Message |
|
pentru o si mai rapida eliminare iti recomand serevetele de bucatarie pe care le asezi la suprafata apei astfe incit sa absoarba acel biofilm. apoi urmeaza sfatul colegului scificuss si mareste curentii de la suprafata apei. incearca sa hranesti pestii mai putin....
|
 |
|
Salut!
Scot la vinzare un pachet de plante format din:
1.Hygrophila diformis- 4 fire- 20cm
2.Didiplis diandra- 20 fire-10 cm
3. Egeria densa-10 fire-20 cm
4. Ludvigia grandulosa- 2 fire-15cm
5. hydrocotyle leucocephala- 2 fire-15cm
6. Bacopa caroliana- 10 fire-15cm
7. Hygrophila polysperma-20 fire-15cm
8.Heteranthera zosterofilia- 25 fire-15cm
9. Rotala rotundofilia- 15fire-20cm
10. Echinodorus amazonicus- 1 buc- 15cm
11. Vallisneria- 10 fire-20 cm
12. Microsorium pteropus- 2 pui- 7cm
Bonus- 4-5 pistia
Pret pachet- 55ron+ taxe postale (8 ron). Plantele sunt sanatoase si fara alge si provin din acvariul propriu.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11820.page
|
 |
|
ai citit ce ti-am zis? sau ma lasi sa cred ca sunt televizor?
|
 |
|
din ce am citit ai carbune in filtru. daca vrei sa cresti plante va trebui sa il scoti
|
 |
|
frumos acvariu claudiu. eu zic ca suntem putini cei care avem sistem pentru schimbul de apa la picatura. ar merita un topic separat dedicat lui.
|
 |
|
Porcu wrote: sa nu speli si bateriile.
colegule, asta e tare de tot.  eu ma gindesc ca ti-a sarit un "c", de acolo din cuvint. sper ca si colegul nostru sa inteleaga ca e vorba de "bacterii" 
|
 |
|
daca acvariul este la ciclat, aparitia GSA, in cantitati reduse, este normala. daca acvariul l-ai ciclat, atunci alber are dreptate: ridica valoarea PO4.
pentru identificare si ajutor citeste asta:
http://www.aquariumalgae.blogspot.com/
|
 |
|
planta din prima poza se numeste cryptocorina. muta microsoriumul pe cioata, alaturi de anubias
|
 |
|
acum am inteles. pai daca vrei plantat e cazul sa mai eliberezi din spatiul de pe fund, sa scoti pietrele acelea si sa pui plante. cit mai multe plante mai ales acum in perioda de inceput. scoate pompa aceea care baga bule de aer pentru ca la plantat e cam inutila.
unde ai pus manado? ca eu vad doar pietris pe acolo....
ce filtru ai, nu ai scris"?
neonul de 18 w e foarte putin pentru 100 l...
|
 |
|
il ajutam, depinde ce va doriti amindoi. ciclide sau plante?
|
 |
|
daca pui filtrul in asa fel incit sa faca valuri la suprafa apei acel furtun nu mai are nici un rol. nu stiu ce inaltime are acvariul tau pentru ca daca ridici filtrul prea sus nu o sa mai traga mizeria de pe fund.
|
 |
|
nu sunt guru, dar caraseii aceia vor creste mult mai mari si vor produce multa mizerie. nu-si au locul acolo
|
 |
|
lola, acvariul tau este o lume in miscare, nu il poti tu opri. el va evolua, indiferent ca iti convine sau nu. ideea e sa evolueze in bine, nu in rau. guppy vor face pui, indiferent ca vrei tu sau nu, plantele vor face frunze (si vor creste  ) sau vor face alge  . deci cum ziceam, trebuie sa iti doresti o evolutie....altfel nu are rost pasiunea asta.
|
 |
|
valyy_dvd wrote:
LUPmic wrote:
scificuss wrote: Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. .
Esti sigur de treaba asta?
Probabil pentru plante gazon nu faci treaba.
Astept si alte pareri
Nici vorba de plante gazon in acest acvariu.
Nici nu am pomenit despre plante gazon,eu ma refeream la plante putin pretentioase,gen valisneria si altele.
Nu spune asta valy. cind te prinde microbul, iti garantez eu ca o sa vrei ceva mai mult decit vallisneria. asta sigur daca si tu o sa te lasi infectat, daca nu.....
de aceea zic ca e mai bine sa mergi cu t5 de calitate de la inceput
|
 |
|
vagi amintiri......  da de unde sti ce acvariu am?
|
 |
|
zamfir din gherla? oare te cunosc?
oricum ma bucur sa gasesc un consatean pasionat pe aici.
numai bine!
|
 |
|
popey wrote:
Bravo Boby, ma bucur ca ai ajuns sa vezi care sunt beneficiile unei butelii!
Am fost intotdeauna adeptul sculelor profi in acvaristica.Daca am invatat ceva din pasiunea asta am invatat ca nu merge cu "romanisme" de genul"las ca merge si asa".
Cind am fost eu impotriva unei instalatii presurizate?
|
 |
|
durata de iluminare nu are cum compensa intensitatea si calitatea luminii.
|
 |
|
eu zic sa nu facem confuzia intre termenul creveti si red cherry. mie imi vine greu sa cred ca cei 8 amano ai mei vor fi mincati de sae, sincer acum
|
 |
|
incearca sa te documentezi mai mult despre fertilizare. plantele tale au nevoie atit de macro cit si de micro nutrienti, alaturi de lumina de calitate. daca bagi doar unul din cele 3 enumerate risti sa ai o explozie de alge. citeste pe prospect ce contine, din ce stiu eu e sera florena e doar micro.
|
 |
|