| Message |
|
|
Bravo, Don, arata bine. Preturile cam asa sunt la Horn, nu ai ce le face cand le iei de-a gata. SI eu am spart o gramada de bani in iulie cand am inceput cu asta de 126 de litri. Nu ma pricep prea bine ce ar merge prins in Manado, dar banuiesc ca fiind mai fin, ar merge ceva gen echinodorusi, blyxa, sagittaria, ceva cu radacini mai pivotante si mai puternice. Cioata musai tre sa o ornezi cu niste moss din belsug presarat cu niste anubias nana. Parerea mea. Ape limpezi, vivipari vioi
|
 |
|
|
|
Nu ma pot abtine. Ti-am citit a doua oara postul si nu pot decat sa zic ca esti pe departe cel mai agramat incepator de ceva vreme incoace. In halul asta a ajuns scoala in zilele noastre? Scuze adminilor ca sunt asa dur, dar asa merita generatia Pro. Punct.
|
 |
|
|
|
Spike, prima rugaminte, treci pe la "despre noi" si prezinta-te. A doua, te rog eu din suflet, invata oleaca de gramatica. Reciteste-ti postul sa vezi in ce hal ai scris. Pe bune, un pic de respect, macar pentru sine, daca nu pentru cei de pe site.
|
 |
|
|
|
Citit deja, sarumana Dolly. Acum astept sa vad daca le si place la mine acasa... Noapte mirifica tuturor
P.S. Plantat, tuns restul plantelor, gatit ceva cu usturoi...mmmmm, spalat copil, hranit, culcat... mi-e un somn de nu va vad, off-topic (ma-sa e in delegatie, sau tim-bilding, sau cum le-o zice la multifunctionalele astea).
|
 |
|
|
|
Am mai plantat oleaca acvariul, datorita lui Sandu si ale lui Blyxe. Arata foarte bine plantele, sper sa se si prinda si sa le mearga bine. Atasez niste poze, de amorul artei. DIn nou scuze pentru calitate, atat poate aparatul cu tot cu ISO -1, la care pare sa iasa cel mai bine.
|
 |
|
|
|
Sandu, blyxele s-au instalat cu bine la mine in acvariu, mai ales cele maronii. Iti multumesc si imi doresc sa se prinda si la mine.
|
 |
|
|
|
Stapanul saracu se chinuie si el cum poate sa nu apara probleme in acvariul piticilor, dar na, asa e la inceput, nu ies toate bine din prima. Algele sunt Fuzz si vreau sa incerc cu piticaniile de SAE sa vedem daca ma scapa de ea, cealalta varianta ar fi sa arunc/tai frunze, tufe si plante. Maine ajung micii locatari la mine. Abia ii astept.
|
 |
|
|
|
Mersi, colega, salutari nocturne. Predau stafeta ca maine la 6 jumate ma ia "colega" de 9 luni in primire. Toate bune.
|
 |
|
|
|
Kmol, mersi cu m mic pentru aprecieri, e inca uratel, dar ma stradui, cat imi permite timpul. Ne vedem noi, nu-i bai, intr-o seara, timp sa avem.
|
 |
|
|
|
Tocmai ce am studiat-o mai cu atentie. E un fir de echinodorus barthii cu 5 frunzulite, din care 3 rosiatice spre mov.
|
 |
|
|
|
Planta care pluteste este Stratiotes-ul dupa ce i-am tuns firele mari, in asteptarea unor eventuali pui. In stanga langa tufele de valisneria am bagat niste Sagitaria, sper ca nu am gresit-o. Iar langa echinodorus in dreapta, in fata lui, este un Echinodorus cumparat de curand, al carui nume nu il stiu. Tenellus cumva? In fine, stiu ca le stiti, vroiam sa vad ce prostii mari spun eu. Las valurile de critici si idei constructive sa ma napadeasca.
|
 |
|
|
Maine ma reped pana la reef, sper sa gasesc niste SAE. Si apoi "plantez" vita de vie si eventual mopanul cu niste staurogyne (6-7 fire), sa vedem daca merg la mine in habitat. Apoi voi scoate si voi "curata" tufele mici de valisneria, nu prea le merge bine  . Iar frunzele mari si ingalbenite de Echinodorus le tai, am inteles ca e mai bine decat sa il scot cu totul si sa le rup. Si las doar puii. Cabomba iar necesita tundere si replantare. Iar bacopa, din pacate, nu merje deloc, am sa renunt momentan la ea. Nici crytocorinele mici din centru nu dau semne de pui sau niscaiva crestere. Idem microsorumul. Atasez si o poza, am facut-o cat de bine mi-a permis aparatul.
P.S. Nu ma las cu plantele nici platit greutatea mea in aur. Desi cu 76 de kile de aur as fi departe...
|
 |
|
|
|
Salut, old friend. Ai PM.
|
 |
|
|
|
Dolly, stiu magazinul, am fost de vreo 2 ori pe la ei. Am plecat cam cu mana goala. Motivele nu le comentez aici si acum.
|
 |
|
|
|
Acum merge si la mine linkul.
|
 |
|
|
|
Nu am avut timp de umblat. Am zis sa incerc aici, sa merg pe mana "oamenilor mei" acvaristi. Coralis si Hornbach sunt situate intr-o zona a capitalei foarte greu accesibila cu masina, adica iti bati copiii pana ajungi acolo. Iar sa ma duc seara dupa munca, dupa ora 7-8, nu mai sunt deschise. Dar o sa ma stradui sa ajung.
|
 |
|
|
|
Subscriu, asa arata elodeea mea cand crestea cam 2-3 cm pe zi si ajungea sus, devenind "planta de suprafata".
|
 |
|
|
E, mai facuram un pas mic spre o lume acva-gigantica, sa parafrazez fraze celebre. Am pus cele doua neoane osram fluora 865, in locul celor doua Sylvanii thailandeze. Care aveti SAE mici, cerseste si baiatu, pe bani...
|
 |
|
|
Mersi ciprian. Daca nu ai batrani, sa ii cumperi.  Reformulam, CUMPAR 3-4 SAE micuti. Astept oferte si din tara.
|
 |
|
|
Sper sa iau curand, mersi de incurajari. Azi am luat si tuburile cele bune osram fluora 865, la sfatul ”batranilor”. Abia astept sa le pun sa vedem ce lumina voi avea. Sper ca plantele sa inceapa sa ”lucreze” si ele cu mine. Pestilor le merge bine, de 2 luni nicio ”nefacuta”, cu plantele am batai de cap acum. Dar le rezolva baiatuuuu pe toateeee.
|
 |
|
|