| Message |
|
|
|
Nici o problema Ocean, invat si eu.
Am auzit ca ramirezii sunt pretentiosi dar daca traiesc Discusii ma gandeam ca apa e k.
Am sa caut apiso ca am mai avut si nu sunt asa de pretentiosi.
|
 |
|
|
|
Multam colegi.
Sa vad ce gasesc dintre ramirezi si apisto sa vedem ce iese .
|
 |
|
|
|
Pe mine nu ma ingrijoreaza acest aspect. Din cate am citit se refera la temperatura apei, care la mine in acvariu este oricum de 29-30 grade Celsius.
Eu vreau sa stiu daca Discusii convetuiesc linistiti cu o alta specie de ciclide pitice sud-americane.
Conditiile referitoare la proprietatile si temperatura apei sunt asemanatoare, mai ales ca aceste specii au fost crescute si inmultite in captivitate, nu mai stiu sa faca diferenta intre mediul natural si cel din bazine. Nu spun ca nu trebuie sa le asiguram conditii cat mai aproape de mediul lor dar, spun ca oricum sunt mai rezistenti si mai usor de adaptat.
|
 |
|
|
ocean wrote:cu discusi de care in mediul natural sunt la distante mari
Multumesc Ocean, asa stiam si eu ca nu convetuiesc in acelasi loc. In mediul lor natural nu se intalnesc niciodata unii cu altii.
Dar de apistogramma ce spuneti?
|
 |
|
|
|
Nu dau o palma nimanui cu exprimarea mea, recunosc ca sunt foarte multi membri cu studii superioare si la fel sunt si studenti, dar si elevi.
Si totusi, toti scriu intr-un limbaj , sa zic asa accesibil tuturor categoriilor mentionate. Nimeni nu e aici ca sa si etaleze nivelul de inteligenta.
Imi pare rau ca ai nimerit din greseala aici, intr o zi libera, dar atmosfera e alta. Aici ne ajutam unii pe altii, nu ne umflam in pene unii la altii (sau ne masuram IQ-ul)
De accea cei pe care tu crezi ca i am lezat cu afirmatia mea, nu se vor simti asa.
Oricum ma opresc aici, nu vreau "balacareala" de asta in topicul meu, probabil maine cand nu o sa mai fii liber, nu o sa mai postezi.
Mult succes voua (pentru ca am vazut ca te adresezi numai cu noi, deci sunteti mai multi intr-unul sau ...whatever).
|
 |
|
|
delta wrote:nu m-am gandit la asemenea varianta deoarece in mod normal un acvariu are plante acvatice
Total gresit. Sunt acvarii biotop fara plante, si imita mediul lor natural asa.
delta wrote:altfel ar fi vorba doar de ceva bazin - cum ar fi unul experimental, indiferent de scop/obiectiv (de exemplu, noi avem de ecotoxicologie, de selectare de rase, de teste etologice etc.)
din acest punct de vedere este destul de clara diferenta dintre acvarii si bazine, de aceea era neclar la ce s-o fi referind expresia ”in plantat”
In primul rand nu stiu la cine te referi spunand ca "noi avem". Nu te ai prezentat pe forum, nu stiu cine esti, era frumos sa stim si noi cate ceva despre tine.
Observ doar ca vrei sa iesi in evidenta cu un limbaj mult prea elevat pentru discutiile de aici.
Sfatul meu este, daca vrei sa ajuti cu un sfat, indiferent in ce topic, lasa aerele de savant si scrie pe intelesul tuturor.
Nu cred ca atunci cand te duci la piata ceri un kg de legume din specia curcubitaceelor.
Sa stii ca nu am vrut sa te ofensez, si imi cer scuze daca te simiti jignit in vreun fel, dar aceste informatii vor fi citite si poate ca vor ajuta si alti acvaristi, si informatia trebuie sa fie facila, sa nu stea nimeni cu dictionarul in brate.
Sper ca ai inteles ce vreau sa spun.
Multumesc.
Spor, Delta.
|
 |
|
|
Tu faci misto de mine sau ai chef de glume?
Adica intr-un acvariu in care sunt si plante acvatice. Fara diacritice
|
 |
|
|
|
Apisto sau Ramirezi stiu ca sunt din Amazon, intrebarea e daca sunt compatibili cu Discusii. Chiar daca sunt toti din Amazon, traiesc in regiuni separate.
Filtrarea este facuta printr-un JBL e901 cu Siporax si MicroMec, cu burete pe IN (care e destul de jegos cand il spal) si un filtru intern de 1400 l/h cu doua cartuse, unul cu Siporax si unul cu burete.
Sa stii ca hranesc Discusii de 2 sau maxim 3 ori pe zi, nu ma agit, nu i duc la expozitie, nu trebuie sa fie perfecti, nici nu ma apuc de reprodus si vandut. Ii vreau doar ptr mine.
Stiu ca ancistrusii cresc mari de asta am luat doar doi.
As vrea sa mai introduc maxim 6 buc de ciclide pitice, o singura specie, care este k cu Discusii, ram sau apisto.
|
 |
|
|
|
De cand am bagat Discusi in plantat ma m indepartat mult de conceptul de biotop. Vreau oricum sa raman in zona Sud Americana (fauna si flora).
Criteriul de selectie se refera doar la compatibilitatea speciilor de pesti: Cichlidae Discus cu Cichlidae apistogramma, sau Ramirezi.
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:La stocul actual:
1 platydoras
10 cory panda
11 rummy nose
2ancistrusi mici
4 discusi maxim 6 cm
In brut de 320 l , mai pot adauga vreo patru ramirezi sau vreo patru apisto? Se potrivesc ca specii?
Multumesc
Ancamarketing wrote:
Dintre cei 4 discusi doi au crescut marisori si au cam acceasi dimensiune, unul e putin mai mic si unul a ramas mic de tot.
Problema e ca cei doi mari stau numai impreuna si il bat pe cel mic tot timpul si uneori si pe cel mijlociu.
Cel mic este batut si de cel mijlociu si astfel sta ascuns numai dupa vallisneria si nu prea il vad sa fie activ.
Cred ca o sa moara de foame si de stres.
POT SA FAC CEVA?
Multumesc.
Repet intrebarile, ptr ca mi ati raspuns prea multi la cele doua probleme, si nu am reusit sa filtrez raspunsurile.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru sugestii.
Am adaugat cateva pastile de Ferotabs de la JBL si Ferropol 24. Am inceput sa pun si Easy Carbo dar din lipsa timpului, dozez o data la 2-3 zile.
Dintre cei 4 discusi doi au crescut marisori si au cam acceasi dimensiune, unul e putin mai mic si unul a ramas mic de tot.
Problema e ca cei doi mari stau numai impreuna si il bat pe cel mic tot timpul si uneori si pe cel mijlociu.
Cel mic este batut si de cel mijlociu si astfel sta ascuns numai dupa vallisneria si nu prea il vad sa fie activ.
Cred ca o sa moara de foame si de stres.
POT SA FAC CEVA?
Multumesc.
PS: puii de Acara cresc, perechea matura separata de doua saptamani de ei, inca nu a depus.
|
 |
|
|
|
Hai cu pozele sa vedem si noi ceva frumos.
|
 |
|
|
|
Carente sunt: am o planta in mijloc (Mayaca Fluviatilis) care aproape ca sta pe loc, nu creste . Heternathera creste f incet, si mai sunt frunze galbene, dar atata timp cat dau altele verzi, le indepartez pe cele galbene si asta este.
|
 |
|
|
|
Multumesc Stefan.
Ideea de baza e ca si un acvariu cu plante easy fara fertilizanti si fara co2 poate fi placut.
|
 |
|
|
|
La stocul actual:
1 platydoras
10 cory panda
11 rummy nose
2ancistrusi mici
4 discusi maxim 6 cm
In brut de 320 l , mai pot adauga vreo patru ramirezi sau vreo patru apisto? Se potrivesc ca specii?
Multumesc
|
 |
|
|
|
Dr
|
 |
|
|
|
Stg
|
 |
|
|
|
Au mai crescut buruienile putin.
|
 |
|
|
|
Si mie place aia rosie mai mult.
Parerea mea personala: chiar daca vrei sa predomine piatra, cred ca ar arata mai bine cu bucati mai multe si mai mici, adica sa spargi piatra aia mare in mai multe piese.
Tine doar de viziunea fiecaruia.
Spor.
|
 |
|
|
|
Multumesc.
E salcie creata, doar uscata natural vreo 3 luni, cu tot cu coaja. Am vazut ca au inceput Ancistrusii sa roada la ea din ce in ce mai mult.
|
 |
|
|