[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: FlyingDutch
Forum Index » Profile for FlyingDutch » Messages posted by FlyingDutch
crimson wrote:salut, aceeasi apa bag in amandoua acvariile si cel mare e ok, filtrul l-am spalat in apa curata lasata la decantat 2 zile la primul schimb..... si era chiar surprinzator de curat....

Filtrul nu se spala in apa curata, in momentul in care l-ai spalat in apa curata l-ai deciclat. smilie
Trebuia sa spui asta de la inceput. Filtrul doar se clateste in apa pe care o scoti din bazin cand faci schimbul.
Este normal sa ai valorile alea, ele se acumuleaza in fiecare zi, daca nu mai are cine sa iti reduca amoniacul
si nitritii. Solutia este sa lasi cat mai putini pesti si sa il ciclezi din nou. Sau sa scoti toti pestii si sa il ciclezi
din nou.

O seara placuta,
Dragos

totusi apa nu avea clor dupa 2 zile, ca sa-i omoare bacteriile. poate i s-a deciclat de la tratament ?
Am inceput pregatirile pentru noul setup. Cum biblioteca o sa apara dupa sarbatori, momentan am achizionat un cristal profi e901.
Initial ma gandisem la un e1501 dar cum nu o sa depasesc 200L (au mai avut loc renegocieri...) e901 zic eu ca va fi suficient.
Nu m-am putut abtine si l-am pus in functiune pe acvariul de 54l
In felul asta ma astept ca ciclarea acvariului nou sa imi ia foarte putin
Debitul e reglat (cu greu) la putin peste jumate. La capacitate maxima as avea un rau de munte
Urmeaza sa adaug UV-ul si o sa mai pot creste debitul putin.

Revin cu poze noi.
Cp, sa-ti traiasca sanatosi.
Se poate inchide, multumesc.
viulian wrote:
b) Daca e curat, si doar ochiul nu mai e, se pare ca se mai intampla la pesti - fara un motiv anume. Am citit cateva pagini, un nene zice ca la guppi se mai intampla.

La toti 5 sa se intample ? Eu zic ca e cam mult

@elena incerca pe baza tabelului ala sa-ti dai seama cum arata exact ochiul inainte sa-i cada/dupa si vezi care era cauza.
Eu nu cred ca e beta, avand in vedere ca le lipseste cate un ochi la fiecare zebra. Doar nu o fi avand un fetish
Probabil ca pestii erau deja bolnavi cand i-ai cumparat.

Dupa cum ziceam pop-eye e simptomul.

Uite un link despre asta http://www.fishyfarmacy.com/fish_diseases/eyes.html.
Nu stiu ce e cu substantele alea recomandate, dar ca sa-ti faci o idee macar despre care ar putea fi cauza.

Parerea mea e ca sunt in continuare bolnavi si au o infectie. Pop eye este un simptom si nu o boala in sine. Apare in stadii avansate.
In plus exista si posibilitatea sa nu se recupereze total.
Mai cauta pe net si insista.

Succes!
Din cate stiu eu nu poti tine 2 masculi in acelasi acvariu. Se vor lua la bataie.
Vladlx wrote:Multumesc de raspunsuri.
FlyingDutch,arata foarte bine acvariul,felicitari.
O recomandare de unde pot sa cumpar plantele?Ce pesti ai acum in acvariu si cate bucati?

Pentru plante iti recomand sa te uiti la sectiunea de vanzari a forumului. Din pet-shopuri eu zic ca nu se merita, preturile fiind chiar si de 10 ori mai mari

Fauna mea e urmatoarea:

14 neoni (paracheirodon innesi)
4 SAE (siamese algae eater - crossocheilus siamensis)
2 corydoras albino
30 RCS (red cherry shrimp)

Au mai fost in plus 2 zebre roz, 2 xhipo si melci pomaceea. Pe care i-am donat pentru ca au crescut(o parte inca in curs de donare).

Incearca sa il populezi cu pesti care nu cresc mai mult de 2-3 cm. (microrasbora galaxy, paracheirodon innesi, paracheirodon axelrodi) sau ce iti place tie.
Atentie ca SAE cresc mari. La fel si pomaceea. Fac echipa buna impotriva algelor,
insa mai multi pomaceea maturi intr-un acvariu mic ajung sa cam faca foamea si daca tii la plante incepi sa-i hranesti cu morcovi fierti
Vladlx wrote:Dupa ce am mai citit cate ceva despre substrat,va intreb pe voi: e ok Aquabasis cu Mando?
Momentan imi doresc ceva plante cu nepretentioase,gen anubias si ceva muschi-- astept sfaturi
Cu lumina nu stiu cum sa fac,se poate schimba neonul actual cu ceva mai bun,sau trebuie schimbat/modificat tot capacul?

Acelasi acvariu de la Hornbach il am si eu.In legatura cu lumina, conteza ce plante vrei sa ai. Pentru plante heavy lumina nu e suficienta, trebuie sa ai si fertilizare si CO2.
Lucruri care pt un acvariu atat de mic nu m-as obosi sa le am. Eu in ideea asta, imi voi face un nou acvariu mai mare

Pana una alta sfatul meu eu sa-ti pui substrat si sa incepi cu plante easy.

Ca o imbuntatire la capitolul iluminat lipesteste folie de aluminiu pe capac, sau fa-ti un "reflector" pt tub.
Poti cumpara o teava din plastic cu diametrul mai mare decat tubul, o tai longitudinal, o imbraci in aluminiu pe interior si o lipesti cu silicon sub tub.
Cu un substrat bun plantele vor creste mai repede decat o sa ai timp tu sa gradinaresti.

Ca substrat eu am nisip de constructii din brico, spalat bine de tot pret de cateva ore si "sute" de ape (pana cand apa din galeata sau in ce speli ramane limpede).

Ca si plante nu o sa ai probleme cu: bacopa, cabomba,hygrophila(corymbosa, difformis),valisneria iar pt gazon marsilea hirsut e foarte rezistenta.

Momentan o parte din plantele pe care le am sunt

1.Cryptocoryne wendtii brown
2.Cryptocoryne wendtii green
3.anubias
4.BACOPA LANIGERA
5.Bacopa caroliniana
6.echinodorus cordifolius
7.Rotala rotundifolia
8.Hygrophila Corymbosa
9.HYGROPHILA POLYSPERMA
10.Eleocaris acicularis
11.Eleocaris parvula
12.Valisneria
13.Cabomba aquatica
14.Marsilea hirsut

O poza ceva mai recenta a acvariului meu o gasesti aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17510.page
Am sa caut o poza mai veche cu acvariul negradinarit timp de o luna si cu plante easy. Era un imens bol de salata

Succes!
Au mai ramas 2 Xipho si 4 melci.
BGD46 wrote:
Iar melcii nu prea ies din acvariu. (pomacea)
Eu am un nano fara capac in care am si melci. Nu mi-a iesit nici un melc peste nivelul apei.

Fara capac sa stii ca o iau la "goana" (tot de pomaceea am si eu).
Cat am fost sa arunc apa si sa mai dau cateva ture prin jurul acvariului unul a evadat (capacul era scos ca sa ma misc cu usurinta).
L-am gasit a doua zi dimineata se plimba prin sufragerie bine-mersi
Eu ma gandeam doar la manipularea becului. Sa nu-l scapi sa nu se impiedice cineva si sa-l darame, etc. Nu stiu daca ai copii sau animalute prin casa.
Era asa, doar un gand
@kirucd sa ai grija sa nu spargi becul
Eu caut o solutie cat mai safe posibil. Sigur nu voi avea nimic pe baza de mercur, si inca ma gandesc si la buteliile de CO2.
Multumesc pentru interes, si am sa va tin la curent cu ce se mai intampla cu proiectul meu.
Multumesc de raspunsuri,

@kirucd asa ma gandeam si eu ca este vorba de o aproximare (foarte) grosiera.

@bobiciupe sunt de acord ca luminezi un cub, insa coloana de apa nu afecteaza semnificativ (vb de un 50 cm inaltime si o apa curata). Deci daca neglijezi coordonata z o sa obtii o suprafata nu un volum

Acvariul va fi unul plantat, si probabil voi opta pt plante cu crestere lenta, din cauza timpului redus pe care il am pt a gradinari. Inca sunt in etapa de planificare si va mai dura cateva luni (cel putin) pana la implementare.
Fertilizarea si C02 vor fi prezente. Oricum ma mai documentez si revin daca am alte nelamuriri.

Multumesc pt raspunsuri.

P.S. stiu ca exista numeroase topicuri pe tema asta, dar lucrurile se schimba si oamenii experimenteaza, si cam asta e ideea unui forum. Altfel ar fi un acvapedia si atat.
Asa ca sper ca nu am deranjat

Daca tot e coltul incepatorului si avem voie sa venim cu intrebari stupide, am si eu una
Ma orientez dupa un capac pentru urmatorul meu acvariu.
Capacele din comert care arata foarte bine, nu respecta raportul optim arhi-mentionat de 1watt/l.

Acum tineti-va bine ca vine intrebarea

De ce 1 watt/l (adica ~ un decimetru cub) si nu un decimetru patrat ? La inaltimea acvariilor comune (si la cat de curata e pastrata apa) atenuarea luminii e fffffff mica.

Capacul meu actual a venit cu un neon de 15watti, acvariul are 60x30x30 ~ 54 l, deci ar fi un 0.27 w/l
In varianta cu cu decimetru patrat ar veni 60x30 = 180, deci ar fi un 0.83 w/decimetru patrat. Valoare acceptabila zic eu.
Asa gandesc si producatorii de capace?
Alta explicatie nu am de ce nu se gasesc capace care sa respecte ideea de 1watt\l.

Donez 2 Xipho (5-6cm), 2 zebre roz(4cm) si 6 melci pomaceea (mari).
Ne putem intalni la Perla (intersectie Stefan cel Mare cu Dorobanti).
Eu sunt Andrei si am 26 de ani. Ca majoritatea am inceput acvaristica in copilarie, apoi a urmat o lunga pauza.
Acum, la casa mea fiind, am un mic acvariu de 54l si sunt in tratative cu "my better half" pentru un acvariu de 200-300l in functie de ce spatiu reusesc sa acaparez
Setup-ul curent are cam 8 luni iar poza este facuta dupa o defrisare masiva.

Forum Index » Profile for FlyingDutch » Messages posted by FlyingDutch
Go to: