| Message |
|
|
|
Ultimele noutati: cladophora aegagropila si 4 oto
|
 |
|
|
|
pe camp
|
 |
|
|
tuns, replantat si sadit surcele
|
 |
|
|
Salut. Din ce am citit ramirezii papa rcsii ca pe seminte.
La tine cum stau lucrurile?
|
 |
|
|
|
daca nu ai cum sa inghesui inca un t8, treci pe t5. sunt mai subtiri si mai puternice. Dar se incalzesc si mai tare, ai nevoie de ventilatoare la capac.
In ideea de "keep it simple" cu t5 la un 0.7w/l ai perlare iar cu t8 la 1w/l. Asta e ce am remarcat.
Bineinteles se poate dezvolta discutia in lumeni, par, pur, etc.
Eu am impins co2-ul pana crevetii mai ca vedeau lumina de la capatul tunelului si nimic. Cand am suplimentat lumina, perlarea a inceput in cateva ore.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit. Pentru carasi e mult prea mic bazinul iar plantele nu fac casa buna cu ei.
Un acvariu mic e mai instabil si greu de echilubrat. Daca poti orienteaza-te la un acvariu mai mare( > 100l).
|
 |
|
|
donpisote wrote:@geo*ice crezusem ca ai facut vreo descoperire dupa cum puneai tu problema. Din pacate s a dovedit a fi vechea metoda cu ventilatoare . Vezi ca la pc coolerul este componenta aceea din aluminiu sau cupru ce are rolul de a prelua cakdura de la procesor si nicidecum ventilatoarele. Mentionez asta ca nu cumva sa ne trezim ca introduce careva vreun cooler prin acvariu.
Ti-a raspuns in privat?
Daca tot suntem tehnici  ala de fapt e radiator. Intreaga solutie de racire se cheama cooler.
|
 |
|
|
|
Si ultima achizitie, myriophyllum tuberculatum.
Plus poza de acum 1 luna jumate. Au crescut binisor plantele.
|
 |
|
|
|
Cel mai probabil lumina. Si eu m-am chinuit o vreme. Am crescut aditia de co2, aditia de fertilizanti si nimic, pana nu am adaugat al treilea tub.
Am 3x15w t8 jbl cu reflectoare cu tot, la un 44 L net, programul fiind de 2 ore dimineata si 5 seara.
In plus nu orice planta si perleaza vizibil. Gazonul de HC imi perleaza intr-o nebunie, in rest mai domol.
|
 |
|
|
|
Sunt achizitionate de la un coleg acvarist din Bucuresti (Victor Z).
Prin petshopuri nu cred ca ai sa gasesti. Fii cu ochii pe rubrica de vanzari. Sunt colegi care trimit si prin posta. Rebela s-ar putea sa aiba.
|
 |
|
|
akos09 wrote:Salut!
Imi place acvariul tau.
Plantele rosii din stanga cum se numesc?
Salut, ma bucur ca iti place.
Alternanthera reineckii mini e planta. E o planta de mid foarte frumoasa.
In coltul din dreapta spate, proaspat eliberat va ajunge in curand inca o roscovana
|
 |
|
|
|
Dupa schimburi de apa mai dese, testari repetate, calcule si diverse aditii am ajuns la:
NO3 15-20
PO4 1.5
Fe 0.7
Din ce am observat pana acum nu am comsum saptamanal mare de NO3 si PO4 (poate 1 ppm din fiecare).
Consumul de Fe e in schimb aproape 0.2 ppm pe zi.
Blyxele au luat-o razna, asa ca le-am mai replantat. In rest aceeasi poveste: tuns si replantat.
|
 |
|
|
|
Imi place cum arata. Parca cei 2 bolovani sunt cam stridenti.
|
 |
|
|
|
Eu as mai cobora ph-ul. Macar un 6.5
|
 |
|
|
Am inteles
Am refacut testele dupa inca un schimb de 10 L de apa
Fe 0.2
NO3 ~40
PO4 > 1.8
In continuare nu am scapat de valoarea mare NO3.
Am validat si testul de la jbl de NO3 cu aqua carpatica. Se lauda ca au doar 1.85ppm NO3.
Si au dreptate, testul zice acelasi lucru. Sticla a fost proaspat desfacuta.
Saptamana asta am sa tot fac schimburi de apa pana ajung cu NO3 la 10-15 si PO4 la 1- 1.5.
Rezultatul fertilizarii dupa ochi
|
 |
|
|
|
NO3 era o nuanta peste 40, undeva pe acolo, asa ca l-am estimat ochiometric la 50.
PO4 e ok ? Pe scala 1, 8 era maxim era eu aveam nuanta mai inchisa de atat. Testul e JBL PO4 sensitive.
Ce valori ar trebui sa mentin? Sa renunt la pps si sa dau doar EL fosfo si nitro?
|
 |
|
|
|
Masuratorile dupa schimbul de apa (10 l /~42l). Testele de la JBL.
Fe 0.7
NO2 0.025
NO3 ~50
PO4 > 1.8
Am luat si EL Nitro si Fosfo. Aseara am adaugat 1 ml de Fosfo desi dimineata adaugasem si 2 ml de pps. Probabil de aici si valoarea mare de PO4.
|
 |
|
|
Proflora 160 e mult prea mare pt ce ai tu (daca o folosti cum zic ei).
Experienta mea cu proflora nu a fost placuta. Recomand reta de pe forum cu sticka de 2 l. E chin cu proflora
|
 |
|
|
|
Tyna ai facut ceva teste in perioada de declin? Am vazut si eu parerile impartite despre EC.
Am aplicat si direct pe o frunza si s-a intamplat exact ce ma asteptam, s-a descompus in cateva zile.
In rest nu am probleme si am depasit intr-o perioada doza recomandata de pana la 4 ori.
|
 |
|
|
Sau acopera ledul cu ceva
|
 |
|
|