| Message |
|
|
Postare noua la fix 2 luni de cand m-am reapucat de pasiunea asta nebuna numita acvaristica. Am rezolvat cu lumina. Are baiatu' acum 4 neoane T8 de 18W, 2 de 865 osram, 2 de 965 osram. La rugamintea amicilor, atasez mai jos o poza cu noul capac modificat, poate va ajuta in viitoare home-made de capace. Cat despre acvariu, ii merge bine, atat lui, cat si locatarilor. Am mai aruncat ceva plante vechi care nu se adaptasera (radacini innegrite si puturoase  ) si am facut loc Blyxei extrem de generoasa, pe care am plantat-o "la greu". Ii multumesc lui Sandu pentru ele, sa traiesti, sa plantezi si sa cresti plante asa frumoasa la nesfarsit.
@alber, ai avut dreptate, le-am indesit, le-am plantat cu penseta si azi cand am venit acasa niciun picior de Cory nu mi le-a mai scos (cred ca i-ai speriat  )
Mossul (arata super-bine, Sandu, inca o data multumiri), tot de la sus-numitu', inca nu am avut timp sa il pun pe cioata. Promit ca sambata o scot si o umplu toata de Flame Moss si revin cu poze. Pana atunci, cam asa arata noile schimbari ale "omului maro cu mainile intinse" (adica cioata de vita de vie).
P.S. Ca de obicei, nu sunt incantat suta la suta, poate autocolantul acela albastru e prea albastru, poate partea dreapta sufera la capitolul plante "mai inalte" care sa acopere filtrul, poate partea de langa cioata e cheala, inca ma gandesc ce sa plantez acolo, poate nu am nimerit setarile... Astept din tot sufletul critici, sfaturi, pareri, opinii. Fiti duri.
|
 |
|
|
|
Hai ca rezolvaram si cu lumina. Luat doua neoane de 965 18W cu de toate. Maine seara sper sa pun niste poze... mai luminoase.
|
 |
|
|
|
Problema rezolvata. Topicul se poate inchide, in ce ma priveste. Multumesc.
|
 |
|
|
Trei dintre ei le au mijite, al patrulea abia se vad. Le-am infipt si io pana la capat, ca sa nu zic pana la fund  Trebuie musai sa imi iau o penseta, probabil ca dejtele mele cand infig o radacina, alta de langa ea se deranjeaza si tot asa... Multumesc tuturor de sfaturi. Noapte linistita.
|
 |
|
|
|
E posibil, dar am citit si eu chiar azi doua articole despre SAE si cei care NU sunt SAE. Raman la parerea ca sunt SAE ai mei. Acea dunga a doua de care zici nu prea e asa vizibila, nici in realitate, nici in poze. Aripioarele sunt ascutite la varf, nu rotunde ca la acel pseudo SAE. Probabil ca pozele mele proaste induc in eroare. Imi dau seama mai ales la culori, Ludwigia Arcuata fiind (inca) rosie, asa cum am luat-o, desi in poze apare doar o pata rosiatica. In fine, chestie de viziune.
Revenind la Cory-care-scot-blyxele, am incercat sa ii "dau afara" din acvariu, desi sufletul nu ma prea lasa, dar nu am reusit. Dupa juma de ora de minciogat prin acvariu si printre plante, rezultatul a fost nul. Nu am reusit sa ii prind neam. Restul pestilor parca stiau ca nu pe ei ii urmaresc si stateau linistiti. Cory, sa moara calul balan daca am fost macar aproape sa prind unul. Si le pregatisem o galeata cu piatra de aer si apa din acvariu, pietre, o planta... Asta e. Ma hotarasem sa ii dau deoarece scosesera azi 6 tufe de blyxa. Adica m-au cam suparat. Poate la viitorul setup sa ii prind, cand voi scoate toata apa.
|
 |
|
|
Fotografule, daca imi permiti sa iti spun asa  Sa iti zic si io, ca am vreo doua luni pe-aici si ma recunosc in ce scrii tu. Tu fiind la inceput, ai bagat deja niste ”malai” in pasiunea asta, cum am bagat si bagam toti. Si eu la inceput am fost sfatuit (in lipsa de fonduri) sa apelez la mascarile astea de 5 in 1 sau 6 in 1 sau nspe mii in 1. Parerea mea semiavizata, ia-le pe astea ca sunt bune in sensul ca iti faci o idee daca e BINE sau e RAU la tine in apa. Cu timpul, pasiunea creste si poti ramane la stadiul de un acvariu asa, ok, de casa, sau poti deveni nebun, maniac, pardalnic, furios, extaziat, disperat, suparacios, vesel, dornic etc... Cand ajungi la stadiul doi, adica cel enumerat cat mai colorat mai sus oleaca, incepi si te ”cauti” la buzunare sa upgradezi, adica plante mai ”smechere”, pesti mai fistichii, adica vrei sa avansezi, ca te ”mananca” pasiunea de nu mai poti sa te scarpini. E, atunci treci la testele alea profesioniste, treci la bombe CO2 sau chiar la din alea profesioniste. Si eu as vrea 10 acvarii Amano in sufragerie, fo 3-4 ”jungle” in dormitor si niste mamuti cu ciclide pe holul casei. Si astea, acum, maine, repede... Nu se poate. Totul, parerea mea, ca in orice pasiune, se face pas cu pas, incet-incet. Deci, ca sa inchei bula sau parabula, e ok cu testele alea, pentru inceput. In speranta ca m-am facut inteles, ca am dat un sfat bun, ca nu am sarit calul si ca nu am suparat pe nimeni, iti doresc ape limpezi si pesti meseriasi si cuminti.
|
 |
|
|
|
Cabombele ar merge ingradite, sa zicem, ca e o tufa. Dar cu Blyxele mai greu. Asa ca daca nu se potolesc, cu parere de rau ca-mi sunt dragi, dar vor ajunge la donatii. Nu de alta, dar daca oi vrea sa pun si io un covoras de Glosso sau Marsilea sau chiar si Echynodorus Tenellus pe viitor, n-as vrea sa mi le strice ”bagabontii” astia simpatici.
|
 |
|
|
|
Corydorasii albinosi se cam iau de Blyxele mele si de Cabombe, adica le cam dezgroapa radacinile. Sa renunt la ei in favoarea plantelor? Sfaturi?
|
 |
|
|
|
Salut... ”fotografule” si bine ai venit. Arata bine. Ce nu pare ok, zic eu, sunt cele 6 zile (doar) de ciclare, din cate am inteles. Pune niste valori de la teste, sa iti zica cei mai ”batrani” daca e ok coltisorul matale de natura.
|
 |
|
|
|
Daca se poate, eu as cere topicul inchis. Nu-mi plac certurile de genul asta, si mai putin sa le provoc eu. Daca am spus ceva ce nu trebuie, imi pare rau. Nu asta a fost intentia. Fiecare are magazinul lui preferat sau mai multe, in functie de cat e de multumit. Fiecare cauta si gaseste sau nu anumite plante, pesti, hardware, sfaturi, chestii de incepatori/profesionisti etc... Hai sa nu ne certam pe tema asta. Rog din nou topicul inchis, nu mai este de actualitate. Poze cu noii locatari sunt deja la topicul lor.
|
 |
|
|
Revin si eu cu poze cu noile mici achizitii si schimbari. De ieri am trecut si eu pe difuzorul "filtru de tigara". Foarte misto efectul, nu mai numeri bulele "la secunda", ca ies cu miile aproape invizibile non-stop. Fiind asa de mici bulele, se aduna ca o mica pojghita la suprafata, deasupra difuzorului. Cred ca nu sunt probleme. Atasez si o poza cu bulele, una cu noii SAE mancand cumintei alge si inca una cu acvariul general, asa, sa ma mai aflu si eu in treaba la final de week-end.
|
 |
|
|
Sfatul meu, nu cumpara, fa-o din pal. Te duce la 150 de ron maxim. Cauta cu search in site si vezi ca arata cineva intr-un topic mura-n gura cum se face o masa. Asa am facut si eu la randul meu  tot la un acvariu de 126 de litri si mi-a iesit brici. Bafta!
|
 |
|
|
S-a mai inmultit si acvariul lu' baiatu'. Cu 4 SAE mici, doi melci cu tepi, ii multumesc de sfat lui Antoniot (cu melcii), deja de 3 ore mi-au curatat 3 frunze de Crytocorine, sau cel putin asa mi se pare mie  SAE inca stau cumintei "la umbra" cabombei, sper sa isi intre in paine. Si o Ludwigia Arcuata ditai tufa, pe care inca nu stiu unde sa o pozitionez, sa dea "pata" aceea rosie pe care unii mai batrani bine ma sfatuiau.
Cumparaturile de la magazinul de profil de la Tricodava, nu dau nume ca nu e voie, parca. Dar il recomand tuturor, mai ales incepatorilor, au oamenii aia atata varietate de pesti si plante de te doare capul. Bravo, pentru un carcotas am ramas foarte placut impresionat. Revin cu poze cum se limpezeste apa dupa schimbarea de 20%. Week-end placut tuturor.
|
 |
|
|
|
Multumesc. Hai ca il instruiesc pe mester sa scoata optim din ele. Revin si io cu poze marti seara, daca o iesi ceva...
|
 |
|
|
|
Achizitionat 4 bucati din acel magazin din Drumul Taberei. Il recomand. Este de nota 10. Multumesc. Se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Da, brawn, mersi, daca pui niste poze ar fi si mai frumos.
|
 |
|
|
|
off-topic: Lupulet, sa inteleg ca un osram fluora si inca unul 830, adica cele doua neoane pe care mesterica mi le va "introduce" in capacul care deja contine 2 neoane osram 865. Nu, bradare, de ce sa ma supar.
On topic: Omul m-a trimis sa cumpar urmatoarele: 4 suporti etansi de tub neon, 1 droser etans de 2x18W sau 2 drosere, in caz ca nu gasesc unul simplu pentru 2x18W, 2 suporti starter si 2 startere, la fel de etansi, se intelege. Apoi mi-a zis ca s-ar putea sa gasesc droser de-asta mai smecher care contine in el starterele si suportii, daca nu e electronic. Daca nu m-am facut inteles, asta e. Sper sa cumpar ce trebuie si rezultatul sa fie cel dorit, adica 72 de wati.
|
 |
|
|
Problema luminii... Am doua neoane t8 osram de 865 18W in capacul original al acvariului de 126 de litri. Un mesterica s-a oferit sa imi taie partile din fata ale capacului, adica cele trei usite, si sa imi mai inghesuie inca doua neoane. Cele doua noi tuburi fiind inghesuite, ma gandesc ca lumina ”de pe fata” va deveni automat mai puternica decat cea data de neoanele din spate. Intrebarea: Sa pun alte tuburi fata de cele pe care le am? De alta intensitate, alta culoare, daylight, galbene, roz...? Sau sa mai pun tot doua clasice osram de 18W? Multumesc de sfaturi, idei, etc-uri...
|
 |
|
|
|
Ionutz, e numai bine ce fac sanitarii tai. Lasa-i sa se joace si sa isi faca treaba. Ai mei au zile cand stau numai cu cardul celorlalti pesti si zile cand se ascund ”la umbra” si rumega in tacere pe fundul apei.
|
 |
|
|
|
Hai salutare lume. Revenim la problema luminii. Mi-a venit un mester care zice ca imi baga inca doua neoane, pe langa cele doua osram 865 de 18W. Cele doua viitoare vor veni exact in locul celor 3 usite din fata, care le va taia si va inghesui acolo inca 2 tuburi, el stie cum. Acum intrebarea. Avand in vedere ca aceste doua tuburi vor fi in fata si vor fi mai apropiate unul fata de celalalt, decat cele doua de pe spate, sa pun tot osram de 18W daylight? Sau sa optez pentru altceva? Sfaturi, idei...
|
 |
|
|
|
|