoare) ~ 7-8 cm.
Pestii se ridica din zona Panduri (intersectia 13 Septembrie cu Soseaua Progresului).
Donez ~ 20 pui Labidochromis Caeruleus, marime 1,5-2 cm.
Pestii se ridica din zona Panduri (intersectia 13 Septembrie cu Soseaua Progresului).
nbavlad99 a fost banat
Un exemplu clasic de "asa nu", urmat de clasicul "adio".
Retrokor a devenit Tudor
coana_andreea a devenit Oana
Mossul a devenit rapid invaziv pentru acest acvariu, asa ca o parte din el isi va gasi locul in alta parte...
Am rotit buturugile intre ele, asa ca acum arata asa:
image

Un red cherry...
image
5 Caeruleus si 5 Elongatus au ajuns la best_trophy.
3 Elongatus, 2 Caeruleus si 1 Membe Deep au ajuns la b37dra.
Sa-i stapaniti sanatosi.
Salut si bine ai venit.
In timp, ar fi bine sa (intr-o ordine aleatoare):
- suplimentezi filtrarea;
- pui un autocolant negru/bleumarin inchis pe exteriorul geamului din spate;
- scoti lemnele;
- introduci mai multe pietre (nu se aseaza pe nisip, ci direct pe fundul acvariului);
- il populezi cu specii compatibile (iti trebuie un picut de timp pentru documentare si mai poti intreba si pe forum, de preferat dupa ce ai lecturat rubricile din aria dedicata ciclidelor care ti-ar fi ajutatoare si ti-ar lamuri intrebari inca nerostite legate de cromatica dorita/agresivitate/cerinte de spatiu);
- tii doua-trei familii (2 masculi la 4-5 femele).
Rabdare si succes!
Nu-i nicio problema ca esti nou.
Nu vreau sa-i vand, insa iti pot dona cate un mascul din fiecare.
Restul sunt rezervati pentru best_trophy.
Daca te intereseaza, lasa-mi o modalitate de contact pe pm.
Pestii au intre 10 si 12 cm.

@best_trophy: ai pm.
@eugen81: sper ca nu vrei sa ii tii in acvariul de 60 de litri.
Donez masculi adulti de Caeruleus (5), Elongatus (5) si Membe Deep (1).
Valabil doar pentru Bucuresti.

Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to: