[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pozitionare + viteza filtru/pompa apa/aer si o intrebare despre plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

bun...am trecut prima saptamana cu bine...am mai pus cateva plante,, am schimbat de doua ori cate 8 litri apa dintr-un total de aprox 50, apa e clara acum , am dat o tura pe la reef de unde am luat ptr inceput un tratament bacterial easy start de la easy life si un tratament ptr plante aqua plant plus de la aquatic nature insa iar au aparut doua probleme daca le pot spune asa ;
1. am observat ca varfurile unor plante au prins o culoare usor negricioasa si din unele au inceput sa se rupa mici bucatele ( ce-i de facut aici?! )
2. acum am 4 cory micuti care u sint deloc deranjati de chestia asta dar pompa-filtrul eheim easy ball parca ( nu stiu ce model exact dar a venit la pachet cu acvariul 80l de la hornybach ) pe care am asezat-o "de-a lungul" ( am gresit facand asta si nu "de-a latul" ? ) parca face cam mult "vant" in acvariu desi e pe aproape minim setata... pe guppy i-am observat ca uneori se refugiaza deasupra si in spatele ei unde nu ajunge "jetul"....dar alteori inoata impotriva lui si par sa le placa asta...sa o las asa cum e si sa nu schimb o formula care pare sa functioneze sau....sa o mut "de-a latul" ? volumul nu se prea mai poate da in jos caci s-ar cam opri fluxul...deasemenea imi cam misca plantele ( sa fie si asta un motiv ptr care sa-si piarda mici bucati din frunze? ) mentionez ca e setata sa bata undeva pe diagonala in jos fata de cum sta

ps : nu uitati ce scrie sub Coltul Incepatorului si multumesc ptr eventualele raspunsuri

This message was edited 1 time. Last update was at 19/07/2010 19:26:26

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut! Deci ai facut un setup... Ar fi bine sa pui si niste rezultate ale unor teste ale apei. Uite eu chiar azi am setat doua acvarii unul de 30 de litri pt guppy sau betta (o sa vad) si unul de 150 ptr scalari. Eu cresc pesti din vremea comunistilor. Vezi tu... Atunci nu erau asa de multe substante ca acum. Si de atunci si pana azi nu am avut niciodata probleme cu pestii (boli), iar cu plantele cateodata alge brune sau verzi care se rezolva destul de usor. Singurele dezinfectante ce le folosesc sunt albastru de metil si permanganat de potasiu. De 20 si ceva de ani... Daca ai apa ok de ce mai bagi chimicale? Lasa cat mai natural ar fi sfatul si parerea mea, nu chimic. Daca faci schimbul de apa si masori valorile eu cred ca e in regula. Pentru plantele tale care au inceput sa se inegreasca, ar fi buna solutia sa le scoti si sa le lasi sa "respire" niste zile in apa curata. Asta in cazul in care nu ai probleme cu ele (alge). Si daca numai varfurile UNOR plante s-au inegrit e bine sa le scoti ca sa nu se generalizeze. Cat despre pesti... Si eu am avut situatia asta (curenti de apa) facuta in mod intentionat. Cand guppy vor obosi se vor retrage unde e apa mai linistita. Nicidecum nu sunt bolnavi. Dar sa stii ca in timp se vor obisnui. Atata vreme cat le lasi in acvariu si un loc mai linistit ei se vor duce acolo, iar cand au chef de zbenguiala nu le va displace o portiune cu apa mai agitata. Banuiesc totusi ca e apa agitata putin mai tare si nu furtuna... Bafta!!!
[Email]
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

mda...si eu m-am gandit la chestia cu chimicalele, alge nu sint, sta ferit de soare...o sa trec maine cred pe la reef ( apropos, mai exista prin bucuresti si alte magazine? nu ca acolo n-ar fi paradis dar mi se pare prea high-end ptr ce vreau/stiu eu acum ) sa iau un tester din acela ....asta daca nu e nevoie sa fi membrul vreunei loje masonice ca sa stii adresele lor... ma refer la chestii mai profi...ca de plictisitii aia de la hornbach si cate mortaciuni am vazut in acvariile alea mi s-a luat

This message was edited 1 time. Last update was at 19/07/2010 22:09:22

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
oxyox
Junior member
[Avatar]

IP:

E bine ca nu sunt alge. Nu iti doresc. Insa ele apar. Nu inseamna ca e vreo problema. Daca sunt controlate si se impiedica dezvoltarea lor atunci nu vor fi nici necazuri. Curatarea cu o cartela de telefon sau ceva de genul card sau orice fel de racleta e bine de facut relativ des chiar daca nu se vad pete de alge. Cat despre magazinele din Bucuresti nu mai am nici o idee. Din 2007 m-am mutat din Bucuresti in Baia Mare. Tester e de preferat sa nu folosesti din acelea 3 in 1, 4 in 1, 5 in 1..... 100 in 1. Sunt niste aberatii care nu-ti vor spune niciodata cum stai cu apa. Fereste-te sa cumperi plante sau pesti din acvarii cu probleme, oricat de mult te-ar atrage ce vezi acolo. Ia mereu ce e mai bun chiar daca e cateodata mai scump. Merita daca vrei sa nu ai necazuri. Bafta...
[Email]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

ce fel de plante s-au innegrit?
inegrirea plantelor nu e provocata intotdeauna de o alga, ea poate fi provocata si de o carenta de nutrienti (N in special)

This message was edited 1 time. Last update was at 19/07/2010 23:40:51

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

uite ca le-am facut o sageata mica, stanga jos....acum am inceput sa invat cat de cat denumirea pestilor...de plante inca nu se pune problema ...au ca niste punctulete negre pe tulpini

sa mai scot din plante? se poate supra-planta un acvariu? le-am luat la intamplare cu acvariul la inceput ( unele din ele ) + de aici de pe forum cateva

si mai adaug o poza ( scuzati calitatea ) cu 4 zbengosi mici pe care nu stiu cum ii cheama si cum ar trebui sa ma port cu ei....any help?!
[Thumb - 30122009063.jpg]

[Thumb - 30122009064.jpg]

[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Aia 4 sunt Rasbora.
Plante mai poti pune linistit, ai putine.
Un sfat: umple acvariul pana sus, se vede mai bine.
[Email] [Yahoo!]
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

oke, ma apuc acum sa caut chestii despre ei... plantele alea banuiesc ( sper eu) sa mai creasca, nu?! asta aveam azi in plan cu apa

apa o am la 30 de grade ( cam scuNp a/c-ul lasat 8 ore pe zi deschis )....cum as putea raci-o? pur si simplu o sticla de 2l lasata la congelator? am citit o gramada de pareri si nu prea stiu la ce sa ma decid

[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Monteaza 1-2 ventilatoare care sa bata pe luciul apei ...va scade temperatura cu 2-3 grade
Mai cumpara macar 2 rasbore, sunt pesti de banc si e bine sa fie cat mai multi ...insa nu mai putini de 6.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2010 12:14:38

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: