[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: FlyingDutch
Forum Index » Profile for FlyingDutch » Messages posted by FlyingDutch
Salutare, revin cu anuntul. Am fost ocupat cu venirea pe lume a fiicei mele, si nu am reusit sa mai raspund/trimit ceva

Au mai ramas urmatoarele:

reductor 2 manometre, reglaj fin - 100lei
electrovalva - 100 lei
ph controller ZAC - 200 lei
butelie 2kg (luata noua acum 2 ani) - 200 lei

Tot sistemul 500 lei

Si cutia cu prostioare:

no2 (folosit doar de 3-4 ori) - 15 lei
no3 (peste jumatate) - 15 lei
po4 (peste jumatate)- 10 lei
fe (peste jumatate)- 15 lei
kh (peste jumatate) - 10 lei
gh (folosit 1 data)- 10 lei
c02 permanent (peste jumatate) - 20lei
clynol (250 ml, ramasi 225ml) - 10 lei
ferropol 24 (sigilat) - 5 lei
easy life nitro 250ml (ramasi 200ml)- 10 lei
JBL 7 Balls - 5 lei
JBL furanol (aproape plin) - 10 lei
JBL fixol - 10 lei
JBL plantis (clipsuri de platic pt prins radacinile plantelor) - 5 lei
JBL Novo Station (inel pentru hrana) - 5 lei

Cine ma scapa de toata cutia 100lei (pe langa cele de mai sus mai sunt ceva easylife kalium, fosfo, mancare, ferropol).
Salutare dragi colegi! Voi renunta pentru o perioada la acvaristica si drept urmare imi scot cutiile la vanzare.
Toate de mai jos au fost folosite de mine in acvariul de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18507.page

reductor 2 manometre, reglaj fin - 100lei
electrovalva - 100 lei
ph controller ZAC - 200 lei
butelie 2kg (luata noua acum 2 ani) - 200 lei
Reactor CO2 JBL ProFlora Taifun + extensie - 30 lei
Tot sistemul 500 lei

image
image
image
image

Incalzitor Eheim Jager 50W (acvarii pana la 60L) - 25 lei

Foarfeca JBL inox 28cm - 35 lei
Penseta JBL inox 30cm (30 cm) - 30 lei
Ambele 50 lei

no2 (folosit doar de 3-4 ori) - 15 lei
no3 (peste jumatate) - 15 lei
po4 (peste jumatate)- 10 lei
fe (peste jumatate)- 15 lei
kh (peste jumatate) - 10 lei
gh (folosit 1 data)- 10 lei
c02 permanent (peste jumatate) - 20lei
clynol (250 ml, ramasi 225ml) - 10 lei
ferropol 24 (sigilat) - 5 lei
easy life nitro 250ml (ramasi 200ml)- 10 lei
JBL 7 Balls - 5 lei
JBL furanol (aproape plin) - 10 lei
JBL fixol - 10 lei
JBL plantis (clipsuri de platic pt prins radacinile plantelor) - 5 lei
JBL Novo Station (inel pentru hrana) - 5 lei

Cine ma scapa de toata cutia 100 lei (pe langa cele de mai sus mai sunt ceva easylife kalium, fosfo, mancare, ferropol).

image
image
image

Salut Stefan! Dap, BBA santos si bine ingrijit
Am fost plecat din tara cateva saptamani si au scapat lucrurile de sub control in perioada aia.

Ce zici corpul din poza tine un 200kg ? 100x40x40(sau 50) ?

image
Cateva poze de final de jurnal

image

image
@wassup multumesc
@stefan inca nu stiu ce dimensiune va avea noul acvariu (inclin acum tot spre unul mic - lipsa de timp, spatiu) oricum il voi schimba
Varianta super light pentru lipsa de timp

image
Revin dupa o scurta pauza. Am fost prins intre serviciu si ceva renovari, iar acvariul a fost lasat un pic in deriva.
Cu exceptia bba-alui dupa ce a stat cam 1 saptamana fara fertilizare, am scapat lejer.
Nana, micuta, stie singura drumul la baita.

Am inlocuit HC-ul cu parvula mini, si alte cateva permutari.

image

Intre timp pasul numarul 1 din viitorul proiect a fost finalizat. Am sufrageria aproape goala
Chestie de gust. Creanga pentru mine e super. Contribuie la aerul natural. Si da, nu se incadreaza in stereotipul de creanga cu ramuri groase crescuta din substrat cu moss pe ea.

Super setupul asta Ionut! Ma numar printre admiratorii din umbra.
blyxa japonica x 30 (pui)
hydrocotyle tripartita japan x 15 fire
alternanthera reineckii mini x 20 pui
staurogyne repens x 10 pui
java moss x 2 poturi
lindernia rotundifolia x5 fire
anubias nana petite x 1
hedyotis salzmanii x 10

Tot pachetul 40 lei. Plantele provin de aici:

image

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/120/18507.page
E prins bine. Te tine sa treci cu furtunul pe deasupra lui
Eu as astepta volcanitul. Sau roca vulcanica de la jivulescu. Manado e mult prea usor si de aici o gramada de dezavantaje.
Cum zice si Stefan cu grija si atentie reusesti. Dar de ce sa te chinui? In plus rock scape nu o sa-ti tina, si se niveleaza in cateva zile (nu ai sa poti sa faci pante). Hc am avut si eu pe manado, dar am vazut si hc pe volcanit, e alta poveste.
Salut,
Bacteriile denitrificatoare transforma din nh3/nh4 in no2 si apoi in no3 (dupa cum bine stim ). Acum, daca nu ai acvariu plantat nu ai consumatori de no3 si de aici si nevoia de astfel de medii filtrante (siporax), ca sa poti face un schimb de apa ceva mai rar.

In lipsa oxigenului bacteriile sunt nevoite sa descompuna no3 ca sa extraga oxigenul. Siporaxul are canale foarte "inguste" iar apa circula greu, drept urmare si o lipsa de oxigen.

De la jbl ai filter balls care iti lasa no3 in pace. Micromecul are acelasi efect ca si siporaxul.
Hoplo sunt sanitarii. Cum a spus si Iulian e coincidenta. Sanitarii stau in pozitii mai ciudate. Pastila nu are absolut nici un efect la ce ai tu acolo.
Daca aveai prea mult co2 restul pestilor stateau la suprafata iar sanitarii faceu ture spre luciul apei si inapoi foarte des.
Rasbora (daca vorbim de heteromorpha) sunt prea multi 20. La un net de 34 de litri cam pe acolo va avea, eu nu as baga mai mult de 6-7.
In plus sunt pesti mai vioi decat neonii. Alerga mai mult. Neoni tot asa pana in 10.

Ramirezi iar nu as pune la volumul asta.

Ai putea sa te axezi pe creveti, diverse specii.
Bine ai venit.

Doar a omis o-ul.
Mi-a luat ceva pana m-am regasit
Da, e ceva mai bine. Astept sa creasca aromatica (momentan nici nu se vede) si sa se indeseasca rotala. Am replantat varfurile si interschimbat cu rotala.
Am mai taiat si din cioata cu moss si reintrodus hydrocotyle tripartita cu sora mai mare leucocephala. Se preconizeaza si o tufa de lindernia

Editat de stefanp: fiind un jurnal cu un acvariu peste nivelul de incepatori, am mutat topicul in sectiunea potrivita
Felicitarile mele participantilor, si nu in ultimul rand si juratului nostru. La cat mai multi participanti si jurati
image
Neoni, rasbora si oto am si eu. Nu au treaba cu RCS-ii. Mananca cot la cot. Rasborele au fost aduse ulterior si erau mai micute. Restul erau maturi cand au venit rcsii. Intake-ul de la filtru l-am acoperit cu o bucata de ciorap din lycra.

Forum Index » Profile for FlyingDutch » Messages posted by FlyingDutch
Go to: