[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Poza...ce sa zic...se vede o umbra care pare ca are coada cam ca la fin rot. In fine, aplica tratamentul si ai sa vezi. Nu stiu daca marirea temperaturii e o solutie. Boala apare ca urmare a calitatii proaste a apei din bazin. Asta inseamna ca nu prea ai facut schimburi regulate sau nu ai aspirat bine substratul, prea multa mincare ramasa neconsumata, plante in descompunere sau mai stiu eu ce.
Mai bine aplici JBL Ektol fluid si JBL Atvitol cf prospectului. Si ai grija la igina bazinului de acum incolo.
luci92050 wrote:
de subliniat..ca in zilele astea de n-am avut incalzire.....apa a devenit albicioasa...de aceea am schimbat ieri circa 90%...

Apa nu devine albicioasa din cauza asta. Altul trebuie sa fie motivul. Si sa nu mai faci niciodata schimburi de apa in cantitati asa de mari. 10-15% din vol acvariului. Mai bine putin, dar mai des. Si sa nu ii supui unor socuri termice, ca se imbolnavesc, le scade imunitatea. Pot da imediat in gris, sau in altele.
Acum vezi ce faci cu dumnealui. Ia ceea ce scrie acolo si se rezolva.
Uita-te aici http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2 - si vezi daca e cu adevarat fin rot. Sa nu ii pui un diagnostic gresit. Poate sa fie altceva. Si vezi ca da si tratamentul. Daca nu te descurci, intreaba.

Si da, separa-l. Orice peste bolnav se separa pentru tratament.

Daca poti sa ii faci o poza, ar fi si mai bine. Dar sa fie cit de cit clara.
Nu ti-ar placea niste pesti de cird? Sunt o multime de specii care se pot asocia fara probleme. Poti lua in calcul si varianta aceasta. Mai ales ca ai bazinul mare si poti pune destui.
Bravo. Ai sa vezi ca valorile apei vor fi in curind ok. Si incet, incet, vor disparea si algele - daca le ai. Orice acvariu proaspat setat se mai confrunta cu unele alge care dispar dupa ce acesta se maturizeaza.
ThePhotographer.ro wrote: momentan am schimbat apa

Ce cantiate ai schimbat? Ai mai pus vreo substanta?
Elodea - http://en.wikipedia.org/wiki/Elodea
Egeria densa - http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=92

Seamana si nu prea. Vezi ce scrie la fiecare. Si uita-te cu atentie la frunze.

Dar oricum ar fi, ambele sunt bune pt ciclarea bazinului.
Si unde mai pui ca Ceratophyllum, Pistia si Egeria densa previn intrucitva si aparitia algelor. Iar pina nu se stabilizeaza cit de cit acvariul, ar fi bine sa te limitezi doar la citeva specii de plante - cele mentionate deja. Nu baga feritizanti inca. Nu mai tin minte de ce ai pus bilele de la JBL in substrat...parca aveai Blyxa si inca ceva, tot pretentios. Nu sunt tocmai potrivite acum. Dar, cu putin noroc si cu indeminare, ai sa vezi ca le poti "pacali" - daca esti dibaci si o scoti la capat cu bine.

Totul e sa nu te descurajezi. Iar daca iti apar alge - Doamne fereste!!! -sa nu bagi vreo solutie impotriva lor. Exista si alte metode mai blindute de a scapa de ele.

LE - cred ca am postat in acelasi timp. Ia de citeste ce ti-am scris. Iar daca ai probleme cu algele, incearca sa pui poze clare sau fa o descriere cit mai amanuntita.
Eu zic ca exemple de acvarii pentru betta are destule. Haideti sa ne oprim aici si, daca mai are nevoie de ceva, ne va intreba, ok? Multi dintre noi am avut sau avem betta, asa ca il putem ajuta oricind.
Si Ceratopteris, Egeria densa, Elodeea - le poti planta sau le poti lasa la suprafata. Noroc cu djphazer ca uitasem de asta.
Asculta-l pe Minnardy ca stie el ce zice.

E adevarat ca testele 5 in 1 de la JBL sunt cum sunt, dar asta e. Teste adevarate ti-am zis unde gasesti.
Daca nu gasesti Clearmec, poti face urmatoarea treaba - schimburi de apa din 2 in 2 zile - cu apa statuta, normal, in care sa adaugi Easystart si Aqua-San conform prospectului. Sau vezi daca gasesti ceva bacterii din gama ProdiBio pentru ciclarea bazinului. Aspirarea substratului obligatorie si mincare putina.

Si nu te speria, ca nu e chiar asa dramatic.
ReluOlaru wrote:Pai d-aia am zis ca sunt dificili, mai ales ca am aflat ca se si inmultesc al naibii de repede.

Carasii? Nu se inmultesc chiar asa de repede...Dar sunt tare dragalasi si gratiosi. Cine dispune de un acvariu mare sau de un pond..dar asta e deja alta poveste.
ReluOlaru wrote:
Legat de limpezirea apei, o bila alba ( daca mi-e permis ) baietilor de la reef !

Pai daca tot le dai o bila alba, atunci mai fa-le o vizita si mergi cu incredere pe mina lui George. Iti va spune el ce pesti mai merg cu Musetel.

Ca fapt divers - carasii nu sunt pesti dificili. Sunt destul de rezistenti, dar sunt pesti de apa rece. Si, cum iti spuneam, au nevoie de un spatiu mare, un filtru puternic deoarece fac muuulta mizerie si mai au prostul obicei sa includa si unele plante in meniu.
alexacv wrote: Inca nu mi-ati dat un sfat: de unde le-as putea cumpara?

Aici pe mine m-ai prins. In magazinul de acvaristica de unde imi fac eu umparaturile nu le-am vazut. Ce ar fi sa urmaresti Donatiile? Era la un moment dat cineva - dar zau ca nu mai stiu cine - care avea Pistia. Poate apare si Ceratopteris.

Daca ai putin timp si rabdare, arunca un ochi pe acolo si poate ii dai un PM persoanei respective sa te aibe in vedere.
aco wrote:... problema e ca nu am gasit terase de-a gata si le-am improvizat din niste ghivece de flori taiate si lipite in forma dorita.

Original! Nu stiu citi s-ar gindi la asa ceva. Acvariul e oricum foarte aratos, daca pot sa zic asa. Dar, avind in vedere ca pozele sunt mai vechi, sunt convinsa ca acum arata si mai bine.
aco wrote:
Nu ma injurati pentru plasticul cu care am delimitat terasa, de saptamani bune caut altceva mai estetic

Poti sa pui niste plante in fata terasei, daca nu iti place cum se vede. Uite aici un tutorial, daca ai rabdare sa il citesti si te poti orienta cit de cit.

http://www.fishkeeping.co.uk/articles_10/aquatic-terrace-within-your-aquarium.htm
djphazer wrote:Dolly pot sa te contrazic putin ? Promit ca doar putin .

Normal ca poti. Oricind, ca nu e nici o suparare. Am facut insa afirmatia aceea pentru ca la mine chiar nu a mers. S-a "topit" vazind cu ochii. Mi s-a si spus, dar am vrut sa incerc si eu. Apoi, din cite am mai citit, asa am inteles - chestia cu lumina si CO2. O fi si chestie de noroc, de la cine ai capatat-o , habar n-am.

@alexacv are oricum o multime de plante de suprafata din care poate sa aleaga. Iar daca va alege riccia si ii va merge bine, mie nu-mi ramine decit sa ma bucur pentru el!
Bun venit, Aco!

Ne bucuram sa te avem printre noi! Si abia asteptam si poze!
Felicitari pentru acvariu! Pentru inceput, arata foarte bine! Mai are nevoie de ceva plante - a se citi mai multe , poate de inca o buturuga, o piatra, ceva, pe care vezi tu cum le decorezi, ca modele ai destule pe aici.
Just4M3 wrote: ...sugestii ceva? )

Tie cam ce ti-ar placea? In afara de africani si carasi? Fa o lista si o supunem la vot. Tu mai pui, noi mai scoatem. Glumesc, sper sa nu te superi.

Dar serios vorbind, orienteaza-te spre citeva specii care iti plac si vom vedea citi poti pune, daca sunt sau nu compatibili si vei vedea ce acvariu superb iti va iesi.
axl07 wrote: si am de gand sa mut 90% din apa din acvariul vechi la care sa adaug apa invechita.
E foarte bine.

axl07 wrote:Bineinteles si filtrul va fi mutat din acvariul vechi in cel nou. Sper sa nu "reusesc" sa deciclez filtrul cu operatia asta

Daca faci operatiunea rapid si il bagi repede in functiune, bacteriile nu vor muri. Pina iti aranjezi substratul si ce mai ai de pus in acvariu, e bine ca filtrul sa stea in apa din celalalt acvariu si daca e posibil, sa functioneze. Asa, bacteriile nu vor suferi in nici un fel.

L.E. Testul e bine sa il faci cu otet alimentar, din acela care se pune la muraturi. Otetul de mere e mai slab.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: