[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
eu din contra, am descoperit recent ca nu numai ca nu e nevoie sa fac resize, dar pot sa pun poze la dimensiune redusa direct de pe telefon!

folosesc img.plici.ro si multumesc lui dan pavelescu!

exemplu de poza urcata direct din telefon si resize-uita direct de site
image

acum am dat c/p la linkul care apare la BBCode de la Thumbnail Image (linked)
dar acum vazut ca lampa aia fluval A3998 este un led strip de 27 de wati (adica mult prea slaba pt acvariul tau) si-n afara de asta, conform descrierii de pe site-ul lor, lampa aia e buna pt acvarii de apa dulce sau pt marine cu fish only.

in nici un caz daca vrei corali (si mi se pare ca vrei, pt ca ai pus pe lista o pompa de dozare)
iti mai trebuie si o plasa anti-saritori (lumea isi ia de obicei o astfel de plasa dupa primul saritor)
eu nu as face sump fara sa am backup la pompa, mai ales daca planuiesc sa folosesc jebao.
decat o pompa mai mare, mai bine 2 mai mici.

din pacate nu stiu daca 2 X dcs 3000 sau dcs 2000 ar impinge la fel de multa apa ca un dcs 5000 (trebuie cercetat cat e head pressure loss la fiecare), eu doar zic de principiu.

iar la pompele de valuri, cel putin cum zice dan pavelescu daca nu chiar 2 X rw8.

si mai pune pe lista un UPS ceva pentru macar 1 pompa de valuri.

lumea nu se gandeste la asta la inceput, dar dupa ce bagi niste sute bune de euro in vietuitoare, te trec fiorii cand iti dai seama ca orice pana de curent mai mare de 1 ora te poate lasa cu acvariul plin de mortaciuni.
Ce sa faci, schimba niste apa, altceva nu ai ce sa faci. Chiar si daca faci teste, tot la asta ajungi.
E stiut ca otocinclusii sunt sensibili.
In primul rand, eu nu inteleg de ce nu umpli tot "acvariul" cu apa. Cred ca ai mai putea sa pui 30% apa in plus si totusi nu pui. De ce?
Pestele este probabil intoxicat cu nitriti/amoniac, un lucru perfect normal si de asteptat in absenta filtrului (mai ales daca zici ca e al doilea).
Dar macar daca ai avea mai mult apa, problema ar fi mai mica cu 30%. Nitritii/amoniacul apar in mod normal din fecalele pestelui si/sau din descompunerea mancarii in exces, iar scopul filtrului este tocmai sa transforme aceste substante in nitrat, care este mult mai putin toxic si este eliminat prin schimburile saptamanale de apa.

Pentru un betta iti trebuir macar 10 litri si obligatoriu filtru. Daca vrei sa-l tii ca la petsop intr-un litru de apa sau mai putin, in afara de faptul ca pestele e chinuit, ca sa reziste cat de cat este nevoie sa schimbi apa cel putin 1 data pe zi. Cei de la petshop asa fac, chiar daca tu nu vezi niciodata asta.
Ah de ce n-am vazut mai devreme, ca tocmai am facut pe dracu in patru sa ajung la coralis :-)
Multumesc mult, lasa sa mai platesc si eu ca tura anterioara am primit-o gratis.

Apropo intrebarea ar fi daca trebuie sa ii fac aclimatizare algei?
In Bucuresti.
Stiu ca este la coralis dar nu mai am cum sa ajung acolo in urmatoarele saptamani.
Mi-a murit toata exact cand am inceput sa hranesc mai mult tocmai ca sa am nitrati si fosfati in acvariu.:-)
Pm va rog daca aveti de vanzare.
Merci
nellyan wrote:Ce aparatura ar trebui sa am? E suficient ce are in dotare acest model? Sau ce trebuie sa inlocuieac?

depinde ce iti doresti sa faci cu el, mai precis:

- pentru "niste" pesti si "niste" plante este ok ce are in materie de echipamente, as mai pune in filtru niste material pt filtrare biologica gen sera siporax sau matrix sau eheim substrat pro etc
- pentru mai multi pesti probabil o sa mai vrei un filtru extern - eu de ex as lua filtru extern de la inceput
- daca iti doresti sa cresti plante ceva mai pretentioase, probabil va trebui upgrade la lumina (nu prea stim ce pot ledurile cu care vine el, dar e probabil sa fie insuficiente pt ca tot timpul acvariile de firma au avut lumina insuficienta) si o modalitate de a injecta dioxid de carbon + fertilizare cu macro si microelemente

oricum, pe masura ce o sa te lovesti de probleme sau o sa vrei mai mult de la acvariu, o sa afli si ce echipamente extra ai nevoie
am si eu niste intrebari, ca am vazut camera
- ala mare din prim plan e un gorgonian? ca la mine nu arata nici pe departe asa pufos - e posibil sa fie alt fel de gorgonian sau doar e necajit al meu?
- observ si la tine, ca si la alti colegi carora le-am vazut pe viu acvariul, ca aveti flow mult mai puternic decat am eu, desi eu am un sw-4 pus aprope pe maxim (cred ca are vreo 3000 lph) si recircularea inca 1000, deci cam 4000 lph pentru un display de 120 litri
as fi zis ca e ok asa dar din ce vad pe la altii nu e
paradoxx wrote:Eu nu iti recomand un acvariu micut,ci dimpotriva,stim deja cu totii ca acvariul mic e mai greu de intretinut decat cel mare.

E doar parerea mea, dar totusi primul tau acvariu a fost unul de 1800 de lei?
La mine a fost un juwel de 54 de litri la mana a doua.

Am zis mai sus: daca e sigur ca va ramane in hobyy, sa ia cel mai mare. Daca e pentru incercat acvaristica, sa ia cel mai ieftin.

Nu are cum sa fie mai usor de intretinut un acvariu mai mare.

Ai mai multe sanse de succes cu el daca esti incepator si nu respecti regulile referitoare la popularea si hranirea in exces. Daca le respecti, ai aceleasi sanse de succes si cu 10 litri si cu 200 de litri iar intretinerea e mult mai simpla la ala de 10 litri, ca ia 3 minute sa schimbi 3 litri de apa.
nu cred ca exista o varianta de acvariu de firma la bani mai putini decat Juwel (iti mai trebuie si dulap la acvariul ala, e vreo 600 de lei)

varianta posibil mai ieftina dar cu bataie de cap mai multa este "custom made".

sau ceva la mana a doua, daca ai noroc.

dar sfatul meu este sa te gandesti bine daca aceasta marime de acvariu este cea mai buna pentru tine, respectiv:
- daca inca nu stii daca acest hobby este sau nu pentru tine, ia-ti mai intai un acvariu mai mic si mai ieftin in caz ca in 6 luni decizi ca nu e pentru tine
- daca esti sigur ca o sa continui cu acest hobby, ia-ti cel mai mare acvariu pe care ti-l permite spatiul sau bugetul (ca mai devreme sau mai tarziu tot acolo vei ajunge, doar ca vei cheltui mai multi bani)
Merci si succes, voi urmari. Va invidiez pe cei care aveti vara 26 de grade in acvariu, eu am 28-29
ce substrat ai? cum scazi ph-ul? ce temperatura maxima vei avea la vara?
ma intereseaza si pe mine asa ceva, dar am incercat deja fara sa asigur ph si temperatura si s-au curatat crevetii in 2 luni
@liniste
Mie dragonetul mi se pare super interesant, mai ales cand isi ridica coama - desi nu e deosebit colorat, sunt unii rosii rosii. Mi-ar fi placut sa am o pereche, cred ca sunt foarte spectaculosi, dar am fost neinspirat si nu am luat atunci cand coralis avea mai multi, l-am luat pe ultimul.
Mananca si boabe si artemia.

Dar da, si el si blenny-ul mi se par mult mai spectaculosi decat pestii pe care ii aveam deja.

O sa-mi mai iau un ecsenius stigmatura si un fire fish si, daca am noroc sa gasesc, un mandarin care sa manance si altceva decat pozi si cam asta va fi populatia de pesti.
um02122 wrote:Coralul ala a suferit RTN.
Crevetele ala nu e coralivor.

Nu stiu care a fost pana la urma problema cu coralul, ca au mai regresat si ceilalti sps-i cat am lipsit, dar am vazut cu ochii mei cum crevetele smulgea polipii din gaoacele lor la 5 minute dupa ce am adus acest coral.
Din cate am citit, unii peppermints se mai dau si la corali.
Chiriasi noi
si la mine casa arata ca-n poza de mai sus cand "lucrez" la acvarii, parca am deja-vu-uri
la mine stresul e dat de copii, ca imediat cum apare ceva nou sunt si ei calare, vor sa puna mana, ce-i aia dar aia etc - dezastru

in alta ordine de idei, acum de cand cu acvariul marin am ajuns sa am atatea rahaturi si rahatele de acvaristica incat imi ies chiar si mie pe nas
nu ma mai descurc in ele, nu stiu unde le-am pus, pierd juma de ora sa caut un shtutz dracu' sa-l ia sau un alt nimic )

adevarul e ca am luat-o cam tare in ultima vreme, nu stiu ce se intampla dar vad ca in loc ca pe masura ce trece timpul sa imi pierd interesul, se intampla exact invers: am 4 acvarii deja (din care 1 la munca) si ma bate gandul sa mai fac unul pt creveti;
Nu trebuie sa calculezi debitul care se intoarce in sump, trebuie doar sa pui un robinet pe derivatie si sa faci incercari

Poti sa pui robinet chiar si pe returul pompei la o adica, desi e mai bine cu derivatie
Foarte fain acvariul. Scalarii sunt de top. Imi place cand se misca toti in acelasi timp.
Ce s-a mai intamplat cu cel care nu manca?

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: