Maestre daca ai debit mic s-ar putea sa nu "impinga" prin spartura Din cate vad o sa ramai fara apa doar la portiunea de sus a galetii adica diferenta intre fundul galetii si fundul acvariului, cat ai pus tu inaltatoarele. Daca iti calculezi sa ai pe portiunea aia numai bureti stau bacteriile fericite in apa in caz de pana.
Singura problema pe care o vad eu, e ca s-ar putea colmata gaurile din fundul galetii daca sunt mici, nu am vazut cate ai facut si cat de mari. Un accident de genul asta nu cred ca ar dauna insa ar reduce denitrificarea.
Unu mic de samanta tot ai nevoie. Eu am luat un Gibbi care dupa un an pare a fi Pleco pitic si ma bucur nespus. Roade la alge ceva de speriat si produsele auxiliare sunt modeste fata de Pleco normal sau Gibbi. E baiat fain, tine in el
Maestre , dar de ce vrei sa tii numai doi? Oscarii sunt pesti de card , nu-s ei ca neonii dar sunt totusi pesti de card.
Am citit de curand un articol despre asta si am ramas surprins. Comportamentul asta l-am observat la acvariu in Praga unde aveau vreo 20-30 de buc intr-un bazin de vreo cateva zeci de metri cubi. Sa vezi ce frumos se plimbau toti de "manuta", ca la gradinita.
Plus ca la filtrarea ta ar face fata vreo doua perechi
O fi fost saracuta , desi nu avea parte de tratament agresiv. Din toti pesii mei cel mai stresat mi se pare masculul de JD si probabil ca o sa il dau, avand in vedere ca astia nu rezista prea mult la stres.
Asta mica nu prea era fugarita de ceilalti si se ferea de toti, nu se lupta cu nimeni.
Festae vad ca fac fata cu brio stresului indus de pestii mai mari dominanti. Jaguarul fiind seful ii "mana" pe toti prin acvariu insa Festae se feresc scurt si gata. JD-ul de exemplu o zbugeste 2-3 lungimi de acvariu .
Se pare ca a fost vorba de Flexibacter Columnaris, Duck Lips fish disease.
Odata infectat pestele, sansele de scapare sunt mici. Momentan am scazut temperatura in acvariu si faca schimburi de apa mai dese si am redus mancarea. Din ce am citit aceasta bacterie explodeaza in perioadele de caldura, cand racirea in acvarii este deficitara si ajutata de calitatea mai proasta a apei si stresul pestilor, rezultatele sunt destul de triste.
Restul locatarilor nu sunt afectati si nu da nici unul semne de boala. Sunt cu ochii pe ei.
Da la niste Guppy te-ai gandit . Io peste mai cam decat Guppy n-am vazut de cand sunt. Aia sigur nu se dau cu capu de roca, se freaca eventual de ea de la brau in jos .
Ti-as da o idee da mai bine nu ti-o dau : Fa alt acvariu
La cine te referi mare sef ?
@ Lucian poti incerca sa bagi niste neoni cu ei in acvariu sa ii mai calmezi. Ai mei nu aveau nici o treaba si nu faceau miscari bruste decat atunci cand era Jaguarul cu gura prea aproape de ei ;)