[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Kit sistem co2  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua,
Am inteles ca daca doresc sa am un acvariu plantat dens mi-ar trebui un sistem co2. Am auzit ca se poate face unul acasa dar nu vreau sa incerc, asa ca ma tot uit pe internet si nu stiu ce sa aleg.
Imi poate recomanda cineva un kit (complet) cu butelie reincarcabila? Suma pe care sunt dispusa s-o dau este de 400-450 ron.
Acvariul meu are 54l dar pe viitor vreau sa-mi iau unul de 120l si sa folosesc acelasi sistem in continuare.
Momentan am putine plante care imi mor mereu.

PS. Ar fi ok acest kit: http://www.happypets.ro/aquatic-nature-co2-junior-kit-p-2384.html ?
Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 16/09/2010 18:30:33

Radek
Member
[Avatar]

IP:

Kit complet fara ph-controller ...

Odata iti trebuie o butelie, gasesti pe forumuri de vanzare de obicei, ieftin.

Iti mai trebuie un reductor ...

http://cgi.ebay.de/MA957-CO2-Regulator-Solenoid-Bubble-Counter-MA-957-/370413649814?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item563e5fbf96

Il recomand pe asta deoarece contine tot :

-reductor
-electrovalva
-numarator de bule

Iti mai trebuie furtun CO2 , de la JBL se gaseste si la noi :

JBL ProFlora T3 3 m 4/6 mm - Furtun CO2 18,59RON

O valva de sens :

JBL Proflora SafeStop - Valva siguranta 14,77RON

Si un difuzor , aici depinde, unul ceramic sau alt tip.

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara multumesc pentru raspuns. Am cautat in kit-ul mentionat de mine mai sus accesoriile specificate de dvs. Reductorul este acelasi lucru cu regulatorul de presiune? Sincera sa fiu nu ma pricep si vreau sa iau kitul complet pe care doar sa-l bag in acvariu.

http://www.happypets.ro/aquatic-nature-co2-junior-kit-p-2384.html - imi mai trebuie ceva daca voi cumpara acest sistem? Vad ca are de toate in el si butelie cred ca gasesc pe site-uri.

Aveti idee cat timp ar trebui sa tina o butelie de 80gr? Stiu ca depinde de multe altele, dar cu aproximatie.

Multumesc
Radek
Member
[Avatar]

IP:

Acel sistem este o jucarie, precum spune si numele, nu merita investitia.

Butelia e de unica folosinta.

Reductor=regulator de presiune.

Ti-am propus un sistem bun la pretul cel mai mic.

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspuns
ciprianm.2008
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am preferat sa iau un JJBL vario, care nu e tocmai eficient (normal trebuia sa inceapa inm 48 ore sa scoata o bula/secunda, dar abia in a cincvea zi a inceput sa scoata cam o bula la 3-4 secunde), dar avantajul e ca asa am reactorul si furtunul la un pret foarte bun. In continuare voi folosi un sistem homemade (bomba cu CO2) utilizand componentele de la JBL...

400 L, 4x54W (830, 865, 965, JBL Solar Color), CO2 butelie, reactor DIY extern, Incalzitor Jager 300W, incalzitor de substrat, substrat fertil Tetra 2-3 cm, quartzita 3-5 cm

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

@ciprianm.2008 - sunt convinsa ca ai intentii bune si vrei sa ajuti. Dar te rog foarte mult si frumos ca mai inainte de toate sa treci pe la rubrica Despre noi, sa te prezinti si sa-ti treci locatia in My Profile. In felul acesta, vom putea sa iti uram "Bun venit" si sedere cit mai lunga si placuta printre noi.
calin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Care este rolul electrovalvei in acel sistem?Poti regla functionare injectiei de bioxid de carbon in timp (regulator orar)??Daca nu poate functiona si fara??

[Acvarii 2019 url=http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45626.page]
[Email]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

rolul electrovalvel este de a inchide/deschide aditia de co2. poti sa faci aditia in timp cu ajutorul unei prize programabile, fapt pe care personal nu-l recomand. controlul aditiei de co2 se face cu un ph controller.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: