Message |
|
cosmin_ruz wrote:Succes cu noua lampa! Sper ca evolutia sa-ti fie pe plac!
Multumesc frumos.
|
 |
|
De vreo 8 zile am schimbat lumina pe bazin - am trecut de la 2x28w t5 la un led Dennerle trocal led 36w . Este prima mea experienta cu led pe un bazin plantat . multumesc lui Bogdan Borta pentru rabdare ( l-am chinuit citvea zile cu intrebari legate de acest led ).
Prima imrpesie dupa ce l-am pus pe bazin - usor dezamagit de culorile afisate . Partea de hardscape isi pierde intr-o masura din " stralucire " ca sa zic asa. Sistemul de prindere este iarasi mare un minus - nu poate fi coborit sau ridicat fata de luciul apei .
Trecind peste acest aspect plantele cresc vizibil mai bine, si sint mai viguroase . Lumina ajunge mai bine pe sol si asta se vede in evolutia gazonului. Per total sint multumit , este o prima experienta pozitiva legata de lumina led .
Am luat ieri si citeva fire de ludwigia super red - sint curios cum se prezinta si plantele rosii , daca isi pastreaza sau nu culoarea. Cu plantele verzi nu am ce comenta, cum spuneam se prezinta excelent.
|
 |
|
Ca plante easy poti folosi : cryptocoryne, jawa moss, anubias, microsorum. Sint suficiente doar schimburile saptaminale de cca 40% din volumul de apa al bazinului.
|
 |
|
Azi am avut placuta surpriza sa vad una din pozele mele de la setupul "reflection" cover la Knott pe site .
|
 |
|
Foarte faine pozele. Cea de pe rindul 3 e bestiala.
|
 |
|
O poza de azi dimineata din parcul de peste drum. Nu are musai treaba cu acvaristica dar mi-a placut ce se vede.

|
 |
|
Este in regula la 25 grade . Majoritatea speciilor de pesti se incadreaza in intervalul 22-25 grade. Pentru plante este mai in regula sa mergi putin mai jos cu temperatura - undeva la 23 grade. Dar depinde si de speciile de pesti care le vei alege.
|
 |
|
Salutare si bun venit .
Felicitari pentru ca ai avut rabdare si nu ai cumparat inca pesti . Ca sa fii sigur ca totul este in regula e bine sa astepti macar 3 saptamini pina la introducerea pestilor. In tot acest timp e bine sa faci schimburi partiale saptaminale de apa ( cca 30-40 % din volumul bazinului ).
Scoate decorul de plastic. Este urit si " nenatural ". Gasesti destule plante naturale easy - poti incepe cu specii de cryptocoryne , ,icrosorium , anubias , specii mici de echinodorus , etc.
Legat de pesti tine de gusturi . La marimea bazinului tau e de preferabil sa iei pesti care la maturitate nu depasesc 4-5 cm. Te poti orienta fie la citiva vivipari fie citeva characidae de cird .
Foarte important si pe viitor dupa ce ai deja pestii sa faci aceste schimburi saptaminale partiale de apa. Sint vitale pentru sanatatea acvariului.
|
 |
|
Eu m-as juca putin pe poza daca cumva o ai si in format raw .
|
 |
|
BBogdan wrote:Natural!
Multumesc Bogdan . Cam asta e si ideea principala. 
|
 |
|
Mersi Silviu. O sa il tund . Sint si zone unde deja s-a incilcit destul de tare si mai mult ca sigur o sa il scot si o sa il replantez.
|
 |
|
Mersi Skija.
Si multam si de linkul la tutorialu lui Koala cu desfacutul capacului la canistrele Eheim. E foarte folositor.
|
 |
|
Nu am mai postat de ceva vreme . Acavriul este ok . Am avut o perioada in care am avut alge paroase. Am desfacut canistra . Era plina de mizerie. Am curatat-o bine. Am curatat si furtunele pentru ca erau colmatate si scazuse debitul . Acum am din nou flow bun in bazin iar pe in ( desi imi e urit ) am pus un burete.
Urmeaza o tunsoare zdravana la hygrophila si la gazon ( poate chiar sa il scot si replantez ) .
O buba la canistra . Nu a mai functionat clapeta deoarece o manevrez foarte rar ( ma refer la clapeta de inchis deschis ). La recomandarea lui Skija am luat silicon spray . Pina sa vina siliconul ( comandat pe net ) am desfacut furtunele si fara apa pe " traseu " clapeta a mers comutata dar alta buba - pe pozitia inchis nu ma lasa sa mai apas butonul care iti da voie sa scoti intreg mecanismul din canistra . ma refer la corpul cu clapeta. Tot la recomandarea lui Skija o sa desfac( cindva ) capacul si sa incerc apoi sa dau jos partea cu clapeta. Pina una alta canistra functioneaza bine ( cu exvceptia acestui impediment ).

|
 |
|
Ce bine arata bazinul !
|
 |
|
Progresezi, progresezi..... bun asa !
|
 |
|
Te-a prins microbul. Sa iti iei o lentila de macro daca vrei. Pentru detalii e cea mai adevarata solutie.
|
 |
|
Pune mina matale si salveaza direct raw. Pierzi o gramada de informatie cind faci jpeg. Practic la jpeg nici nu mai poti edita. Ce ai facut e bun facut.
|
 |
|
Much better ! Poate o idee sa mai urci expunerea.
Cind faci poze cum le faci ? raw sau jpeg ?
|
 |
|
Arata bine , Silviu . ( na ca am pus virgula ) . Lasa pogostem erectus o idee mai lung decit alternathera de linga . Mergea o tufa de pogostemon si in partea stinga spate ....
Poza finala as face-o mai subexpusa . Si grija la zonele " arse " . 
|
 |
|
Pina la urma ce program de lumina ai pe bazin ?
Tufa aia de Hedyotis salzmannii arata beton. 
|
 |
|