[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce fel de neoane?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema luminii... Am doua neoane t8 osram de 865 18W in capacul original al acvariului de 126 de litri. Un mesterica s-a oferit sa imi taie partile din fata ale capacului, adica cele trei usite, si sa imi mai inghesuie inca doua neoane. Cele doua noi tuburi fiind inghesuite, ma gandesc ca lumina ”de pe fata” va deveni automat mai puternica decat cea data de neoanele din spate. Intrebarea: Sa pun alte tuburi fata de cele pe care le am? De alta intensitate, alta culoare, daylight, galbene, roz...? Sau sa mai pun tot doua clasice osram de 18W? Multumesc de sfaturi, idei, etc-uri...

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Nu-i problema daca vei avea lumina mai multa in fata, de obicei acolo ai plante mai mici(mai scurte, gazon etc.) care au nevoie de mai multa lumina.
Treaba e sa nu ai prea multa lumina deodata si sa te trezesti cu alge.
Daca vei avea cate un droser pe tub te sfatuiesc sa lasi la inceput doar unul aprins, si dupa ceva timp sa-i dai drumul si celui de-al doi-lea.
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema rezolvata. Topicul se poate inchide, in ce ma priveste. Multumesc.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: