[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
eu am avut rezultate mai mult decat multumitoare cu osram 865 si 965
mie unul mi se pare prea mica inaltimea de 35,mai bine o faci de 40.
daca scazi fundul + cat ramane liber sus de la buza sticlei pana la luciul apei ajungi la o coloana de 36/37cm.
nu se intelege, ce planta e.
Unde ai gasit poza, nu este si un site , unde indica toate informatiile despre acvariu?
sau cel putin o alta poza
vad ca blyxia o duce bine
dar in partea dreapta (hemiantus cred ca e) ce e asa de zburlit :-)
pc.ciprian wrote:asteptam cu nerabdare

asteptam
eu unul consider acel capac o prostie.
ca sa bagi inca un tub, ai putea sa-l bagi doar in fata, deoarece in spate nu-ti permite din cauza filtrului biobox1.
Iarasi e greu sa-l montezi in fata, deoarece ai portita pentru deschidere.
Uite ce am facut un coleg de-al nostru tot din iasi, avand acelasi acvariu ca si al tau.
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=8098&postdays=0&postorder=asc&start=45
A inceput parca sa schimbe tuburile cu 18w, dar a trebuit sa perforeze capacul, pentru a incapea (tuburile parca au 60cm), deci fara sa strici estetica nu poti face prea multe.
O alta posibilitate ar fi sa inlocuiesti acel capac, si sa-ti faci tu unul, care sa-ti permita mai multe posibilitati.
Acelasi lucru care l-a facut si #cibserg (Sergiu)
Eu sunt Pro pentru a inlatura acel filtru si sa bagi unul extern (te va ajuta foarte mult la estetica, dar asta cand crezi tu ca esti dispus sa investesti)
Rasfoieste toate paginile acelui link, cred ca te poate ajuta cu multe idei, cum ai putea modifica acel acvariu, si sa-l dedici plantelor.
Un alt atu pentru a folosi tuburile de 18w, ar fi ca le gasesti mai usor decat cele de 15 w, iar cu 2 tuburi de 18w, te apropii mai mult de 1w, per litru.
Abia astazi am reusit sa vad ca platele mele si-au revenit.
Dupa un soc puternic, la schimb, Am pierdut tot Pogostemonul si Toninele, Sper sa le inmultesc la fel de rapid ca prima data.
Am atasat si o poza cu ventilatoarele:
image
Si asa arata per total
image
Plantele sunt inca in perioada de acomodare, dina cest motiv nu-mi permit in treming, in schimb sunt multumit ca nu am pierdut mai mult, avand in vedere ca temperatura mea este de 29/31 g.C
Eu am folosit mufele, de la alimentarile pentru Calculator:
imageimage
image
Bine ai venit
Astazi am terminat de montat 6 ventilatoare (dimensiuniile lor fiind 5x5 cm), in capac, Totul e
Cu aceasta cale, va multumesc pentru urmarire cat si pentru sfaturile date.
De acum ne vedem la "acvarii de vis"
Inchis
un asemenea hranitor are circa 10/15 cm inaltime.
Vezi daca iti incape sub capac, sau sa-l asezi cumva deasupra capacului daca ai o portita mai mic pe unde sa curga mancarea.
Eu am avut de la resun, dar l-am vandut, deoarece setat la minim varsa mancarea prea multa pentru pestii mei (orice tip de hrana)
nu stiam ca sunt mai multe specii, iaca asa mai invat si eu
nu m-am referit doar la Marea Neagra
nu cumva sunt 2 specii de caluti de mare?
Una protejata de lege si alta care se vinde de altfel si in magazine , fiind reprodusi in captivitate?
ReBella wrote:Oare cum de stiu ele sa se stranga inainte de a se inchide lumina si la aceeasi ora in fiecare seara ?

ce am observat la mine.
De exemplu iarna se strang cand soarele apune, in jurul orei 18/19 , vara mai tarziu. Oricum eu am experimentat un soc de lumina in intervalul asta cand ele se strang si nu o data, de multe ori, si de fiecare data am prins diferite alge.
Poate ne spune cineva mai batran cum de ele stiu ca soarele apune , chiar daca acvariul e puternic luminat
e greu de spus daca s-au format alge asa rapid, dar nici substratul sa se fi ridicat prin masa apei, Asta doar daca nu ai scos plante recent, sau ai pesti care sa-ti scurme din substrat (sae,cae,botia coridoras,ancistrus, etc)
Daca ti s-a depus pe frunze, baga mana si le misca putin sa le cureai,altfel risti aparitia unor alge pe frunze (straghorn)
Verifica sa nu ai un curent de apa puternic jos pe langa substrat care sa-l deranjeze.
Si asteapta pana maine sa vezi daca apa mai este tulbure sau nu, dar inainte verifica tot ce ti-am scris
cipj wrote:Si oricum nu au cum sa stie ele cand e apus de soare ca nu bate soarele de loc in hol, unde e acvariul.

asta crezi tu, dar defapt nu e asa
seara insemna ce ora?
Eu unul sunt total impotriva luminatului dupa ora 21/22 cand plantele se inchid.
Zic asta deoarece de fiecare data cand incercam sa fortez plantele cu lumina, desi afara era apus de soare, aveam probleme de algele.
pe mine m-a costat o placa de 180x206 167 Ron
Nu e chiar ieftin.... dar nici scump, si bricolarea... e o placere
mc,Rebela nu stiu daca gasesti... destul de posibil sa fie dar si sa nu fie.
Eu am aflat de komatex de la un " batran " din iasi, iar firma e undeva in afara iasului.... deci, mai greu e pana gasesti de unde sa-l luati
Luati-va un batran in oras se merita
este facut din Komatex de 8mm.
Se taie binisor cu un kuter.
La imbinari am folosit suruburi (imi permite grosimea)+ un strat de silicon sanitar, ca na.... aveam nevoie in casa :-)
iarasi cate un punct de silicon in capul suruburilor.
Este cumparat de la moldoglass Iasi.
Merci de aprecieri, dar mai mult de jumatate le merita domnu din poza stie el de ce
daca vrei placaj sa-ti bricolezi te pot ajuta sa-ti trimit, trebuie doar sa ma contactezi.
Eu la inchisoare
image
Inainte sa ajunga in brazilia
image
Negru
image
Gura de scapare
image
cam asa e in total
image

nu bagati in seama va rog ce e in acvariu.. deoarece lenea nu ma lasa nici sa bag in priza acel filtru pentru dizolvarea co2-ului (momentan e cuplat la filtrul extern)

am renuntat la capac suspendat, deoarece ..... omul a crezut ca-l depaseste ceea ce-i cer eu sa faca

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: