[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly

Inca un constantean. Da' va inmultiti pe forum, nu gluma. Parca vad ca "tartorul sef" din Constanta isi freaca miinile de bucurie. Ai sa il descoperi curind, daca nu chiar el te-a trimis aici.

Acvariile tale promit mult. Daca ai probleme cu identificarea plantelor, vezi ca pe pagina de inceput a site-ul este un Plant- finder, care te poate ajuta.

Cit despre fauna din primul bazin eu ti-as sugera sa vezi ce faci cu betta, care poate atenta la coditele celorlalti pesti, mai ales ca ai si guppy. Iar hoplo cresc prea mari. Mai bine te orientenzi spre niste corydoras. Daca gasesti coydoras panda e si mai bine.

Bafta si ne bucuram sa te avem alaturi!
Cu pastila de spirulina te orientezi in functie de citi pesti ai in bazin. Daca o tableta ti se pare prea mult, atunci le dai jumatate. Si o poti sfarimita in loc sa o lipesti de geam, ca sa nu se mai bata toti pe ea.
Daca vrei plante din categoria easy - si te-ai gindit foarte bine - iar acvariul va fi ciclat, nu dai in alge. Si nici de bile nu ai nevoie sau alti fertilizanti. Baga Ceratopteris ca planta de suprafata. Sau Pistia.
Din cite am vazut eu acolo, mi se par ca micuta a pus degetelul fix pe un...caras!!! No way! Unui singur caras ii trebuie un bazin de cel putin 50l, cu filtrare puternica, etc. Altceva - musai.
djphazer wrote:Ca si plante de suprafata : Riccia fluitans.

Riccia nu rezista fara lumina puternica si CO2. Pistia, in schimb, -are probleme. Ca si Ceratopteris.
Cind mai ai probleme cu algele, consulta mai intii Album alge.

Daca vezi ca nu te descurci sau problema reapare poti sa intrebi fara grija. Mai sunt si unele din ele mai afurisite care necesita masuri radicale, ceea ce nu-ti doresc. Dar marea majoritate pot fi indepartate fara prea mare bataie de cap. Cu totii ne-am confruntat cu ele. Parca zicea cineva pe aici ca nu exista bazin fara ele? Bine a zis!

Totul e sa nu bagi chimicale impotriva lor. E mai bine sa incerci sa le indepartezi prin alte metode. Chimicalele fac mai mult rau. Unele nu au nici un efect impotriva algelor, dar plantele ti le fac praf cu siguranta.

Succes si nu te descuraja!
crisp wrote: bol 3...4 L ...14 LEI (Baumax)

De ce bol??? Cred ca s-a explicat pe aici si nu doar in acest post de ce nu sunt bune bolurile. Desenele animate cu caraselul Cleo in bol si cu castel sunt pt copii. Hai sa gindim ca niste oameni maturi, ok? Si chiar 3-4l apa..eu cred ca merita mai mult. Nu ca nu ar supravietui, dar...
crisp wrote: decor plastic ...12 Lei (Petshop)

La ce foloseste? Sa isi prinda aripioarele in el? Sa se raneasca? Si apoi decorurile din plastic sunt adevarate kitsch-uri. Nu e pacat de frumsetea acestui peste sa il tii cu asa ceva oribil in bazin?
crisp wrote: substrat (cateva pietricele de pe langa casa)..0 Lei ..efort minim.

Ba trebuie si un minim de efort. Pietricelele respective trebuie testate sa nu fie calcaroase si sa ii faca rau pestelui. Decit cu pietre, mai bine fara. Exista si plante de suprafata.
Foarte frumos! Se vede ca ai gust si imaginatie!

O mica observatie - daca imi permiti - muta termometrul pe un geam lateral. Nu da bine in prim-plan.
Vrei o circoteala prietenasca si fara rea intentii? Sa nu-mi aud injuraturi dupa. Bazinul arata din ce in ce mai bine, dar mai are nevoie de ceva plante. De fapt, de mai multe. Cred ca te-ai gindit deja, dar zic si io. Ia si plante cu frunze mai rezistente - Anubias si Cryptocoryne. O sa intelegi in timp de ce. Ai niste pestisori minunati pe acolo - nu spun care -ce sunt cam mari amatori de "verdeata". Daca vrei ca plantele pe care le ai sa fie cit de cit in siguranta, asigura-le pestilor si hrana vegetala - gen spirulina, de ex. Nu din cea pentru uz uman, ci speciala pt pesti. Un produs ar fi Spirulina tabs de la Sera. Toti pestii o maninca cu mare placere.
Bine ai venit!

Scuze ca ti-am facut aceasta urare cam tirziu, dar abia acu am avut si eu timp sa ma delectez cu minunatiile pe care ni le-ai aratat.

Ce sa iti mai urez si eu? Sa ai te simti cit mai bine printre noi si sa stii ca suntem mereu alaturi unii de altii.
De platy si xipho. Dar depinde si ce ce sanitari ai. Daca sunt corydoras, acestia nu prezinta un pericol.
Normal. Ii poti tine impreuna cind au peste 3 cm. Vezi numai sa nu-ti aglomerezi acvariul, ca dai in alte probleme
Sa ii tii separat. Altfel vor deveni o hrana delicioasa pt ceilalti pesti. Se stie ca puii nu se tin cu parintii. Caz exceptional - acvarii foarte bine plantatate si multe plante de suprafata care sa le ofere adapost. Daca dai mai multa mincare, nu faci decit sa murdaresti apa. Pestii adulti se hranesc de 2-3 ori pe zi cit maninca in 2-3 min. Pui - de 5-6 ori pe zi.
Puii de vivipari cresc si se dezvolta cel mai bine cu nauplii de artemia. In cantitati mici si dese - de 5-6 ori pe zi. Le dai cit maninca in 2-3 min. Apoi sifonezi bine substratul. Le trebuie filtrare, aerare, plante. Si normal ca si lumina. Iar 13 pui intr-un bazin de 5l...i-ai bagat la inchisoare? Cum vrei sa creasca daca nu au spatiu?

Sper ca nu intentionezi sa faci schimburi cu guppy crescuti in conditiile astea...

BTW - cam de cit timp te ocupi de acvaristica? Ca pare-se ca nici chestiile elementare nu le stapinesti. Daca ma insel, mea culpa. Dar guppy sunt de obicei primii pesti cu care incepe cineva.
Plante sanatoase si frumoase - magazinul Reef - www.reef.ro . Chiar ieri au adus o multime. Azi eu am fost acolo si am cumparat. Curierul nu face mai mult de o zi pe drum. Max 2. Daca tu esti din Ploiesti, le primesti repede. Nici nu trebuie sa te deplasezi. Te uiti in catalog, dai un telefon si faci comanda si problema e rezolvata. Daca vrei o planta anume, poti face comanda de asemenea.

Nu exista riscul deteriorarii.
Si nici folosirea unui altfel de limbaj n-o sa te omoare. Ce-i aia "Contactati-ma pe id de mess ..." ??? Crezi ca dai ordine cuiva? Te doare mina sa scrii intr-un mod civilizat "Va rog frumos, daca se poate.." sau ceva de genul acesta?

Cred ca ai gresit forumul. Mai bine incearca in alte parti, ca aici ai inceput-o din start cu stingul. Iar daca nu iti vei cere scuze si nu iti ve remedia greselile, ne vom desparti fara regrete.
Sau consulta catalogul de plante de la Reef. Asta daca esti om serios si ferm convins ca vrei ceva de calitate - fara alge si fara alte stricaciuni. Daca esti dispus sa investesti, plantele iti vor fi livrate in stare impecabila prin curier.
Bine ai venit, Cosmin!

Sa stii ca aici vei gasi o multime de fani nano-uri. Ne bucuram ca din ce in ce mai multi "se indragostesc" de aceste mici colturi de natura.

Sedere placuta printre noi si, daca vreodata vei avea nevoie de un sfat sau o opinie, nu ezita sa ne intrebi.
Si noi o salutam pe Pestiuca! Si ii dorim un acvariu frumos de tot, cu pesti si plante sanatoase!
Multumesc ca ai trecut locatia!

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: