| Message |
|
|
|
ultima
|
 |
|
|
|
inca una
|
 |
|
|
|
Facute cu macro. Au doar resize.
|
 |
|
|
Nu tot timpul si nu direct. Acvariul nu e langa geam si mai departe de atat nu exista
Apartamentul e cu orientare sud est si e mereu foarte luminat.
Banuiesc ca te gandesti la alge. Nu am avut probleme.
Ziceam ca in functie de cantitatea de lumina din camera ies si pozele mai mult sau mai putin luminoase.
Aparatul e un canon sx 40 hs. Inca nu am apucat sa-i citesc cartulia ca sa ma joc cu el.
|
 |
|
|
am prins si un crevete (plus petele de pe geam de rigoare  )
|
 |
|
|
patrick221 wrote:filtru asta ce stiti de el??? o fi bun ? am obs unele parerii despre anumite filtre ca fiind mai proate dar acest filtru ce stiti de el o fi bun??
Filtru extern Eheim Professionel III 2080
Pana iti raspunde cineva arunca un ochi aici:
http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/23.page
si aici
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13357.page
|
 |
|
|
patrick221 wrote:-e aer pur iar acesta este bun din cate stiu eu pt acvariu nu cred sa cauzeze intr-un fel negativ acvariul (plantele ,pesti )
plantele au nevoie de CO2, deci va dauna plantelor. Pui problema pe dos  Iti "trebuie" butelie de Co2 nu de O2. Cauta detalii pe forum.
|
 |
|
|
stefanp wrote:M-am gandit la substratul schimbat si bacteriile din el.
Dar daca zici ca filtrul extern e intact, e bine. Totusi niste teste pt amoniac si nitriti ai?
Filtrul extern a functionat in timpul operatiunii?
O perioada nu a avut cum sa functioneze. A trebuit sa pun aquabasic-ul. Teste nu mai am, dar ma duc la cumparaturi.
Oricum o deciclare ar fi fost vizibila. Nu neg "deranjarea" culturilor dar avand in vedere raportul filtru/acvariu (10l/40l netul acvariului) nu imi fac griji de deciclare.
Am pus si bitopol in timpul manevrelor.
Daca voi fi eu Stan-patitul veti sti si voi sufla si in iaurt pe viitor
|
 |
|
|
stefanp wrote:Arata mai bine acum
Dar ciclarea?
Din fericire nu e deciclat. Filtrul este extern si nu am umblat la el.
Iar apa este aceeasi apa din acvariu. Am alergat pe la magazine dupa bidoane de apa de 10 L
Procedeul a fost asa: scos pesti, depozitat apa in bidoane, pus substrat(uri), pus apa la loc, plantat pus pesti la loc
S-au pierdut bacteriile din substrat dar ma bazez pe filtru.
Si am si aparat foto nou. Sa se mai duca un pic soarele si revin cu poze.
LE: probabil poza te-a indus in eroare ca e mai albicioasa. E foarte mult soare in camera 
|
 |
|
|
Acum f multi ani, in adolescenta am avut si eu o radacina de ceva (avea o culoare galben deschis spre alb. nenea de la care o cumparasem zicea ca ar fi radacina de vita)
si in cateva zile era toata plina de mazga alba....
Stiu ca am abordat si eu la fel problema, curatenie-deciclare-reciclare....
Pana la urma am aruncat buturuga de la atat chin
|
 |
|
|
Gata! ieri/noaptea trecuta am schimbat substratul!
Dupa 7 ore si ceva asta mi-a iesit. Greu cu gradinaritul asta
Astept impresii si sfaturi. Acum cat inca mai am timp sa schimb
|
 |
|
|
stefanp wrote:Am gasit de cumparat un jbl e700 , cumparat in aprilie 2010, cu rotor, capac rotor si piesa cu robineti schimbate acum aprox 2 luni si garantie pana in aprilie 2014 , la pretul de 180 de lei (fata de 380 pretul de nou).
Ma tenteaza sa il iau si sa il pun la acvariul asta. Stiu ca e cam mare, dar ma gandesc ca ii reglez debitul si ii pun si ceva bureti incat sa n-am treaba cu el "o viata" ca sa zic asa
Acum am acel filtru tip cascada cu ceva inele si 2 bucatele de bureti, dar care incepe sa aiba mizerie si mi-e cam frica cu spalatul lui caci e singura parte cu material filtrant biologic. Celalalt mititel il folosesc pt valurirea la suprafata si nu ma ajuta la filtrarea biologica prea mult (am pus un strat f subtire de perlon pe care il schimb o data la 2 saptamani).
Merge eu am e901 in 54 l  dar nu e 380, eu l-am luat pe al meu cu 380 de la hornbach. e700 era mai ieftin
p.s medii filtrante ceva ?
|
 |
|
|
din ce zice colegul, in prima poza e femela iar in a 2a masculul.  dar poate ma insel
|
 |
|
|
stefanp wrote:Scuzele mele, am sarit peste dimensiunile acvariului...dar tot parca e un pic cam mititica...Dar cel mai bine ne vom da seama dupa ce o pui.
Cu lampa, ce-i drept, mai sar pestisorii, depinde acum si de specie...Dar e mai comoda decat un capac atunci cand umbli in acvariu.
Depinde si de cum iti place tie.
da, sunt in cautare de plante care sa creasca pana in 20-25 cm
|
 |
|
|
|
O poza recenta.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Blyxa e planta mai mult de mijloc...in spate pune ceva mai inalt.
Vezi ca sunt lampi de cumparat care se pun deasupra acvariului, baga un sarci prin petshop urile online.
pai cam asta e si ideea cu blyxa.
ea e plantata pe mijloc in acvarii decente, eu am 30 cm inaltimea la acvariu (60x30x30). deci vreo 21/22 de cm net (fara substrat si partea de sus).
blyxa stiam ca creste in jur de 15 cm. ma gandesc ca e numai buna pt spate in conditiile astea "anormale"
m-am uitat la lampi de mult, dar nu sunt prea convins de ele.
mai sar pestii si in plus apare aceeasi problema cu inaltimea acvariului...cu capac il tin cat mai plin posibil (doar 1/1.5 cm liberi in partea de sus).
|
 |
|
|
Asa e, si eu m-am gandit la coincidenta asta.
Oricum fara legatura, acvariul este un plantat si va ramane asa, desi este o provocare.
Incerc sa ma orientez catre plante de mijloc si gazon, easy/medium, la 30 cm inaltimea acvariului (-substrat si partea de sus), cele de back-ground cresc prea mari si prea repede.
Cu iluminarea stau prost, pt ca am capac "original" si are doar un jbl t8 (15 watti).
Probabil o sa-mi fac un home-made, dar pana una alta ma gandesc sa merg pe plante easy/medium + co2 si sa obtin un echilibru in asa fel incat sa nu stau sa gradinaresc zilnic.
In conditiile actuale plantele easy de spate imi dau batai de cap cu tunsul.
Pt back-ground ma gandesc sa trec pe blyxa + acicularis (am de ceva vreme) si sa renunt la cabomba,valisneria, bacopa.
Alte idei de plante pt background ? Ar trebui sa fie plante ce nu cresc mai mult de 20/25 cm.
Flora actuala:
Cryptocoryne wendtii (green + brown)
Anubias barteri
Bacopa (lanigera + caroliniana)
Rotala rotundifolia
Hygrophila Corymbosa
HYGROPHILA POLYSPERMA
Eleocaris acicularis
Eleocaris parvula
Valisneria
Cabomba aquatica
Limnophila sessiliflora
Marsilea hirsut
Ludwigia (rubin + repens)
Micranthenum umbrosum
|
 |
|
|
Salutare tuturor. M-am gandit sa-mi deschid si eu un jurnal, pentru a putea sa urmaresc evolutia in timp a acvariului si mai ales pentru sfaturi
Acvariul are 54 l brut (60x30x30) si funtioneaza cam de 8 luni. A fost printre primele achizitii de cand m-am mutat (inaintea frigiderului  )
Am cochetat in ultima vreme cu ideea de a lua unul > 100 l insa dupa mai multe schite si planuri am renuntat la idee din cauza spatiului, dar cine stie.
Pana una alta am achizitionat un filtru extern JBL CP 901. Dupa aproape 2 saptamani de (re)ciclare rezultatele sunt uimitoare. Eu unul nu am vazut o apa mai curata.
Weekendul asta voi schimba substratul (pun aquabasis+ manado, momentan am nisip de constructii).
Plantele pe care le am sunt easy/medium iar fauana 14 neoni, 2 cory si rcs.
Revin cu poze si detalii dupa scapingul de weekendul asta.
|
 |
|
|
buro wrote:pana la urma, cand intri in pet shop , te razgandesti pe loc de vreo 3-4 ori  intreab-o pe tanti de acolo , stie ea ce pesti se inteleg 
de obicei este inclusa si intelegerea tacita si de comun acord a ordinii in care se vor inghiti
|
 |
|
|
crimson wrote:
ideea e asa, vreau sa am si cativa pesti mari ornamentali gen...scalari.. dar stiu ca scalarii sunt agresivi.. planuiesc sa ii iau pui cand mai cresc neonii... are cineva o sugestie ce pesti de dimensiune mai mari si ina celasi timp ornamentali pot baga in acvariu care sa nu fie incompatibili cu ce am pana acum?
Nu cred ca merg scalari si creveti in acelasi bazin , decat dc vrei sa scapi de creveti
|
 |
|
|