Message |
|
grisul se trateaza simplu prin marirea temperaturii apei pina la 30 grade si o aerare puternica. nu ridica temperatura brusc, ci treptat cam intr-o zi. tine-o la 30 grade cam 3-4 zile, pina observi ca au disparut punctele albe si apoi inca 1 zi preventiv.
asta in cazul in care e gris 100%
|
 |
|
este gestanta. dar ii va veni sorocul cam intr-o luna. cind e aproape sa fete o sa vezi ca se inegreste in zona fundului. atunci poti sa o scoti seara intr-un vas/acvariu mai mic unde sa ai o temperatura cu 1-2 grade mai mare decit in bazinul obisnuit si pe dimineata vei fi tatic.
nisipul ca nisipul, dar substrat fertilizant nu pui?
|
 |
|
am mai spus-o si o repet, nu are treaba duritatea (kh, gh) si ph-ul cu ciclarea.
|
 |
|
microrasbora si bleheri.
|
 |
|
nu are relevanta valoarea ph in ciclul azotului. ciclul azotului se refera la descompunerea nh4 in no2 si apoi a no2 in no3. ciclul se considera incheiat,cind in urma testelor nh4=no2=0 si no3>0. daca te raportezi la timp dureaza intre 4-5 saptamini.
|
 |
|
cine a zis ca nu poti opri bomba? aaa.. daca nu ai robinet pe furtun asa e. sistemul complet include cu siguranta "t-spe" manometre, electrovalva si o scula fara de care nu poti: ph controler. asta stiu sigur..
|
 |
|
nu vreau sa intram in polemica, dar fara electrovalva care e diferenta intre sistemul tau, fara manometre, si o celebra bomba?
|
 |
|
Nu.
|
 |
|
pomi: vietuitoarele sunt bleheri, nu rodostomus. acum din poze nu ai cum sa iti dai seama pentru ca se confunda foarte usor. rodostomus are pata rosie alungita pina la git, sa zic asa, in schimb bleheri are doar capul rosu.
darius: multumesc.
|
 |
|
cu 1 cm nu ai facut nimic, mai ales daca ai echinodorus. ai nevoie de minim 8 cm in care sa sadesti un echinodorus. o sa isi dezvolte niste radacini super mari care nu pot sta intr-un substrat de 1 cm grosime. pune pietris de 3-5 mm, mare cam cit un bob de orez, spala-l bine pina cind curge apa curata si apoi da un reset acvariului.
|
 |
|
fishyman: dupla ground nu este un substrat nutritiv, el este inert chimic. dupla ground este in schimb un suport mult mai bun pentru plante decit nisipul/pietrisul pentru ca este foarte usor si poros.
substratul nutritiv de la dupla este dupla root, un produs clar superior celor de la jbl. daca ar fi sa fac un claament dupa ce substraturi am folosit sau am citit despre ele ar fi cam asa: 1 ADA,2. Denerle3. Dupla4...5 REStul
|
 |
|
acvaristiica se face la fel si in romania si in germania. difera doar potentialul hardware al acvariului si acvaristului. nu ezita sa ne intrebi, cred ca iti vom oferi cele mai bune solutii, mai ales daca spui ca nu esti restrictionat financiar.
|
 |
|
M-am decis in cele din urma sa-mi incerc talentele de fotograf si m-am decis sa va prezint starea acvariului meu up to date, dupa ce l-am frezat saptamina aceasta.
Ansamblu:
Laterala:

|
 |
|
daca nu ai gasit bactozym incearca jbl filter start. produsele firmei tetra sunt, de cele mai multe ori, cele mai slabe cind vine vorba de acvaristica.
momentan nu ai nevoie de pastilele macro de la sera, cred ca ai bagat substrat nutritiv, nu?
|
 |
|
multumesc porcu.
acum am cam frezat acvariu, am vindut un pachet de plante care se pare ca, cresc destul de bine. eu sunt multumit de asta. astept citeva zile, ca sa se mai cosmetizeze si pun niste poze sa le vedeti.
|
 |
|
am inteles. eu oricum vroiam sa trec pe o solutie micro autohtona in loc de feropol. testul de fe nu arata nimic.
|
 |
|
beta este foarte teritorial si agresiv. daca ducea lupte cu altii e beta, daca umbla dupa gagici e gupy 
|
 |
|
ceea ce ai tu acolo poate fi catalogat drept o lumina foarte slaba. daca planta pe care ai cumparat-o e vallisneria, nu e foarte pretentiosa, si s-ar putea sa mearga cu becul economic, dar daca vrei ceva mai frumos trebuie sa treci pe neoane t5, asta in cel mai rau caz. iti recomand osram 865.
beta este un peste care se tine SINGUR, cu nimeni altcineva.
|
 |
|
lazarginel: n-ai auzit tu de bobi mondialul?
ps: modific acum, dar sa sti ca posta este si pe la noi.
|
 |
|
pachetul s-a dat. multumesc pentru gazduire. rog adminii sa nu inchida topicul pentru ca o sa mai revin peste vreo 2-3 saptamini, la urmatoarea coasa.
|
 |
|