[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Message
Multumesc, baieti. Deja de ieri incepuse sa ma bata gandul "sa-mi refac mana" cu un acvariu mic si ceva plante, poate ma apuca dorul de ala mare Fac rost de un acvariu de 10+, bag si filtrare si bec si revin cu amanunte, daca e necesar...
Un vechi prieten (momentan retras) cere sfatul vechilor sai prieteni. Fi-mea (da, face 11 ani curand!) a vrut un Betta de Sfânta Marie. Pestele l-am luat din Hornbach, plus pietris de 2-4 granulatie, fulgi de papa, lichid albastru de tratat apa de la JBL si un bol (de fapt un bol de punci luat de la Kika) de 4,5 litri. Ca sa îi fac moftul copilei, ca nah, stiti si voi cum e. Daca nu te apuci, nu te vei mai apuca.
Bref, apa e cam 3,5 litri, temperatura e la vreo 26-28, depinde cât ajunge aerul conditionat la el. Aaaa, am plantat si o Cryptocorina, ca sa zic si eu ca e un "plantat", ca pe vremuri. Hai, ca iar am lungit-o...
1. Ce acvariu/bol îmi recomandati? Minim 7 litri? Ca bolul este, evident, ceva de moment.
2. E musai nevoie de bec si filtrare pentru oratania asta de Betta? Ca nu ma pricep la de/astea mici...
As pune si 2-3 poze, dar nu mai stiu cum...


P.S. Pentru fratii mei care ma cunosc personal sau virtual, de pe forum: nu am aruncat/donat/vandut/aruncat nimic din setupul vechi. Sunt toate la un prieten, în boxa, pregatite de un nou setup, cândva când voi gasi momentul ideal.
P.S. la P.S. Doamne, scriind acum realizez ce dor mi-a fost de voi si de forum si ce dor mi-e de-un plantat... Pfoai, mama...
Donarea s-a incheiat cu succes, va multumesc frumos de gazduire. Ape line tuturor si ne-om mai auzi cand m-oi reapuca de microbul acvaristic. Se poate inchide. O zi buna.
Dorin si-a rezervat pestii si melcii pentru maine dimineata la 9, deci mai pe romaneste am cam dat totul. In caz ca vreunul se razgandeste, revin cu noutati. Pana atunci, donatia s-a cam incheiat. O seara buna tuturor. Si scuze celor care nu au avut noroc.
Anubias rezervat catre... anonim, ca e greu sa spui numele la telefon, restul plantelor rezervate complet Alexandrei. Raman pestii si melcii asasini. Rogu-va, nu ma lasati sa ii dau pe apa Dambovitei, mi-au fost parteneri de viata 3 ani. Cine se baga la pesti dau bonus 2-3-4 creveti cherry mari 2 cm, care fac pui des. Am avut minim 50 de pui pierduti in malul de pe fundul acvariului, deci sunt prolifici
Adaug 4-5 "ramurele" de marsilea lungi de 5-6 cm. Erau in substrat.
Pana marti maxim tin plantele in galeti si pestii cu anubiasul intr-un acvariu de 30 de litri.
In urma rebrenduirii, donez tot ce inseamna plante si pesti. In speta, vreo 10-12 black tetra ternetzii "batrani" de 3 ani si ceva, dar se tin foarte bine, sunt sanatosi, 3 Rasbora Arlequin si niste melci asasini. Ca plante am o tufa mare de tot de moss, poate flame sau christmas, nu mai stiu de care este. O cioata de vreo 30 cm acoperita cu anubias in stare buna, vreo 5-6 manunchiuri. Un pui de nufar cu vreo 5-6 frunze maricele, 3-4 cm. Un bolbitis destul de maricel si stufos. Foarte multe fire de Cryptocorine. o tufa mica de Microsorum pteropus 'Windelov'. Inca 10-12 fire de ceva verde-rosiatic la varf, ceva gen lymnophila, dar nu mai stiu exact de care e. Apar unele din ele prin ultimele mele postari de pe "holandeza de giulesti reloaded" http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/380/17251.page. De maine dimineata pot incepe donarile. Doar pe telefon si doar pe Giulesti, la Mega Image. 0722.335036. Ionut.
Schimb capac clasic de 80x35, cel de la acvariul de 126 l. In afara celor 2 neoane de 18 standard, s-au mai "mesterit" inca 2 neoane de 18, prin introducerea a doua drosere inauntru. Momentan merg 3 neoane, habar nu am de ce nu mai face contact al patrulea, probabil un baiat mai priceput in electronica ii da de cap. Atasez doua poze mai jos, sa va faceti o idee despre cum arata instalatia. Din afara, logic, nu se vede nimic inestetic.
Il schimb cu niscai teste de apa folosite, de orice fel, sau cu plante gen tufe, blyxe, pogostemon, crytocorine sau alte plante de genul asta. Sau daca e cineva care chiar are mare nevoie de un capac cu mai multa lumina, dar nu are nimic de dat la schimb, asta e, il donez bucuros.
Multumesc de moss... boss, ca sa rimeze. Fi-mea m-a taxat dupa ce ti-a vazut "tankul" - tati, tu de ce nu ai asa acvariu mare si frumos ca nenea ala?
Mersi, fanica. Inca ma gandesc daca sa mai bag si substrat, sufera la capitolul mutari/permutari eventuale in acvariu la plante, cunoscuta fiind firea stapanului de a tot muta, pana ajunge pe placul sau scape-ul Si varianta de dupla ma tenteaza, o galeata de 20 de litri de la pepica ar fi suficient, la sfaturile lui Antoniot, in al carui acvariu am vazut pe viu cum arata. Nu pare granulatia prea mare. Plus ca pare ca resturile/jegul etc. s-ar duce mai bine printre pietricele, la manado ar mai "zabovi" deasupra substratului. In fine, bune ambele variante, acu oi vedea eu la momentul respectiv.
Revin cu noi intrebari, re-setupul apropiindu-se cu pasi moderati...
1. SUBSTRATUL: As opta spre MARO, adica ceva JBL MANADO. 10 kile sunt suficiente la 126 de litri? E suficient doar Manado sau mai trebuie si altceva pus? E ok pentru o combinatie de gazon cu alte plante gen tufe, Cryptocorine, anubias, bolbitis, blyxa etc... si niscai lemne cu moss pe ele? Optiunea dupla cred ca e prea mare la granulatie? Aveti si alte idei, pastrand fondul maro pentru substrat/pietris?
2. In ideea ca voi vrea sa pastrez fauna existenta, in speta Gymnocorymbus ternetzi (black tetra) plus Harlequin rasbora, pot rezista 15 tetra plus 3 rasbora intr-un acvariu de 30 de litri, cu are, cu apa din acvariu mare, 3-5 zile, cat as face o ciclare la noul setup?
3. La noul setup, sa zicem ca 2 zile filtrul extern va functiona intr-o galeata, ca sa nu piarda bacteriile, iar apa pusa va fi 50 litri apa curata, 50 litri apa din vechiul setup, merge sa fortez ciclarea la 4-5 zile, in conditiile date, ca sa nu tin prea mult pestii inghesuiti? Multumesc anticipat
COltul tau verde, bre, arata in realitate de un miliard de ori mai bine decat in poze. Ma bucur ca am avut ocazia sa il vad pe viu, e o placere.
Hai sa mai intreb si eu una-alta, ca un incepator ce am devenit iar:
1. Am pozat pelicula care imi apare la suprafata, nu mai e "uleioasa", e sub forma unor particule albe multe. Filtrarea este la maxim, spray-bar pe aproape toata lumgimea bazinului, bate din peretele din spate in cel din fata, circulatie e "cacalau", mi-e ca aditia de CO2 nu mai are valoare daca fac mai multe valuri.
2. Grupul de ternetzii sta speriat prin colturi, desi nu am dat drumul la 3 neoane, adica 90 de wati, ci merg pe 60, iar seara doar un neon, adica 30. Nu s-au obisnuit oare cu lumina suspendata? E lumina suspendata mai puternica decat cei 54 de wati din capacul initial? E posibil sa nu mai asa multe plante dupa care sa se ascunda? Cand inchid lumina se disperseaza si isi vad de treaba.
Curatat anubias, tratat, am aruncat mult din el, au ramas fo 5-6 pui curati. Am mai bagat niste plante de la colegul Alex21ro, multumiri pe aceasta cale. Deocamdata il las sa isi revina oleaca dupa schimbari. Cred ca voi deschide un nou jurnal la rubrica dedicata de pe forum, atunci cand voi incepe noul setup.
O poza cu lampa montata, deocamdata cu 2 neoane, pana se obisnuiesc pestii cu noua organizare. De luni trec in premiera la 90 de wati
A se ignora jegul care mai e pe geamuri si de pe la colturi, imputinarea plantelor, anubiasul partial negru, partial verde, aspectul hidos al holandezei care candva era frumusica etc. O iau si eu la drum step by step, catinel. Suntem in rebrenduire, deci inca ne "regasim", atat mandea, cat si holandeza.
Mersi, Fanica, il intalnisem si eu in cautarile mele dar vroiam sa imi intaresc convingerile. Cum imi fac timp, il scot, curat, spal temeinic, il eliberez de frunzele care sunt batrane si negre total, fac si tratament si vedem ce o mai fi. Azi am pus mana si pe lampa, cat de curand o pozez pe acvariu. Trebuie doar sa fac rost si de un T8 de 30 de w, avand momentan 2 functionale. Arata putin inestetic in sensul ca iese un pic (mai mult) in afara, dar aia e, macar voi avea 90 de wati la 100 de litri... Altceva, vorba romanului. O saptamana usoara tuturor.
Asa arata anubiasul, in mare parte... sper ca imi mai amintesc cum sa pun o poza[img]
Tufa are cam dimensiunile unui cub cu latura de 15 cm. Banuiesc ca inlaturand toate frunzele negre tot mai raman cu o tufa mare sanatoasa...
Mda, asa voi face, oricum imi trebuie un uichend intreg pentru mutare, care va fi undeva peste 3-4 saptamani minim. In timpul asta filtrul ala spalat semitemeinic (am incercat sa nu storc toate bacteriile din el cu apa de la robinet) se va reincarca. Intre timp ma voi obisnui cu lampa, vad cum evolueaza anubiasul si ma gandesc la ce va fi in noul setup de la birou. Week-enduri placute sa avem.
Sa traiesti fanica, uite tocmai ce m-am benoclat prin "lucrarile" tale din sticla, frumoase, ai avansat, nu gluma... nebunule care esti tu nebun (parca ti-am mai zis asta acu fo 2 ani)
Asa, deci, lampile alea de zici tu e oleaca scumpe, cred ca duminica achizitionez acea lampa resun cu 90 de w, macar o perioada merg cu ea, pana imi revin la nebunia de acu 2-3 ani, daca oi putea. Si oricum pe langa 3 neoane de 18 W obosite... orice e mai bun, scap de capac, scap de condens, de mutat bla bla bla
Referitor la reset complet (nu mai tin minte de unde se dadea citat ca sa nu mai scriu mereu ce ai zis tu) asa ma gandeam si io, asta inseamna ca mutand magaoaia ma voi trambala cu nisip spalat dupa mine in pungi si pestii in bidoane cu apa din acvariu... cu ei inauntru nu merge mutat... sau nu vad io cum...
Ideea era sa scap de ciclare.
Pe scurt, ma gandesc ca in maxim 5-6 ore as putea, teoretic, sa prind pestii, sa ii bag in bidoane, sa spal pietrisul, sticla, sa desfac dulapul, sa le bag in masina, sa mut toata mataraia la birou, sa le montez, sa pun apa "buna", plantat easy, pus pestii, pornit filtre, lumina... Sper sa imi si iasa. Varianta a doua ar fi sa donez pestii si sa o iau de la capat cu ciclare etc... plante noi, pesti noi... FIltrul e spalat acum 5 zile cand m-am hotarat sa "imi revin" p-aci.
Despre anubias, sa nu stii ca nu pare BBA, stiu ca aia e ca niste smocuri mici si negre... Asta e chiar o negreala care cum zici tu e posibil sa se ia la degete. Scoatere, taiere frunze negre, replantare pe cioata si io ma gandeam, asteptam o confirmare. As mai putea sa il scot separat intr-un acvariu mic si sa il "sparg" la bot cu tratamente, ca sa nu afectez pestii... zic si io...
Despre CO2, nu e stricat, e lenea mare, si oricum daca ma mut cu el, nu are rost acu 2-3-4 saptamani sa ma mai ambalez...
Cat despre revedere, ma bucur sa ne reauzim. Toate cele bune.

L.E. Am exagerat cu 5-6 ore, sunt un tampit, am vrut sa zic 2 zile, cu pestii si filtrul lasat sa mearga in galeti, apa pastrata in bidoane/galeti, un filtru intern aditional lasat si el sa mearga in galeti, cred ca ar rezista bacteriile.
Cat despre anubias, nu vroiam sa il scot sa il curat, ca mai pastoreste in el niscai 6-7-8 creveti red cherry, cam atati mai am din 50. Dar il voi poza maine - promit - sa il vada si ochiul vostru, daca e negreala sau BBA.
L.E.2 E mai bine sa spal pietrisul si sa il pun asa spalat cu ce o mai fi prin el, substratul de sub de la Tropica, tot ce a mai ramas prin el, fertilizanti, bile etc... decat sa pun un nou substrat plus pietris deasupra, toate noi ? Presimt ca e o intrebare retorica...
@ioanis Multumesc, stiam si eu ca voi reveni, nici nu am plecat nicaieri, doar am luat o pauza de la "nebunia" frumoasa a acvaristicii
@viulian, multam de informatii.
Se pare ca am bulan si am si gasit o lampa. Cer sfaturile "batranilor" daca e bine ce iau, si anume

Lampa externa acvariu 1100mm RESUN
Reglabila maxim 1100 mm
Lampa cu 2 x T8 30W modificata pentru 3 neoane tip T8 30w cu drosere electronice extern montate pe cablu cu posibilitate de comanda aprindere separata pentru fiecare neon
[i]
Pretul este de 170 de ron.

Adica voi avea 90 de Wati la un 100-110 litri, ceea ce zic eu ca e decent. Problema mica vor fi cei 15cm care ies in afara acvariului, lampa avand 110 si lungimea la mine 80, dar nu cred ca deranjeaza. Pareri pro si contra?
 
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com