[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Radu.U wrote:
Legat de Didiplis, nu mai stiu ce parametri aveam cind arata asa:

image

Ha, lasa, lasa, stiu eu, ca nu stii ce valori aveai in acvariu cand arata asa didiplisul, dar acum sunt numai in teste, si descopar eu, ce valori ii trebuie.
Multi au plante rosii superbe, si se ascund sa zica ce valori au
ataseaza te rog si poze cu marinul (ma apuca boala de marine ) , cand ajungi.
Nu doar cu lampa
cred ca e de la No3 si Po4. (eu le aveam foarte mari, dar cu zile multe fara fertilizare, au scazut toate)
Tu fertilizezi cumva cu Macroelemente?
Ai idee ca valoare ai la Fierul din apa ?
Asta e pentru ca a pierdut eriocaulom/ul
image
nu e cine stie ce, dar acum il pregatesc pentru ceva mai pretentios.
Schimbari:
am adaugat 2 scalari
Foarte important temperatura 24 gC
Fertilizare doar Co2 Gazos si EasylifeCarbo.
Kh 8 ph 6.28
Desi fertilizarea e minima, am observat ca frunzele Didiplisului se inrosesc, iar distanta internodala scade, ceea ce nu-mi explic
image
image
m_3, nu vreau sa te descurajez, asa am zis si eu ... ca poate sunt noroos, cu casnistra mea, desi mi-a curs intr-un timp, dupa nu am avut probleme deloc.
Asta pana cand mi-a venit acasa chilerul, si a trebuit sa-l conectez.
Cand am dat sa infiletez un stut, desi infiletam foarte usor(deoarece stiam problema plasticului prost) si eram abia la inceputul infiletarii, se auzeau crapaturi ... filetul era farmat complet. Straniu
mor de ras lasa Sergiu, daca vrei sa incerci iti dau eu un fir
Imi place,cum iese setu-pul
eu te sfatuiesc, in cazul in care nu gasesti JBL, sa nu cumperi nici in ultima instanta tetratec
inchis
Donez Blyxia Japonica, Cantitate pentru 7 Acvaristi (de persoana revine circa 10/20 fire). As vrea sa le dau cat mai rapid, si tot odata. Asadar cine doreste, astazi la ora 20:00 in cartierul Tatarasi Flora, Langa magazinul Flux (cel de scule) Voi cobori cu toata cantitatea. Daca vor fi doar 2 doritori, toata cantitatea le va revni lor.
Doar iasi....
eu am miscat acvariul dupa 2 zile dupa lipire si nu a patit nimic, dar cu mare grija.
Eu iti sugerez sa-l umpli dupa 2 saptamani.
odata ce vrei sa scazi Kh si Gh, iti trebui apa de osmoza pana cand ai valoarea dorita.
Daca vrei sa cresti la loc aceste valori , completezi cu apa de la robinet.
Daca vrei totusi sa variezi valorile poti folosi in felul urmator.
Pentru GH
cand vrei sa cresti GHAdaugi calcar, ceea ce va creste valoarea KH.ului , sau carbonat de calciu, iarasi va creste atat gh cat si kh
daca vrei sa scazi, poti folosi turba din comert vanduta in saculete sau cu apa de osmoza.

Pentru KH
oentru a creste valoarea:
folosesti bicarbonat de sodiu , in acest caz o lingurita se va turna in 50 litri de apa si va creste valoarea kh-ului cu 4 grade
si pentru a scade:
apa de osmoza, solutii din magazine kh + sau -
Precum si dizolvarea de dioxid de carbon
spuneti-mi va rog, Acest aspirator este Submersibil sau nu?
capacul nu l-am luat de nicaier, l-am facut.
Silicon universal
in primul Link, pe pagina 2. gasesti informatii despre capac si poze.
Capacul e facut din Komatex de 8 mm.
Barele albe, daca te referi la acea poza, este defapt hartie adeziva, si te ajuta dupa ce torni siliconul sa nu murdaresti toata sticla in cazul in care ai dat putin pe langa
Vand eheim surface extractor
http://www.f3images.com/IMD/aquarium_images/eh_surface_extractor.jpg
80 Ron (nu am cutia originala)
multumesc pentru tot deranjul de a veni pana in iasi.
Om de cuvant si cinstit ne mai auzim cand ajung eu pe la Rm valcea
poate te inspira ceva de aici
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8717.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8762.page
foarte ciudat cu aceste schimburi de plante la bazine noi.
De exemplu la mine eriocaulonul nu a suferit deloc, In schimb asa arata pogostemonul helfieri, pana s-a dus tot.
Nu vad toninele ? le-ai schimbat sau le-ai pierdut?
mie imi place poza a 2-a.
O rugaminte as avea, sa ne zici si noua ce valori tii in acvariu , ca fertilizanti doar schema Dennerle + KNO3 si KHPO4 separat?
merci mult.
Eu sunt foarte multumit de substratul Dennerle, care a suferit si o schimbare dintr-un bazin vechi de 3/4 luni
Mai am mici nemultumiri la plante, nu cresc cum vreau, si nu am descoperit inca secretul, desi am facut multe experimente.

Si acum imi amintesc cand eram cu grupul nostru comun de prieteni acvaristi , intr-o duminica si am ajuns sa discutam cum vreau sa-mi fac alt acvariu, si uite asa, cu ajutor si pasiune, l-am dus la capat

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: