[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobiciupe
Forum Index » Profile for bobiciupe » Messages posted by bobiciupe
durata de viata a unei butelii depinde de mai multi factori:
1. ph apei
2. kh apei
3. modul de dizolvare al co2
4.gradul de agitatie al suprafetei apei
5. volumul bazinului
cam astea imi trec prin cap acum
Plantele s-au dat. Rog adminii sa nu inchida topicul, o sa revin cu noutati in 2 saptamini. MUltumesc!
daca acvariu este cumparat din comert, asa este, vine cu lumina mult sub dimensionata. iti recomand plante easy si foarte easy: vallisneria, elodeea, egeria, hygrophila, etc. ca si pesti, depinde ce iti place: vivipari sunt frumos colorati, dar au marea problema ca se inmultesc repede. ar mai fi frumos sa bagi, daca iti place un cird de neoni sau cardinali.
Salut!
Am de vinzare 2 pachete identice formate din:

1. Blyxa japonica- 5 buc-8 cm
image

2. eichoria crassipes- 5 buc- planta de suprafata asemanatoare anubiasului
image

3. vallisneria giganthea- 4 buc- 50 cm
image

4.vallisneria- 10 fire-50 cm
image

5.bacopa caroliana- 10 fire-25 cm
image

6.sagitaria subulatta- 10 bucati- 15 cm
image

7.rotala rotundofilia- 6 fire-15 cm
image

8. rotala walichi- 6 fire- 20 cm
image

9. hygrophila polysperma-20 fire-20 cm
image

10. heteranthera zosterofilia-20 fire-20 cm
image

11. micrantherum umbrosum- 12 fire- 20 cm
image

12.echinodorus tenelus- 1 bucata- 25 cm

13. lotus red- 1 buc- 35 cm

Bonus: 4 pui microsorium pteropous proveniti din planta agata pe cioata
image

Pretul unui pachet este de 50 ron+taxele postale. Am disponibile 2 pachete identice.
Plantele sunt sanatoase si fara alge si provin din acvariul propriu.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11820.page

e mai mult decit ok. eu am sticla de 6 la un bazin de 95*45*45, intarituri longitudinale si e foarte ok
inseamna ca nu s-au dizolvat
ca si sugestie iti recomand un autocolant inchis la culoare, preferabil negru, pentru fundal. uita-te pe forum ca sunt acvarii cu asa ceva si cred eu ca iti vor place.
feropolul 24 nu are ce cauta acolo la 5 zile de la start, si mai ales doar el singur. asta doar daca nu ti-e dor de niste alge?....
uite aici o chestie care s-ar putea sa te ajute putin:
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
este, dar in moss se simt ei cel mai bine. de ce intrebi, nu ai moss?
salut!
am eu de vinzare o cantitate impresionanta de hygrophila polysperma si heterabthera zosterofila. se inmultesc foarte usor si nu necesita conditii deosebite. le consider ideale pentru un incepator.
pentru mai multe detalii uita-te aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11821.page
ce fel de plante s-au innegrit?
inegrirea plantelor nu e provocata intotdeauna de o alga, ea poate fi provocata si de o carenta de nutrienti (N in special)
m_3 wrote:@kline

Sau testele pot indica eronat... Trebuie luat si asta in calcul.

Eu votez pentru aceasta varianta, tinind cont ca testele s-au facut cu betisoare x in 1.
am vazut pe un site de acvaristica de-al nostru. dar sincer, acum nu mai imi amintesc.
fac bine.
oricum, daca se ia curentul 3-4 zile neoanele nu se aprind
acum, ca merge lumina de la 16-22 sau de la 17-23 pentru mine si pentru plante cam tot una e. problema e ca atunci cind sunt plecat de acasa nu are cine sa fertilizeze manual, dar lasa, ca ma fac eu mare si imi cumpar dozator automat de lichide.
daca faci acea pauza pe timpul zilei, in acvariu nu se intimpla acea bezna totala de care vorbeai. am 2 prieteni care fac 2 pauze de iluminat pe zi, nu doar una.
corect, ciprian
eu am 2 mecanice si fucntioneaza foarte bine. cind se intrerupe curentul se deregleaza, dar le resetez si totul e ok
Humbert wrote:eu la un ph de 6.00 nu am omorat pesti, dar i-am stresat suficient incat sa moara dupa aia.

se poate sa fie gresit tabelul, dar de unde sti tu ca pesti tai au murit din cauza stresului?
eu in afara de acel tabel, sau altele similare, nu cunosc alta sursa de a determina cantitatea de co2 pe care o am in apa. ideea e ca pesti mei par sanatosi si veseli si plantele ma sufoca de nu mai stiu ce sa fac cu ele. imi pare rau sa aud ca ai avut ghinion cu sonda aceea, dar nu toti trebuie sa patim ca si tine, corect?
filtrul extern contine niste garnituri de cauciuc care nu se vor bucura de aditia prea mare de co2. si eu sustin montarea reactorului pe returul filtrului extern atit pentru protectia bacteriilor cit si pentru cea a garniturilor
o priza programabila e 9 ron bucata

Forum Index » Profile for bobiciupe » Messages posted by bobiciupe
Go to: