[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi

JBL Solar Marin Day power
gengiskhan wrote:Pomi, ma bucur ca ti-au placut pozele. N-am zis nimic pana acum pentru ca eu nu prea sunt multumit de cum au iesit... Mai ales prim-planurile alea.

Pai daca nu esti multumit, inseamna ca stii tu ceva. Poti sa iti pui ambitia oricand sa faci altele mai bune

if you know what I mean.... hehe

Pai si cine cumpara poze cu africani ? Prevad faliment subit
Daca vrei sa tii puii, ii scoti tu dupa vreo 20 zile de la depunere. Daca vrei selectie naturala las-o sa ii scoata singura in acvariu, o sa scape cativa printre pietre, depinde cat de multe ai si cum sunt aranjate.
Multam. Linistea ascunde agitatia din acvariu mai ales ca masculul de Caeruleus e "in calduri" si imi face vraieste cele 3 femele. Trebuie sa mai introduc 2 femele, sper sa il linistesc asa.

PS: Nu mai vii sa il vezi LIVE ?
Foarte tare!
Va tinem pumnii....

Fir intins, ca sa zic asa
Am bagat lemnele la inmuiat....

image
In prezent am 4 Caeruleus si 4 Elongatus Mpanga (aia de la tine), 3 Pulpican, 5 Acei si 9 Daktari mici (din care o sa imi aleg 3-4). Momentan nu mai adaug, astept sa mai creasca si vad dupa ia.

Acum am vazut ca nu e aceeasi poza, am mai multe din aceasta pozitie si le-am incurcat
Fenchiu!
Originalul:

image
Update la o luna de la setup. Pozele au fost facute de maestrul Radu. Multam fain!

image

image

image

image

image

image

image

image

PS. La prima poza am accentuat putin verdele. Scuzati

Daca scot un tub, nu se mai aprinde nici celalat, am incercat.
Asa, bun, cu ce sa incep....

Pentru ca acvariul cu africani e gata de vreo luna, nu prea mai am ce sa mesteresc/construiesc, asa ca m-am decis sa transform acvariul cu puiet intr-o tentativa de aquascape.

Tema: parau incet curgator din zona padurilor Sumatra-Borneo, apa "neagra", lumina difuza

Hardscape: nisip fin, crengi cazute in apa, buturugi, pietre de rau, frunze uscate

Plante: Java Fern, Java Moss

Pesti: Trigonostigma hengeli

Acvariul il am(nu mai trebuie construit ). E un Aquapro 180 litri, lungime 1 metru. Crengi am luat azi dintr-o padure de pe centura, pietre am, nisip am. Pestii ii iau saptamana viitoare, asa ca mai imi trebuie doar plantale. Sper sa le gasesc repede.

Deocamdata am o singura nelamurire. Capacul de la acvariu e dotat cu 2 tuburi de 30W si dau cam multa lumina pentru ce imi trebuie mie. Pot sa fac ceva la capac sa se aprinda doar un tub? Daca nu, ar merge sa pun un fel de gratar intre tuburi si suprafata apei, astfel incat sa se piarda din intensitatea luminii ?

Astept sfaturi si sugestii, in special de la cei care au/avut acvariu cu apa "neagra".

Imi urez singur succes

Bun gasit!

Eu zic sa iti iei un acvariu de 300 litri si sa bagi africani
Mai mult tine de gustul fiecaruia si de cum vrei sa arate acvariul.

Daca iti place verdele, bagi lumina mai multa si mai mult timp (si de un anumit spectru). Daca vrei maro, bagi lumina mai putina. Acum, depinde si ce combinatie de pesti ai (coloristic vorbind).

Deci, nu se poate spune ca unele sunt mai bune ca altele.
Super acvariul, dar o mica sugestie am, daca imi permiti.

Daca ai putea sa duci crengile mai in spate, sa iasa printre plante, astfel incat sa nu se vada baza lor, doar varfurile iesind din plante. Cred ca ar fi de mai mare efect ca acum.
Pai e peste rapitor, de aia iti mananca alti pesti.

Da-i pe Google cautare si gasesti toate detaliile.
Cred ca te referi la Fosilis.

Arata ca un "somotei" negru, cu mustati lungi ?
"Suferinta" asta de care zici tu e prezenta la multi de pe aici si cred ca, cuvantul corect este pasiune ;) Si tu "suferi" mult la asta, na ca te perii si eu

Una peste alta zi-mi daca ai fost la Reef sa intrebi de "lemnaraie". Banuiesc ca nu , lenesule

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: