[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Puii de Acara cresc, desi cred ca au ramas mai putin de jumatate. Abia ieri le am pus incalzitor.
Parintii au primit o casuta noua.
Totul merge bine, nu a murit it nici un peste, plantele se dezvolta moderat avand in vedere ca nu fertilizez deloc.
Razi tu dar m-a ciupit destul de puternic si m a luat si prin surprindere. M a speriat.
Ma mir ca nu m a atacat masculul ca si el e f protector. El musca furtunul cand schimb apa.
M a muscat pesteleeeee
Am schimbat apa si am încercat sa aspir fara prea mult succes iar cand vroiam sa asez nisipul, sa i dau o panta, m a muscat femela care e destul de mica maxim 7 cm daca are.
Are curaj.
Merci Koala de sfat.
Oare sa scot si pietrisul sa il las steril? E mai k asa?
Neata' Severus,
Piticii cresc. O întrebare de la cei care au avut pui: Când scot parintii de acolo? Ma gândesc sa mai cump?r un acvariu.
Multumesc.
Severus, sunt constienta ca in 30 l doar supravietuiesc si nu se simt bine, dar asta e solutia pe care o am.
Am elucidat misterul disparitiei/aparitiei puilor, ii muta masculul cu gura. Oricum sunt f rai imi ataca furtunul cand le schimb apa si stau amandoi in coltul in care au puii, cred ca daca mai erau alti pesti in acvariu ii omorau.
Nu stiu daca si cand tre sa scot adultii de acolo, am sa ma documentez, deorece la toate articolele pe care le citesc, sar partea cu reproducerea, nu am crezut ca e de mine.
Keep in touch!
Merci Andrei.
Ce faze îmi fac puii, ieri cand ma uit nu mai vad nimic din sute cati erau. Am zis ca i au mancat si asta e, azi au aparut. Acum doua minute iar nu mai erau.
Când ma uit mai bine ei s au mutat toti sub piatra.
Se joaca de a v ati ascunselea cu mine.
Am mosit ca deja au eclozat, ma pregatesc de botez Ca o bunica veritabila
Multumesc Marius, chiar am pus suflet in acest proiect.
30 litri, nu am altul, si nici nu vreau sa i dau. Stiu nu da cu pietre, era o solutie provizorie, dar acu mai astept sa vad daca cresc puii si probabil ca dau parintii.
Merci Stefan, si eu sper sa traiasca
Au trecut doua saptamani si vad ca discusii rezista. Am mai mutat câteva plante, am mai tuns etc.
Surpriza din acvariul mic e ca au depus Blue Acara, am o gramada de puiuti. E prima data când am puiuti in acvariu, exceptie facand vreo doi guppy la un moment dat.
Rosii? Ma ajuta la plante? Daca da le vreau eu.
Nu ai inteles. Problema e ca intre mese cauta prin nisip si îl iau apoi îl scuipa. Dar nisipul e gol, ei cauta mancare.
De asta zic ca le e foame probabil dar nu manaca la masa ei cauta prin nisip la doua ore dupa ce totul e ras de ceilalti.
Dimineata le dau Tetra discus , la prânz mixtura congelata cu vita, din comert, seara Tetra discus iar.
Ma ingrijorez ptr ca am impresia ca nu le ramane mancare si lor, dupa ce mananca rummy ce cade este atacat de cory. Le dau mancare cand sunt in coltul asta pe unde ii hranesc si ma indepartez tare de acvariu ca sa nu ma vada.
Am vazut ca fac kk, putin, nu stiu cat e normal dar la marimea lor ar trebui sa fie mai mult cred.
Sper sa manance pe ascuns, daca mai ramane ceva.
Nu as da nici mancare in exces sa otravesc apa.
Saptamana asa am schimbat apa de doua ori cam 30%.

Incalzitorul e setat pe 30 dar vad ca temp variaza intre 28 si 29 grade, in funcie de când se aprind neoanele si de ventilatoare.
Asa...si le au disparut punctele albe, cosurile.
Multumesc asemeni Eugen.
A trecut o saptamana si discusii traisec.
In schimb nu i vad sa manance, de cate ori le dau mancare vine gasca de 11 Rummy Nose si se repede la mancare la 5 cm de ei si ei nimic. Dupa ceva timp cauta mancare prin nisip, îl iau in gura si l arunca dupa. Asta se repeta de cateva zile.
Nu cred ca sunt intimidati de ceilalti pesti, ptr ca intr o zi ii fugareau pe toti care se apropiau de ei.
Primul e un filtru cascada, al doilea e un filtru intren. Ambele sunt bune, cel cascada e mai recomandat plus ca nici nu iti ocupa loc in acvariu.
Acum daca filtrul intern e ciclat, poti sa il adaugi si pe ce cascada si sa merga impreuna vreo doua saptamani pana ce se cicleaza si acesta, dupa care poti renunta la filtrul intern.
Poti sa opresti aerarea in acvariu, oxigenarea apei se face prin simpla valurile la suprafata, nu trebuie sa vezi bulele de aer.
Garantat nu vor muri pestii de asta.
Poti sa renunti la castel si cauti o piatra de rau, faci testul cu otet, nu trebuie sa sfaraie, o speli si o pui in locul lui.
Va arata mai natural.
Pune pietris neutru, nu colorat,si deja o sa arate ceva mai bine.
Sincer am avut si eu un acvariu nano unde aprindeam lumina doar noaptea pe post de lampa de veghe. Pestii au trait fericiti nu stiu daca au fost pre stresati.RECOMANDAT este ca noaptea sa fie neonul inchis, si ziua sa aiba un program de 8 maxim 10 ore, chiar mai putine pana se cicleaza.
Problema cu acvariile custom made , in special Diversa: filtrele sunt insuficiente, lumina este mai mult decat insuficienta, grosimea sticlei la limita. Aici vorbesc din experienta.
La fel zic si eu sa iti faci un acvariu, capac separat si accesorii separate.
Poti incerca un pic mai lat macar 40 daca nu iti permiti mai mult si 45 inaltime, coloana de apa va fi de maxim 40 cm, daca il vrei si plantat.
Multumesc Humbert, multa sanatate si copilutilor tai.
Multumesc Elis, succes in proiectul tau.

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: