[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Am o veste proasta din pacate. Azi noapte mi-a murit femela mica de Festae.
De cateva zile nu manca si parea sa aiba buzele umflate. Initial am crezut ca a fost un liplock asa ca am stat linistit ca isi revine. Pe urma am observata ca nu misca buzele deloc ca si cum ar fi fost paralizate. Am scos-o din acvariu si am verificat sa nu aiba ceva blocat in gura sau ceva leziuni. Nu avea nimic. Ieri dimineata avea fruntea umflata si parea ca e un abcces sub piele asa ca am pus-o in carantina cu sare, antibiotice si temperatura la 28 de grade. Din pacate peste noapte a murit . Am facut poze inainte si dupa ce a murit. Aveti idee ce poate fi si daca poate fi contagios? Ceilalti pesti din acvariu sunt sanatosi mananca fara probleme excrementele sunt normale su nu dau nici un semn de disconfort.
Maestre iti trebuie niste pesti mai calmi, cand s-or speria Oscarii si dau cu fruncea de piatra o sa fie numai beliti pe fata
Cyano ajunge pe la 30 de Cm, Carpintis se opresc pe la 20
Cat optimism Vlad in ambele declaratii
Ia de aici maestre:

"Nisip negru - granulatie:

3,5 - 5 mm 60 lei sac de 6/L ideal pentru acvariile cu filtru de substrat
5 - 10 mm 60 lei sac de 6/L ideal pentru filtrarea biologica

spartura roca vulcanica vrac ideala pentru filtrele de pond - 20 lei kg
Dimensiuni cuprinse intre 1.5 - 5 cm ,culoare neagra
Vreau sa precizez ca structura minerala este bine definita si foarte poroasa ,culoarea neagra nu este intamplatoare ,se datoreaza faptului ca
este net superioara celei brune fiind formata la temperaturi mult mai mari si nu se faramiteaza cu timpul in filtre ducand la colmatarea acestora.

DETALII LA TELEFON

La comenzi de la 24L (4 saci) se fac discounturi substantiale avantajoase la transport - detalii la telefon 0770053807"

Am luat de la el in cateva randuri ;)
Momentan am pe Oschi Jaguarul doi Nigro, 3 Red Terror un Pleco si un mascul de JD care banui ca trebuie sa-l marit. Asta de cand nu mai e populatia deasa o ia personal cand se ia cineva de el si devine stresat. Daca nu isi revine am sa-l dau si pe el ca nu e a bine
Da, tot ce sta in living e al nostru
Am dat Severumii, Carpintisul, Red Sholder, si Rivulatusul. Acu toata lumea'n casa e trista ca e acvariul gol Degeaba le tot explic eu ca o sa creasca balaurii si se umple la loc. Ma si certat aia mica
Cred ca are pui Sorin de la Petopia. Il intreb cand ajung pe la el
Da maestre, juna e filmata la 2.27
Este in mama zmeului aglomerat ca nu reusesc sa dau din ei . Azi mai pleaca masculul de Carpintis. Dupa ce dau si Rivulatusul ma opresc putin din dat.
Ciortaneala
ocean wrote: Amphilophus festae femelele sunt superbe , masculii mai stersi, da-s rai red terror astia:

Nu sunt urati masculii e doar o chestiune de gusturi, insa sunt groaznic de greu de gasit. Am cautat vreo 4-5 ani pana am gasit.
Eu am o femela de dat si Adi C are masculi daca se pune problema de asa ceva ;)
Cat de rai sunt inca nu am apucat sa vad foarte mult, dar confirm ca sunt. Astia ai mei se bateau in draci cand erau pui. Am mai vazut pui de ciclide sa se bata, dar astia nu se lasau pana nu se faceau franjuri. Acum e linsite si pace prin acvariu, ba chiar vor sa o dea pe putin de love making
Maestre d-aia iti recomand pesti mai deosebiti ca stiu ca iti plac astia "mai deosebitii"
Daca te bate tare gandul sa iei Oscari, mai ca imi vine sa ti-l dau pe Oschi, in caz ca nu o iei direct de la inceput .
Cu jet sau fara jet ii mai combini cu niste

Intre timp am mai rarit din pesti. Am dat perechea de Severum Red
Desi imi pare rau dupa ei, consider ca am facut o alegere buna, avand in vedere ca erau pe dista de dat si vad ca e greu sa "scapi" de pestii de dat. Am primit o oferta corecta consider eu, si am decis ca e mai bine pentru ei.
Urmeaza sa mai plece Carpintisul la Radu si Rivulatusul la cine l-o vrea . Asta se bate ca prostu' cu Jaguarul si nu am idee de ce ca si-o ia in freza de fiecare data , da el insista ca vrea bataie . Altfel Jaguarul desi e mare e destul de pasnic si prefera sa isi vada de treaba.

Am o pereche de toata frumusetea de Red Terror. cei doi mai mari au ajuns la 17 si respectiv 16 cm si au deja colorit frumos de adulti cand nu sunt stresati. Deja au inceput curtarea si faca din cand in cand si cuiburi. Cred ca in vacanta au si depus, deoarece la intoarcere acasa femela avea papila dilatata si era ceva "deranj" prin acvariu.

SPer sa fac diseara o filmare mai acatarii sa va arat si voua
Imi pare teribil de rau sa te vad in barca dulcetulrilor dupa asa o catastrofa
O mica sugestie:
Uaru?
Oooooo hai ca mai avem putin si vedem Severumi made in Romania

De multe ori un acvariu mai mic dar bine aranjat si cu pestii corespunzatori arata muuult mai bine decat ceea ce iti doresti la un moment dat ;)

Am un prieten bun care avea un acvariu similar cu al tau si abia l-am convins sa nu faca prostia sa isi ia africani.

Acum are un Aquascape de nota 10:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=925460617477007&set=a.897835603572842.1073741826.100000392334410&type=1&theater
Exact .
Lungimea e prea mica pentru africani un minim (temporar ) as spune ca e 1200 mm. Latimea de 35 de cm nu iti permite nici un decor spectaculos, ba mai mult nici nu e indicat sa il mai pui pentru ca ia din volumul de apa si asa insuficient. Inaltimea de 45 nu e spectaculoasa nici ea dar e mai ok.

Ma intreb ce urmeaza, un bol cu doua familii de Melanochromis si Demasoni smilie

Daca va uitati la cei cu acvarii de 500-1000 de l, le admirati pestii si aveti impresia ca o sa aveti asa ceva la scara redusa va inselati amarnic . Calitatea apei si calitatea mancarii fara o calitate buna a vietii nu va face sa aveti un acvariu frumos si echilibrat.
Dap traim sa o vedem si pe asta.

De ce nu tii unul singur intr-o galeata de 10 l si mai pui si nisip si decor.
Eu am inceput cu 240 de l la africani si toata lumea imi spunea ca nu e de ajuns. Aveau dreptate
Daca iti plac cu adevarat pestii, mai de graba iei o familie de ciclide americane mici in acvariul ala. Africanii o sa fie chinuiti groaznic in ceea ce le pregatesti tu . Dimensiunile acvariului sunt oricum total aiurea.

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: