[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Salut! E normal! Dispar toate in urma ciclarii.
Am avut filtru intern si in acvariu de 110 litri. Dar nu asta e problema. Daca se oresc, nici unul nu mai primeste oxigen din apa. Iar populatia bacteriana e relativ aceeasi! In apa nu ai cine stie ce bacterii, doar in filtru si substrat.
Lucrurile sunt mult mai simple. Un filtru intern este prima treapta. Te ajuta la inceput pentru ca se cicleaza mai usor. Pe termen lung poti avea surprize. Un filtru extern este mult mai stabil pe termen lung si pentru diverse accidente. Va amintiti de vifornita din primavara de acum doi ani, cred? S-a intrerupt curentul o zi intreaga. In toate acvariile cu filtru extern nu au fost probleme. In cele cu filtru intern am avut deciclare clara. Asadar, de ce sa investim in filtre externe, oricum astfel de chestii sunt accidentale. Da, da’ si cind vin poti sa ai mari probleme. Apoi, un filtru intern, clar subdimensionat, trebuie curatat mai des. Daca nu te deranjeaza, nu e nici o problema. Cind ai unu-doua acvarii e usor. Dar daca ai sapte? Schimburi de apa, prefiltre, filtre, skimmere, ... Nu mai e la fel!S-a pomenit de concursuri ... de rigori .., estetica! La mine rigorile si estetica stau in living si in birou. Ce folos sa le expun undeva daca zi de zi eu le vad altfel. In plus, inainte de a decide ce filtrare alegeti, intrebati si pestisorii ce prefera! Intreb si eu, ca unul care nu a trecut de trei ani de acvaristica : la ce folos o apa clara in care sufera vietatile sau o apa tulbure dar care ma zgiriie pe retina?
Eu aspir prin acvarii numai cu un furtun! Nu am aspirator.
Intra aprox 2 litri. Eheim Pro ar fi perfect: are forma rotunda si e mic, umple foarte bine un cilindru. Altfel, piatra ponce din cea marunta.
Salut!

Un Iwagumi nu e greu de intretinut, e greu de obtinut. Nu vreau sa te descurajez dar, incepator fiind, e mai bine sa-ti faci mina pe un scape plantat may ...easy. Vezi la sectiunea “plantate” si poti gasi acolo modele pentru a te inspira. CO2 nu este absolut necesar dar elimina multe probleme care pot apare.
Lemon wrote:Felicitari.

Multam!
Antecume wrote:Super faine acvariile.

Multumesc!
Nu am prefiltru pe un 2211 si nu sunt probleme. Evident, un prefiltru este util dar nu neaparat necesar daca nu ai o plantare si o fauna excesiva. Mai curind as investi intr-un micro skimmer.
Cu filtrarea biologica, cea mai importanta. Producatorul nu spune ca trebuie sa folosesti prefiltru ci ca poti. Prefiltrul e pentru filtrare mecanica. Filtrul e pentru filtrare biologica. Sunt lucruri diferite desi convergente.
cotro wrote:felicitari ! sunt uimitoare

Baga un Eheim clasic 2213 plin cu piatra ponce si nu mai ai treaba.
92fox wrote:Felicitarii celor implicati in proiect si putere sa-l poata intretina! Sa fie exemple si pentru alte Gradinii Zoologice....

Multumim! Putere e, timp sa fie!
Gabi C wrote:Felicitari baieti ! Va respect !

Multam, Gabi!
Salut!

Exemplul pe care l-ai dat ca sursa de inspiratie nu e citusi de departe simplu sau usor de executat. Cu cit mai putine plante suport, cu atit mai greu de realizat. Totusi, daca vrei un Iwagumi, fara o filtrare foarte buna (un filtru extern si un prefiltru) si fara CO2 corespunzator, sansele sunt minime. In plus, lumina nu prea te ajuta, ai coloana inalta de apa. Eventual o pereche de reflectoare ar ajuta.

Nu vad ce cauta plantele de fundal in Iwagumi (doar daca nu le tii doar la inceput, ca pkante suport, ceea ce ar fi logic).

Mai multe detalii despre substratul fertil, substratul de plantare ... Sau aici ai nevoie de sugestii? Daca da, Tropica Growth 1 cm grosime apoi minim 4 cm nisip cu granulatie medie (de ex ADA Colorado). In combinatia asta pusilla mini prospera la mine. Cum substratul se livreaza in litri, poti calcula singur : lungimea x latimea x inaltimea.
Am deschis acest topic pentru cei interesati de acest proiect realizat de Alexandru Moldovan, Andrei Cristian si, in mai mica masura, si de mine.
Sper sa va placa si, pentru detalii, va stau la dispozitie.

Nu te mai chinui cu echipamentele. Arata bine si cu ele!
Eu as pune ceva Fissidens in gaurile din pietre. Nu ai nevoie de blac out, mai bine fa un program cu pauza de genul 3-3-5.
Era mai bine daca puneau pusilla in smocuri mai mici, se intindea mai repede. In rest

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: